Hvilken konsistens skal en rugbrødsdej have? Her kan du se, hvordan du rammer den rigtige konsistens på på din dej til rugbrød.
Hvordan ved jeg om min rugbrødsdej har den rigtige konsistens?
Det spørgsmål dukker med jævne mellemrum op i min mail, og i denne artikel får du et godt trick til at lave dejen.
Video
En rugbrødsdej skal nemlig hverken være for tyk eller tynd, og i denne video viser jeg dig hvordan konsistensen skal være:
Rugbrødsdej
Med andre ord skal dejen til rugbrød altså være så tyk. at den ikke glider for hurtigt ned af kanten på skålen. Så skal du komme lidt mere rugmel i dejen.
Omvendt må den ikke blive hængende for længe, for så er rugbrødsdejen for fast. Her tilsættes lidt mere væske.
Så sæt en håndfuld rugbrødsdej fast på skålens kant - som du kan de jeg gør i videoen.
Her skal dejen gerne kunne hænge i ca. 5-10 sekunder inden den glider ned. God bagelyst.
Se også mine populære opskrifter på:
Hjemmebagt rugbrød med surdej og kerner
Nemt rugbrød med tørret surdej
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden