• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Rosmarinsirup til dine drinks og desserter

Rosmarinsirup til dine drinks og desserter

Rosmarinsirup
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. juni 2022 - Udgivet:  13. marts 2021

Indhold

  1. Rosmarinsirup er let og lynhurtig at lave. Den giver ekstra smag til drinks som gin og tonic samt is og visse kager. Her er en nem opskrift.
  2. Mandelkage med citron og rosmarinsirup
  3. Opskrift på hjemmelavet rosmarinsirup
  4. Rosmarinsirup til dine drinks og desserter
  5. Opskrift på en sirup med ingefær
  6. Ingefærsirup til drinks, te og hjemmelavet ginger ale

Rosmarinsirup er let og lynhurtig at lave. Den giver ekstra smag til drinks som gin og tonic samt is og visse kager. Her er en nem opskrift.

Rosmarinsirup har en helt særlig smag. Der er syrlighed fra citronsaft og en krydret, frisk smag fra rosmarinkviste.

En herlig sammensætning kogt sammen med sukker og vand til en sirup, som kan bruges til lidt af hvert.

Først og fremmest kan du bruge siruppen til drinks som gin og tonic, hvor den lette granagtige smag passer perfekt til gin.

Men rosmarinsirup klæder også vodka, Campari og anden sprut. For eksempel er en drink med grapejuice, vodka og rosmarinsirup virkelig flot og lækker.

Men rosmarinsiruppen kan også bruges til at hælde over en kage som en almindelig sandkage eller et sukkerbrød.

Og ikke mindste denne delikate mandelkage med olivenolie. Det er faktisk en af mine yndlings-sammensætninger.

Mandelkage med citron og rosmarinsirup

4.7 fra 10 stemmer
Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.
Gå til opskrift
billederesultat for Mandelkage med citron

Det er en god ide at lave siruppen en dag eller flere dage før, du skal bruge den i drinks.

Her vil smagen for alvor sætte sig, så du får fuld udbytte både af citron og rosmarin. Konsistensen bliver også tykkere efter et par timer eller flere i køleskabet.

Denne sirup kan holde op til et par uger i køleskabet. Er du mere til myntesmag, kan du sagtens udskifte rosmarin med mynte i opskriften.

Opskrift på hjemmelavet rosmarinsirup

Rosmarinsirup
Karen SenecaKaren Seneca

Rosmarinsirup til dine drinks og desserter

4.75 fra 4 stemmer
Rosmarinsirup er let og lynhurtig at lave. Den giver ekstra smag til drinks som gin og tonic samt is og visse kager. Her er en nem opskrift.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 3 dl
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 dl sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 1 dl citronsaft
  • 0,5 dl vand
  • 8-10 stk rosmarin

Fremgangsmåde
 

  1. Pres saften ud af citronen, så du har ca. en dl.
  2. Skyl de friske rosmarinstilke og klip den kraftige stilk af nederst på kvistene.
  3. Hæld alle ingredienser op i en gryde og bring det i kog.
  4. Når sukkeret er opløst, skruer du ned for varmen og lader siruppen simre i 15-20 minutter.
  5. Smag til og hæld eventuelt mere sukker i, hvis du synes, at siruppen smager for syrligt. Kog op, hvis du kommer mere sukker i.
  6. Rens og skold en lille flaske. Si siruppen op i en kande, hæld derpå siruppen fra kanden i flasken. Opbevar din rosmarinsirup i køleskabet, så den står klar, når du skal bruge den.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrift på en sirup med ingefær

Hvis du vil lave en anden slags sirup, kan du prøve kræfter med en ingefærsirup.

Den skal simre længere tid end denne rosmarinsirup, men er yderst anvendelig både i drinks, til at lave ginger ale og i desserter.

Ingefærsirup til drinks, te og hjemmelavet ginger ale

5 fra 3 stemmer
Ingefærsirup er verdens letteste at lave. Ingredienserne simrer en halv time, og så har du den lækreste sirup til alt fra drinks til dessert.
Gå til opskrift
Ingefærsirup
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nini

    juni 11, 2024 at 2:16 pm

    Har fået af vide at den er god, jeg lavet dobbel op, og brugte sirup og mælkebøtte sirup👍🏻

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required