Sådan laver du en sund salat med hvide bønner. Her bruges bønner fra dåse, så det er meget nemt. Laves også med tomat, agurk og rødløg.
Lav en nem og lækker salat med hvide bønner, og her får du en både mættende og velsmagende salat, der er klar på få minutter.
Der skal bruges en dåse hvide bønner, som kan fås i forskellige udgaver, og her har jeg anvendt lima bønner. Men andre kan også fint anvendes.
Bønnerne skylles og er klar til brug, så det er bare at blande dem med grøntsagerne til en sund salat. Serveres til kylling, svinekød og andet.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på salat med hvide bønner
Opskriften er beregnet til fire personer som salat og tilbehør, men afhængig af sult skal du måske også lave lidt andet tilbehør til.
Salat med hvide bønner
Ingredienser
- 240 g hvide bønner - svarende til en dåse
- 200 g tomater - små, i kvarte
- 1 lille agurk - i små tern
- 1 lille rødløg - halveret i og i tynde både
- 1 håndfuld basilikum
- 50 g mandler - grofthakket
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk honning - flydende
- 1 tsk sennep - jeg bruger en Maille med honning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til salat med hvide bønner starter du med at hælde 240 g hvide bønner fra dåse i en sigte, hvorefter de skylles grundigt i koldt vand. Dryppes af.
- Klargør 200 g tomater, 1 lille agurk og 1 lille rødløg som beskrevet, og anret grøntsagerne sammen med bønnerne i et passende fad.
- Pynt med blade fra 1 håndfuld basilikum og 50 g mandler, der er hakket groft.
- Dressing røres sammen af 3 spsk olivenolie, 2 spsk citronsaft, 1 spsk honning, 1 tsk sennep og salt og friskkværnet peber.
- Dryp dressingen over salaten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den hvide bønnesalat serveres straks, og den passer til mange forskellige retter, herunder kylling og svinekød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg vil gerne høre hvad du synes om den.