• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Rist krydderierne så de får mere smag

Rist krydderierne så de får mere smag

Karry
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Brænd krydderierne af, når du laver mad. Så får du fuld udbytte af aroma og smag. Se, hvordan du rister forskellige krydderier af og hvorfor.

Rist krydderierne, så vil du hurtigt kunne dufte dem i hele køkkenet. Det giver nemlig et ordentligt spark til aromaen, når de brændes af på panden i stedet for blot at komme i maden til sidst.

Det, der sker, når vi rister krydderier, er, at deres aromamolekyler bliver udløst, så der kommer mere duft og smag.

Krydderier er tørrede plantedele, blomster, frø og bark, og man kan sige, at de vågner op af deres dvale af at blive ristet.

Det tager ikke mange minutter at brænde krydderierne af, før vi begynder at lave selve retten, så det er ærgerligt at lade være - uanset om det er boller i karry eller en indisk ret, vi skal lave.

Stødt krydderi

Når du bruger stødte krydderier, skal du blot brænde dem af et kort øjeblik på panden, for de må ikke blive forbrændte.

Om det er karry, stødt chili eller spidskommen, er princippet det samme: Varm en pande op til medium varme, hæld krydderiet - eller krydderierne på panden og bred dem ud med en grydeske.

Lad dem blive på panden, imens du hele tiden ryster den eller rører i den, til duften bliver intens. Det tager ikke mere end to til fire minutter. Hæld dem over i en lille skål, og nu er de klar til at blive brugt i madlavningen.

Hele krydderier

Det optimale er at bruge hele frø som spidskommen, nelliker, korianderfrø og fennikelfrø.

Rist krydderierne på panden, ca. fem minutter, til de begynder at poppe og dufte, hvorefter du støder dem i en morter.

Du kan også gøre det den anden vej: Støde de hele frø og blomsterkapsler i morteren og så give dem en hurtig tur over medium til høj varme.

Disse krydderier skal ikke ristes

Et krydderi du ikke skal riste, er paprika, som bliver bittert af ristningen. Derudover er det heller ikke nødvendigt at riste tørrede krydderurter som oregano og basilikum.

Til gengæld er det en god idé lige at knuse dem lidt mellem hænderne, før du bruger dem, for det frigiver også aroma fra urternes olie.

Her er opskrifter på gode krydderiblandinger:

Hjemmelavet karry

Garam Masala

2 arabiske krydderiblandinger: Za'atar og Bahārāt

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her