Rødbedebøffer med feta og masser af frisk persille er nogen af de bedste vegetarbøffer. Et godt vegetarisk alternativ til oksebøffer.
Rødbedebøffer er gode til næsten alle slags måltider. Du kan enten bruge dem i en burger eller servere dem sammen med en lækker salat og kartofler. De vegetariske bøffer fungerer bare super godt til det hele.
De er i øvrigt også super nemme at lave og kræver næsten intet forarbejde. Du blander bare ingredienserne sammen, lader dem trække i køleskabet i 15 minutter, og så er de klar til at blive stegt.
Du kan godt vælge at tilføje flere krydderier i blandingen, men jeg er personlig helt vild med kombinationen af frisk persille og fetaost.
Vil du have mere faste bøffer, kan du panere dem ved at vende dem i mel, æg og til sidst rasp.
Opskrift på rødbedebøffer med feta
Ingredienser
- 350 gram rødbeder
- 1 stk løg lille størrelse
- 1 dl persille frisk, hakket
- 2 stk æg
- 200 gram fetaost
- 80 gram havregryn
- 1 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk sort peber
- 1 spsk olie
Sådan gør du
- Start med at rive rå , skrællede rødbeder groft og kom dem i en skål. Snit derefter løget fint og tilføj til rødbederne.
- Hak persille fint og kom i skålen, bland med rødbederne og løg. Tilføj derefter æg, feta, havregryn og hvedemel. Tilføj salt og peber.
- Rør det godt sammen og stil blandingen i køleskabet i 15 minutter, så det kan samle sig.
- Tag en stegepande og varm olie op. Tag nu en lille håndfuld af blandingen, og form den som en bøf i hænderne. Gentag, til alle er formet. Lad bøfferne stege i cirka fire minutter på hver side, eller indtil de er faste og har stegeskorpe.
- Server rødbedebøffer med nye kartofler eller en mættende salat.
Tip
Lav endelig en stor portion af opskriften, da rødbedebøffer også fungerer super godt i en sandwich dagen efter til frokost.
Se også andre vegetaropskrifter her:
Shephard's pie - kartoffelmos med vegetarfyld
Comments
No Comments