Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Savarinkage med rom og appelsiner

Savarinkage med rom og appelsiner

Savarinkage med appelsiner
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Savarinkage med rom og appelsiner er en fransk dessertkage, som er så svampet og lækker, at alle vil blive fristet til at spise to stykker.

Savarinkage med rom og appelsiner smager bare helt fantastisk ligesom Frankrigs andre lækre desserter. Kagen overhældes med en dejlig romsirup, det giver smag, og så holder det kagen mere saftig.

Derfor er savarin også god at spise dagen efter, da den så får lov til at suge saften til sig. Jeg må indrømme, at opskriften tager længere tid at lave end en almindelig bradepandekage, men jeg lover, at det er det hele værd.

Grunden til, at den tager længere tid, er, at kagen er både skal hæve og efterhæve.

Opskrift på savarinkage med rom og appelsiner

Savarinkage med rom og appelsiner

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
hævning: 2 timer t
Samlet tid: 3 timer t 50 minutter min
Savarinkage med rom og appelsiner er en fransk dessertkage, som er så svampet og lækker, at alle vil blive fristet til at spise to stykker.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kage
  • 0,5 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 stk æg
  • 200 g hvedemel
  • 50 g smør blødt
Sirup og topping
  • 300 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl rom mørk eller hvid
  • 1 hel appelsin
  • 1 dl granatæblekerner

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme mælken op en smule, indtil den er lillefingervarm. Smuldr derefter gæren deri og rør rundt, så gæren opløses. Tilføj sukker, vaniljesukker og vand og rør det sammen.
  2. Tilføj derefter æg, rør det sammen og tilføj hvedemel. Rør dejen godt sammen og tilføj det bløde smør, rør det hele overfladisk sammen. Dæk dejen til og lad den hæve i en time.
  3. Ælt dejen hurtigt sammen, så smørret ordentligt bliver fordelt. Tag nu en randform eller bare en almindelig rund form og smør den op. Hæld dejen deri og lad den efterhæve i en time.
  4. Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovnvarme og bag kagen i 20 minutter.
  5. Imens kagen bager, så kan du lave sukkersiruppen. I en lille gryde tilføjer du sukker og vand, lad det koge sammen til en sirup. Du ved, det har kogt nok, når det begynder at tykne en smule. Tag siruppen af varmen og tilføj rom.
  6. Hæld den varme romsirup ud over den friskbagte kage og lad den nu stå og trække i en time og gerne endnu længere tid - helt op til fire timer.
  7. Tag forsigtigt kagen ud af formen og pynt med skiver af appelsin og granatæblekerner. Og så er din franske savarinkage klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier500kcalKulhydrater96gProtein4gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol20mgNatrium61mgKalium102mgKostfibre2gSukker70gVitamin A224IUVitamin C2mgCalcium21mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Hvis du ønsker at gøre opskriften børnevenlig, kan du eventuelt undlade rom og i stedet tilføje romessens.

Og så kan du naturligvis vælge din egen yndlingsfrugt som dekoration for eksempel ananas, som går godt til rom.

Se også andre opskrifter på kager her:

Jordbærgalette, fransk og rustik tærte

Franske vafler

Angel food kage - lækker svampet kage

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required