Du skal prøve denne lækre og nemme opskrift på romainesalat med tomater og pinjekerner. En skøn salat som tilbehør til mange retter.
Romainesalat med tomater og pinjekerner er en klassisk og nem salat, der bare smager godt.
De sprøde salatblade kombineres godt med tomater og ristede pinjekerner, og salaten passer til de fleste retter med kød.
Du kan lave en større portion af salaten, og nyde den med lidt stegte kyllingtern af brystfilet. Så har du et nemt og sundt måltid.
Opskriften er til fire personer, men kan jo nemt ganges op til flere eller mere.
Opskrift på romainesalat med tomater
Romainesalat med tomater og pinjekerner
Ingredienser
- 1 stor romainesalat
- 10-12 små tomater
- 40 g pinjekerner
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Start med at skære det nederste stykke af roden af romainesalaten, og skyl salaten under den kolde hane. Ryst vandet godt af salaten igen.
- Læg den på et skærebræt, og del den i grove stykke på den lange led med en skarp kniv. Først i kvarte, som du derefter igen deler i halve.
- Fordel romainesalaten i en salatskål, så den tager sig godt ud.
- Tomaterne vaskes ligeledes, og deles i halve, som fordeles over salaten.
- Dryp nu olivenolie og citronsaft over.
- Pinjekernerne ristes på en varm pande, men pas på de ikke bliver svedne (jeg har prøvet at glemme pinjekernerne i et par minutter, og så er de altså lige til at smide ud). Så når man rister pinjekerne på en varm pande, ja så laver man ikke andet imens.
- Fordel de færdigristede pinjekerner over salat og tomater, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Server din salat til en af disse retter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: