• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Salttørrede æggeblommer som giver umami til maden

Salttørrede æggeblommer som giver umami til maden

billede med salttørrede æggeblommer
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. juni 2022 - Udgivet:  10. juni 2022

Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.

Salttørrede æggeblommer er faktisk ret nemme at lave, selvom det lige tager et par dages ventetid.

Men det er hele ventetiden værd. De smager nemlig så dejligt og giver den lækreste umami til alle retter.

De tørrede æggeblommer har en ret kraftig smag, derfor skal der helst bruges lidt af gangen, og de skal rives for at få det bedste resultat.

Da jeg lavede dem, kom min mand forbi, og tog en hel i munden. Det kan altså ikke anbefales.

Opskrift på salttørrede æggeblommer

billede med salttørrede æggeblommer
Rakel Seneca

Salttørrede æggeblommer

5 fra 3 stemmer
Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
salttørring 3 days d
Samlet tid 3 days d 2 timer t 5 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 320
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 400 g salt
  • 6 stk æggeblommer

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en bøtte, der er stor nok til ingredienserne. Jeg brugte selv en kageform på 20 centimeter.
  2. Hæld sukker og salt i bøtten og rør det sammen. Tag nu en skål og tilføj lidt over halvdelen af saltblandingen.
  3. Brug et æg til at lave seks fordybninger med mellemrum i bøtten med saltblanding.
  4. Kom æggeblommerne i hver deres fordybning. Tag nu resten af salt og sukkerblandingen og hæld forsigtigt over æggene.
  5. Stil skålen i køleskabet og lad den trække i tre dage.
  6. Varm derefter ovnen op til 65 grader. Fjern saltblandingen forsigtigt og tag en æggeblomme af gangen. Vask den med koldt vand for at fjerne overskydende salt. Forsæt med dem alle sammen.
  7. Put æggeblommerne på en stykke bagepapir og kom dem nu ovnen. Lad dem bage i cirka to timer, og vend dem efter en time.
  8. Så er de salttørrede æggeblommer klar til brug. Opbevar dem i en lufttæt bøtte i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier: 320kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Når først salttørrede æggeblommer er færdiglavet, kan de holde sig i køleskabet i en lufttæt beholder i op til fem dage.

Hvis din ovn ikke kan skrues helt ned til 65 grader, så kan du godt tørre æggeblommerne i en slukket ovn i to døgn i stedet. Det tager lidt længere tid, men det fungerer.

Se også opskrifter på hjemmelavet snacks her:

Løgringe med bacon - nem opskrift på sprøde snacks

Ostebrud

Stegte rejer - lynhurtige rejer som snack

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente humlund Svendsen

    januar 19, 2023 at 11:40 am

    Hvad bruger i dem til

    Svar
  2. Isabella Olsen

    juni 10, 2022 at 10:35 pm

    Ville de kunne fryses, når de færdige...Så man har lægere tid at bruge det over?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2022 at 7:05 am

      Hej Isabella
      Det er ikke afprøvet, men det ville jeg da ikke være bange for at give et forsøg. Og ellers kan du holde sig i op til 4 uger uden frost, så måske kan du nå at bruge dem.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required