Saltede mandler - nemme saltmandler
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom vand og flagesalt i en lille gryde og kog det op.
- Kom mandlerne i og kog et minuts tid.
- Hæld de kogte saltmandler i en sigte, og her skal de dryppes godt af.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel de afdryppede mandler på bagepladen, men sørg for at de ligger i ét lag. Drys dem eventuelt med en smule ekstra salt.
- Bag de saltede mandler i ovnen i cirka 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på saltede mandler
Uuuuhm, saltede mandler. Jeg vil gerne være ærlig og indrømme, at jeg elsker saltmandler, og især de hjemmelavede. Mandlerne er meget nemme at lave selv, og det tager faktisk ikke så lang tid.
Køb en pose almindelige mandler, og en halv times tid senere har du verdens bedste snack - og så er de hjemmelavede. Mums.
Jeg plejer at lave mandlerne med flagesalt, men du kan også bruge almindelig salt. Her skal du så kun bruge ca. 3-4 spiseskefulde salt.
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af de saltede mandler:
Tips
De færdige saltede mandler køles af, hvorefter de er klar til at blive spist.
Mandlerne er jo blandt andet lækre til et glas øl.
Flere inspirerende opskrifter:
FAQ
Du skal ikke blive forskrækket. Lige når de saltede mandler tages ud af ovnen kan de godt være lidt bløde. Men de bliver sprøde når de kølet mere af. Hvis de fortsat er bløde, så er forklaringen typisk, at de simpelthen ikke er bagt længe nok i ovnen.
De saltede mandler er sådan set sunde, da mandler jo i sig selv er gode og sunde for os. Men man skal dog være opmærksom på indholdet af salt, og derfor skal man ikke spise for mange af dem.
Du salter mandler ved at koge vand og salt op, hvorefter mandlerne koges med i et minut. Sigt vandet fra og bag mandlerne i ovnen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Emilie skriver
Hvor længe kan de holde sig i en tætlukket beholder? Tak på forhånd!
Lis skriver
Vil gerne prøve din opskrift
Heidi Lüders skriver
Dejlig opskrift. Har benyttet mig af den MANGE gange 😅. Kan jeg genanvende saltvandet når, jeg vil lave dobbelt portion eller fordobler jeg opskriften?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Heidi
Af hensyn til saltindholdet ror jeg det er bedst med en dobbelt portion. Jeg har ikke prøvet at genanvende saltvandet, men for en sikkerheds skyld ville jeg lave en dobbelt omgang 🙂
Og tak for de pæne ord.
Alt det bedste - med ønsket om et godt nytår
Holger
Bent Kamp Jensen skriver
Hold da magle de er gode, jeg lavede først som opskrift 200g.
De holdt ikke længe. Så på den igen med lidt større potion 😀👍👏👏
Kirsten Jepsrn skriver
De er rigtig gode, men jeg synes ikke saltet hænger fast på mandlerne?
Christina Venborg Hansen skriver
Mega god opskrift og virkelig lækre saltmandler 🥰🤩🤩🤩🤩🤩🤩.
Holger Rørby Madsen skriver
Tusind ta, Christina - dejligt at høre 🙂
Og man bliver lidt afhængig af saltmandlerne.
Alt det bedste
Holger
Dea Dalsgaard Bødtker skriver
Jeg forstår ikke fidusen i at bruge (dyrt) flagsalt når det alligevel skal opløses i vand?
Yezan skriver
Tænker folk har sat deres ovn på varmluft og ikke almindelig over og under-varme.
Har sat min tid til ca 17 min. Derefter lytter jeg til dem og når de giver lyd "springer/popper" er det bare med at få dem ud.
Annette skriver
De blev helt sorte og smagen er brændt. Lige til at smide i affaldsspanden.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Annette
Det var da træls, men jeg ved ikke lige hvad der er gået galt. Sådan plejer det ikke at gå her, men jeg ved ikke om din ovn varmer meget mere eller hvad der er sket.
Alt det bedste
Holger
Anne Enggaard skriver
Jeg har lavet dem her mange gange, og opskriften og tiden i ovnen passer perfekt. Tak for mange gode opskrifter, vi bruger rigtig mange af dem.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anne
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Og saltede mandler kan man altid snacke 🙂
Alt det bedste
Holger
Thomas Møller skriver
Fungerer fint med de 25 min
Debora Askham Petersen skriver
Hold da op, hvor er de bare gode, de salt mandler 😋
Tobias skriver
Kulsorte ved bare 20 minutter, dejligt..
Rune skriver
Skriv dog salt i gram
Jens Erik skriver
25 min i ovnen er for meget - de skal kun have 15 min på 150 grader
Tom Zinck Nielsen skriver
Jeg vil give Jens Erik ret ! 20 minutter max !