Rosmarinsirup er let og lynhurtig at lave. Den giver ekstra smag til drinks som gin og tonic samt is og visse kager. Her er en nem opskrift.
Rosmarinsirup har en helt særlig smag. Der er syrlighed fra citronsaft og en krydret, frisk smag fra rosmarinkviste.
En herlig sammensætning kogt sammen med sukker og vand til en sirup, som kan bruges til lidt af hvert.
Først og fremmest kan du bruge siruppen til drinks som gin og tonic, hvor den lette granagtige smag passer perfekt til gin.
Men rosmarinsirup klæder også vodka, Campari og anden sprut. For eksempel er en drink med grapejuice, vodka og rosmarinsirup virkelig flot og lækker.
Men rosmarinsiruppen kan også bruges til at hælde over en kage som en almindelig sandkage eller et sukkerbrød.
Og ikke mindste denne delikate mandelkage med olivenolie. Det er faktisk en af mine yndlings-sammensætninger.
Det er en god ide at lave siruppen en dag eller flere dage før, du skal bruge den i drinks.
Her vil smagen for alvor sætte sig, så du får fuld udbytte både af citron og rosmarin. Konsistensen bliver også tykkere efter et par timer eller flere i køleskabet.
Denne sirup kan holde op til et par uger i køleskabet. Er du mere til myntesmag, kan du sagtens udskifte rosmarin med mynte i opskriften.
Opskrift på hjemmelavet rosmarinsirup
Rosmarinsirup til dine drinks og desserter
Ingredienser
- 1,5 dl sukker
- 1 spsk glukosesirup
- 1 dl citronsaft
- 0,5 dl vand
- 8-10 stk rosmarin
Fremgangsmåde
- Pres saften ud af citronen, så du har ca. en dl.
- Skyl de friske rosmarinstilke og klip den kraftige stilk af nederst på kvistene.
- Hæld alle ingredienser op i en gryde og bring det i kog.
- Når sukkeret er opløst, skruer du ned for varmen og lader siruppen simre i 15-20 minutter.
- Smag til og hæld eventuelt mere sukker i, hvis du synes, at siruppen smager for syrligt. Kog op, hvis du kommer mere sukker i.
- Rens og skold en lille flaske. Si siruppen op i en kande, hæld derpå siruppen fra kanden i flasken. Opbevar din rosmarinsirup i køleskabet, så den står klar, når du skal bruge den.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på en sirup med ingefær
Hvis du vil lave en anden slags sirup, kan du prøve kræfter med en ingefærsirup.
Den skal simre længere tid end denne rosmarinsirup, men er yderst anvendelig både i drinks, til at lave ginger ale og i desserter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nini
Har fået af vide at den er god, jeg lavet dobbel op, og brugte sirup og mælkebøtte sirup👍🏻