Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Saltede mandler

Saltede mandler (opskrift på nemme saltmandler)

Billede af saltede mandler saltmandler.
4.8 fra 270 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
793
SHARES
FacebookMessenger793PinterestEmailSMS
Indhold
  • Saltede mandler - nemme saltmandler
  • Opskrift på saltede mandler
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Saltede mandler - nemme saltmandler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 270 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på saltede mandler, der er lækre og tilpas saltede saltmandler. Mandlerne koges først, hvorefter de bages sprøde og lækre i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g vand
  • 5 spsk flagesalt
  • 200 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Kom vand og flagesalt i en lille gryde og kog det op.
  3. Kom mandlerne i og kog et minuts tid.
  4. Hæld de kogte saltmandler i en sigte, og her skal de dryppes godt af.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  6. Fordel de afdryppede mandler på bagepladen, men sørg for at de ligger i ét lag. Drys dem eventuelt med en smule ekstra salt.
  7. Bag de saltede mandler i ovnen i cirka 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier290kcalKulhydrater11gProtein11gFedt25gMættet fedt2gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.01gNatrium8724mgKalium368mgKostfibre6gSukker2gVitamin A1IUCalcium141mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på saltede mandler

Uuuuhm, saltede mandler. Jeg vil gerne være ærlig og indrømme, at jeg elsker saltmandler, og især de hjemmelavede. Mandlerne er meget nemme at lave selv, og det tager faktisk ikke så lang tid.

Køb en pose almindelige mandler, og en halv times tid senere har du verdens bedste snack - og så er de hjemmelavede. Mums.

Jeg plejer at lave mandlerne med flagesalt, men du kan også bruge almindelig salt. Her skal du så kun bruge ca. 3-4 spiseskefulde salt.

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af de saltede mandler:

en pose mandler til saltmandler
mandler koges i vand og salt
de saltkogte mandler dryppes af
mandler med salt på bageplade
de færdigbagte saltede mandler

Tips

De færdige saltede mandler køles af, hvorefter de er klar til at blive spist.

Mandlerne er jo blandt andet lækre til et glas øl.

Flere inspirerende opskrifter:

Citronmandler
Citronmandler er både salte og syrlige på en og samme tid. De er dejlig knasende, og de perfekte snacks. Også gode som tilbehør til salat.
Se opskriften her
Citronmandler
Ristet blomkål med karry og mandler
Min opskrift på ristet blomkål med karry og mandler, som du kan lave i ovnen på ca. 20 minutter. Bruges som tilbehør til mange retter.
Se opskriften her
ristet blomkål med karry og mandler
Sojamandler
Sojamandler er den nemmeste opskrift på en lækker snack, som også kan bruges som drys til salater. De laves med kun to ingredienser.
Se opskriften her
Sojamandler
Lakridsmandler
Lakridsmandler er sund slik, når det er bedst. Og så er det nemt at lave dem. De kan både nydes derhjemme eller bruges som værtindegave.
Se opskriften her
Lakridsmandler
Brændte mandler
Brændte mandler er lette at lave. Og de smager så skønt, at når først man har smagt de hjemmelavede, bliver man afhængig. Her er opskriften.
Se opskriften her
brændte mandler
Mandelkager
Her får du min opskrift på sprøde mandelkager. Lækre småkager med mindre indhold af sukker og perfekt smag af mandler og appelsin.
Se opskriften her
billede til sprøde mandelkager med appelsin

FAQ

Hvorfor bliver saltmandler bløde?

Du skal ikke blive forskrækket. Lige når de saltede mandler tages ud af ovnen kan de godt være lidt bløde. Men de bliver sprøde når de kølet mere af. Hvis de fortsat er bløde, så er forklaringen typisk, at de simpelthen ikke er bagt længe nok i ovnen.

Er saltede mandler sunde?

De saltede mandler er sådan set sunde, da mandler jo i sig selv er gode og sunde for os. Men man skal dog være opmærksom på indholdet af salt, og derfor skal man ikke spise for mange af dem.

Hvordan salter man mandler?

Du salter mandler ved at koge vand og salt op, hvorefter mandlerne koges med i et minut. Sigt vandet fra og bag mandlerne i ovnen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emilie skriver

    marts 04, 2025 at 5:25 pm

    Hvor længe kan de holde sig i en tætlukket beholder? Tak på forhånd!

    Svar
  2. Lis skriver

    marts 04, 2025 at 9:19 am

    Vil gerne prøve din opskrift

    Svar
  3. Heidi Lüders skriver

    december 28, 2024 at 10:22 am

    Dejlig opskrift. Har benyttet mig af den MANGE gange 😅. Kan jeg genanvende saltvandet når, jeg vil lave dobbelt portion eller fordobler jeg opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 28, 2024 at 3:22 pm

      Hej Heidi
      Af hensyn til saltindholdet ror jeg det er bedst med en dobbelt portion. Jeg har ikke prøvet at genanvende saltvandet, men for en sikkerheds skyld ville jeg lave en dobbelt omgang 🙂
      Og tak for de pæne ord.
      Alt det bedste - med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  4. Bent Kamp Jensen skriver

    november 23, 2024 at 12:31 pm

    Hold da magle de er gode, jeg lavede først som opskrift 200g.
    De holdt ikke længe. Så på den igen med lidt større potion 😀👍👏👏

    Svar
  5. Kirsten Jepsrn skriver

    oktober 22, 2024 at 4:50 pm

    De er rigtig gode, men jeg synes ikke saltet hænger fast på mandlerne?

    Svar
  6. Christina Venborg Hansen skriver

    februar 03, 2024 at 1:51 pm

    Mega god opskrift og virkelig lækre saltmandler 🥰🤩🤩🤩🤩🤩🤩.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 03, 2024 at 4:08 pm

      Tusind ta, Christina - dejligt at høre 🙂
      Og man bliver lidt afhængig af saltmandlerne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Dea Dalsgaard Bødtker skriver

        januar 20, 2025 at 7:26 pm

        Jeg forstår ikke fidusen i at bruge (dyrt) flagsalt når det alligevel skal opløses i vand?

  7. Yezan skriver

    januar 05, 2024 at 5:01 pm

    Tænker folk har sat deres ovn på varmluft og ikke almindelig over og under-varme.
    Har sat min tid til ca 17 min. Derefter lytter jeg til dem og når de giver lyd "springer/popper" er det bare med at få dem ud.

    Svar
  8. Annette skriver

    december 28, 2023 at 4:38 pm

    De blev helt sorte og smagen er brændt. Lige til at smide i affaldsspanden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 28, 2023 at 5:12 pm

      Hej Annette
      Det var da træls, men jeg ved ikke lige hvad der er gået galt. Sådan plejer det ikke at gå her, men jeg ved ikke om din ovn varmer meget mere eller hvad der er sket.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Anne Enggaard skriver

    november 22, 2023 at 6:13 pm

    Jeg har lavet dem her mange gange, og opskriften og tiden i ovnen passer perfekt. Tak for mange gode opskrifter, vi bruger rigtig mange af dem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 22, 2023 at 9:12 pm

      Hej Anne
      Mange tak - det er jeg glad for at høre. Og saltede mandler kan man altid snacke 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Thomas Møller skriver

    september 20, 2023 at 10:22 am

    Fungerer fint med de 25 min

    Svar
  11. Debora Askham Petersen skriver

    marts 30, 2023 at 3:26 pm

    Hold da op, hvor er de bare gode, de salt mandler 😋

    Svar
  12. Tobias skriver

    december 22, 2022 at 9:30 pm

    Kulsorte ved bare 20 minutter, dejligt..

    Svar
  13. Rune skriver

    december 08, 2022 at 2:42 pm

    Skriv dog salt i gram

    Svar
  14. Jens Erik skriver

    juni 02, 2022 at 10:34 pm

    25 min i ovnen er for meget - de skal kun have 15 min på 150 grader

    Svar
    • Tom Zinck Nielsen skriver

      juni 10, 2022 at 3:50 pm

      Jeg vil give Jens Erik ret ! 20 minutter max !

      Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required