Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Toastbrød

Toastbrød (sådan bager du dit eget toast brød)

Billede af toastbrød.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS
Indhold
  • Toastbrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på toastbrød
  • Kan fryses
  • FAQ
  • Kommentarer

Toastbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 30 minutter min
Toastbrød og sandwichbrød er noget af det, som vi desværre alt for ofte blot køber i supermarkedet. Men du kan bage dem meget bedre selv.
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk (lunkent)
  • 20 g gær
  • 25 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 60 g smør (meget blødt)
  • 1 tsk salt (fint)

Fremgangsmåde

  1. Lun sødmælk i en kasserolle, så den er 37 grader varm.
  2. Kom mælken op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i mælken.
  3. Bland hvedemel, sukker og salt i en anden skål, og ælt nu det ind i dejen.
  4. Tilsæt så det meget bløde smør i små klumper, og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad den så hvile overdækket et lunt sted i cirka 45 minutter.
  6. Slå dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet brødform.
  7. Lad dejen hæve i cirka halvanden time, men det er vigtigt du lægger noget tungt over formen, så brødet bliver lukket inde. Du skal jo lave den klassiske, kvadratiske form på toastbrødet, så smør et ildfast fad, en anden bageplade eller noget tredie med smør i bunden, og læg oven på formen.
  8. Bag derefter toastbrødet i ovnen ved 175 grader varmluft, og det skal cirka bages i 45-50 minutter.

Næringsindhold

Kalorier2547kcalKulhydrater424gProtein64gFedt64gMættet fedt37gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt15gTransfedt2gKolesterol165mgNatrium2842mgKalium1121mgKostfibre15gSukker41gVitamin A1985IUVitamin C0.02mgCalcium464mgJern24mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på toastbrød

Hvor ofte har du ikke slæbt et toastbrød eller sandwichbrød med hjem fra supermarkedet?

Det er selvfølgelig også det nemmeste, men når først du én gang har bagt dette brød selv, ja så er det sidste gang du har købt toastbrødene.

De købte er da også kedelige i smagen, og ofte lavet med en stribe mærkelige tilsætningsstoffer for at de kan holde sig i lang tid.

Se flere opskrifter:

  • Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Surdejsstykker til sandwich eller madpakken
  • Durumboller (nemme italienske boller med durum mel)

    Kan fryses

    Dette dejlige toastbrød (eller sandwichbrød) er velegnet til fryseren, med skær toastbrødet i skiver inden nedfrysningen.

    Så kan du tage de skiver op, som du efterhånden får brug for.

    FAQ

    Hvor stor en brødform skal man bruge til toastbrød?

    Brug gerne en form på ca. 3 liter. Husk at lægge noget på formen både under hævning og bagning. Eller køb en af de særlige forme, der er med låg og beregnet til bagning af bla. toastbrød.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 15, 2025 at 4:40 pm

      Tak fordi du bruger min opskrift på toastbrød. Kom gerne med din mening om brødet her.

      Svar
    2. mjh@sm-computer.dk skriver

      juli 29, 2020 at 9:21 am

      Hej Holger!
      Tak for din gode side, som jeg bruger en del 😉
      Hvor stor en form bruger du til brødet her?
      Med venlig hilsen
      Mette

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        oktober 15, 2025 at 4:44 pm

        Hej Mette
        Mange tak - det er jeg glad for 🙂
        Du skal bruge en form på ca. 3L. God bagelyst.
        BH Holger

        Svar

    Mere inspiration

    • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
      Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
    • Billede med havregrynsbrød.
      Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
    • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
      Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
    • Billede af sandwichboller.
      Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

    madens verden logo opskrifter på god mad

    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

    Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

    Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required