Indhold
Toastbrød
Ingredienser
- 3 dl sødmælk (lunkent)
- 20 g gær
- 25 g sukker
- 500 g hvedemel
- 60 g smør (meget blødt)
- 1 tsk salt (fint)
Fremgangsmåde
- Lun sødmælk i en kasserolle, så den er 37 grader varm.
- Kom mælken op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i mælken.
- Bland hvedemel, sukker og salt i en anden skål, og ælt nu det ind i dejen.
- Tilsæt så det meget bløde smør i små klumper, og ælt dejen godt igennem.
- Lad den så hvile overdækket et lunt sted i cirka 45 minutter.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en firkantet brødform.
- Lad dejen hæve i cirka halvanden time, men det er vigtigt du lægger noget tungt over formen, så brødet bliver lukket inde. Du skal jo lave den klassiske, kvadratiske form på toastbrødet, så smør et ildfast fad, en anden bageplade eller noget tredie med smør i bunden, og læg oven på formen.
- Bag derefter toastbrødet i ovnen ved 175 grader varmluft, og det skal cirka bages i 45-50 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på toastbrød
Hvor ofte har du ikke slæbt et toastbrød eller sandwichbrød med hjem fra supermarkedet?
Det er selvfølgelig også det nemmeste, men når først du én gang har bagt dette brød selv, ja så er det sidste gang du har købt toastbrødene.
De købte er da også kedelige i smagen, og ofte lavet med en stribe mærkelige tilsætningsstoffer for at de kan holde sig i lang tid.
Se flere opskrifter:
- Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
- Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
- Surdejsstykker til sandwich eller madpakken
- Durumboller (nemme italienske boller med durum mel)
Kan fryses
Dette dejlige toastbrød (eller sandwichbrød) er velegnet til fryseren, med skær toastbrødet i skiver inden nedfrysningen.
Så kan du tage de skiver op, som du efterhånden får brug for.
FAQ
Brug gerne en form på ca. 3 liter. Husk at lægge noget på formen både under hævning og bagning. Eller køb en af de særlige forme, der er med låg og beregnet til bagning af bla. toastbrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på toastbrød. Kom gerne med din mening om brødet her.
mjh@sm-computer.dk skriver
Hej Holger!
Tak for din gode side, som jeg bruger en del 😉
Hvor stor en form bruger du til brødet her?
Med venlig hilsen
Mette
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Mette
Mange tak - det er jeg glad for 🙂
Du skal bruge en form på ca. 3L. God bagelyst.
BH Holger