Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salttørrede æggeblommer som giver umami til maden

Salttørrede æggeblommer som giver umami til maden

billede med salttørrede æggeblommer
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.

Salttørrede æggeblommer er faktisk ret nemme at lave, selvom det lige tager et par dages ventetid.

Men det er hele ventetiden værd. De smager nemlig så dejligt og giver den lækreste umami til alle retter.

De tørrede æggeblommer har en ret kraftig smag, derfor skal der helst bruges lidt af gangen, og de skal rives for at få det bedste resultat.

Da jeg lavede dem, kom min mand forbi, og tog en hel i munden. Det kan altså ikke anbefales.

Opskrift på salttørrede æggeblommer

Salttørrede æggeblommer

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
salttørring: 3 dage d
Samlet tid: 3 dage d 2 timer t 5 minutter min
Salttørrede æggeblommer smager skønt. Du kan bruge dem til at rive over risotto, en pastaret eller hvad som helst - det giver en dejlig umami.
Antal: 6 stk.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 400 g salt
  • 6 stk æggeblommer

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage en bøtte, der er stor nok til ingredienserne. Jeg brugte selv en kageform på 20 centimeter.
  2. Hæld sukker og salt i bøtten og rør det sammen. Tag nu en skål og tilføj lidt over halvdelen af saltblandingen.
  3. Brug et æg til at lave seks fordybninger med mellemrum i bøtten med saltblanding.
  4. Kom æggeblommerne i hver deres fordybning. Tag nu resten af salt og sukkerblandingen og hæld forsigtigt over æggene.
  5. Stil skålen i køleskabet og lad den trække i tre dage.
  6. Varm derefter ovnen op til 65 grader. Fjern saltblandingen forsigtigt og tag en æggeblomme af gangen. Vask den med koldt vand for at fjerne overskydende salt. Forsæt med dem alle sammen.
  7. Put æggeblommerne på en stykke bagepapir og kom dem nu ovnen. Lad dem bage i cirka to timer, og vend dem efter en time.
  8. Så er de salttørrede æggeblommer klar til brug. Opbevar dem i en lufttæt bøtte i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier320kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Når først salttørrede æggeblommer er færdiglavet, kan de holde sig i køleskabet i en lufttæt beholder i op til fem dage.

Hvis din ovn ikke kan skrues helt ned til 65 grader, så kan du godt tørre æggeblommerne i en slukket ovn i to døgn i stedet. Det tager lidt længere tid, men det fungerer.

Se også opskrifter på hjemmelavet snacks her:

Løgringe med bacon - nem opskrift på sprøde snacks

Ostebrud

Stegte rejer - lynhurtige rejer som snack

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente humlund Svendsen skriver

    januar 19, 2023 at 11:40 am

    Hvad bruger i dem til

    Svar
  2. Isabella Olsen skriver

    juni 10, 2022 at 10:35 pm

    Ville de kunne fryses, når de færdige...Så man har lægere tid at bruge det over?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 11, 2022 at 7:05 am

      Hej Isabella
      Det er ikke afprøvet, men det ville jeg da ikke være bange for at give et forsøg. Og ellers kan du holde sig i op til 4 uger uden frost, så måske kan du nå at bruge dem.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required