Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Drikkevarer › Rosmarinsirup til dine drinks og desserter

Rosmarinsirup til dine drinks og desserter

Rosmarinsirup
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS
Opdateret: 27. juni 2022 - Udgivet: 13. marts 2021

Rosmarinsirup er let og lynhurtig at lave. Den giver ekstra smag til drinks som gin og tonic samt is og visse kager. Her er en nem opskrift.

Rosmarinsirup har en helt særlig smag. Der er syrlighed fra citronsaft og en krydret, frisk smag fra rosmarinkviste.

En herlig sammensætning kogt sammen med sukker og vand til en sirup, som kan bruges til lidt af hvert.

Først og fremmest kan du bruge siruppen til drinks som gin og tonic, hvor den lette granagtige smag passer perfekt til gin.

Men rosmarinsirup klæder også vodka, Campari og anden sprut. For eksempel er en drink med grapejuice, vodka og rosmarinsirup virkelig flot og lækker.

Men rosmarinsiruppen kan også bruges til at hælde over en kage som en almindelig sandkage eller et sukkerbrød.

Og ikke mindste denne delikate mandelkage med olivenolie. Det er faktisk en af mine yndlings-sammensætninger.

Mandelkage med citron og rosmarinsirup

4.7 fra 10 stemmer
Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.
Gå til opskrift
billederesultat for Mandelkage med citron

Det er en god ide at lave siruppen en dag eller flere dage før, du skal bruge den i drinks.

Her vil smagen for alvor sætte sig, så du får fuld udbytte både af citron og rosmarin. Konsistensen bliver også tykkere efter et par timer eller flere i køleskabet.

Denne sirup kan holde op til et par uger i køleskabet. Er du mere til myntesmag, kan du sagtens udskifte rosmarin med mynte i opskriften.

Opskrift på hjemmelavet rosmarinsirup

Karen SenecaKaren Seneca

Rosmarinsirup til dine drinks og desserter

4.75 fra 4 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 3 dl
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 dl sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 1 dl citronsaft
  • 0,5 dl vand
  • 8-10 stk rosmarin
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Pres saften ud af citronen, så du har ca. en dl.
  2. Skyl de friske rosmarinstilke og klip den kraftige stilk af nederst på kvistene.
  3. Hæld alle ingredienser op i en gryde og bring det i kog.
  4. Når sukkeret er opløst, skruer du ned for varmen og lader siruppen simre i 15-20 minutter.
  5. Smag til og hæld eventuelt mere sukker i, hvis du synes, at siruppen smager for syrligt. Kog op, hvis du kommer mere sukker i.
  6. Rens og skold en lille flaske. Si siruppen op i en kande, hæld derpå siruppen fra kanden i flasken. Opbevar din rosmarinsirup i køleskabet, så den står klar, når du skal bruge den.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på en sirup med ingefær

Hvis du vil lave en anden slags sirup, kan du prøve kræfter med en ingefærsirup.

Den skal simre længere tid end denne rosmarinsirup, men er yderst anvendelig både i drinks, til at lave ginger ale og i desserter.

Ingefærsirup til drinks, te og hjemmelavet ginger ale

5 fra 3 stemmer
Ingefærsirup er verdens letteste at lave. Ingredienserne simrer en halv time, og så har du den lækreste sirup til alt fra drinks til dessert.
Gå til opskrift
Ingefærsirup
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nini skriver

    juni 11, 2024 at 2:16 pm

    Har fået af vide at den er god, jeg lavet dobbel op, og brugte sirup og mælkebøtte sirup👍🏻

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required