Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Rengøring af stålvask: Sådan skal det gøres

Rengøring af stålvask: Sådan skal det gøres

Køkkenvask - rengøring af køkkenvask
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMS

Rengøring af stålvask er såre enkelt. Hvis du følger disse råd, kommer du let af med kaffemærker, pletter og kalk uden at ridse køkkenvasken.

Rengøring af stålvask kan være noget af et mas, hvis man gennem længere tid har forsømt at give vasken en ordentlig tur.

Men det er der råd for. Vi ved nok alle sammen, at vi bør skylle vasken af og tørre den med en opvredet klud efter brug.

Men hvor mange gør det, når hverdagen presser sig på? Ikke så mange, er mit gæt. Derfor kan en grundig rengøring blive nødvendig.

Her får du både tips til den daglige rengøring af stålvask og den mere grundige, hvor vasken har adskillige pletter og kalkområder.

Indhold
  • Rengøring af stålvask er såre enkelt. Hvis du følger disse råd, kommer du let af med kaffemærker, pletter og kalk uden at ridse køkkenvasken.
  • Den daglige rengøring
  • Rengøring af stålvask med pletter og kalk
  • Tip til kalk ved armaturet
  • Kommentarer

Den daglige rengøring

Det tager ikke mange minutter dagligt at holde vasken ren. Blot du skyller og derefter vasker efter med opvaskebørste og opvaskemiddel efter brug, får du forebygget pletter.

Vil du undgå kalkaflejringer rundt om armatur og på vaskens kant, skal du lige tørre efter med en opvredet karklud.

Gør du det til en vane, hver gang du har lavet mad eller brygget kaffe, vil du ikke få problemer med genstridigt snavs eller kalk.

Rengøring af stålvask med pletter og kalk

Årsagen til at så mange af os har stålvaske, skal findes i selve materialet. Her er ingen porer eller riller, hvor bakterier kan gro.

Men hvis vi har skrubbet for hårdt og for mange gange med en stålvask, får vi lavet ridser i stålet, og det er ikke godt.

Så undgå metal-skuresvampe som ståluld og rengøringsmidler med slibeeffekt så som skurepulver, hvis du vil have en blank og fin vask.

I stedet kan du bruge et middel, de færreste tænker på: Bagepulver. Det sliber ikke, men opløser snavs.

Drys blot noget bagepulver i vasken og gnid med en klud, brug eventuelt en gammel tandbørste rundt om afløbet.

Se også: Gør hovedrent i køkkenet - 10 tips trin for trin

Tip til kalk ved armaturet

Dette er en metode, jeg har brugt i årevis. Er der kalkaflejringer rundt om armatur, på armaturet eller på vaskens kanter, bruger du dette trick:

Placer køkkenrulle eller vat rundt om de steder, der skal afkalkes. Hæld hvid lagereddike udover papiret eller vattet og lad det virke natten over.

Næste morgen er kalken væk og du kan lige tørre efter med en opvredet klud.

Læs også artiklen: 8 steder du glemmer at gøre rent i køkkenet.

Lignende artikler

  • Opvaskemaskine
    5 tips til opvaskemaskinen, som gør servicet pænere
  • billede til Opvaskemiddel bedst i test
    Opvaskemiddel - se hvilket der er bedst i test
  • Rengøring af bradepander
    Rengøring af bradepander så de bliver som nye
  • rengøring af drikkedunke
    Rengøring af drikkedunke - vigtige huskeregler

Flere inspirerende artikler:

5 tips til opvaskemaskinen, som gør servicet pænere
Se opskriften her
Opvaskemaskine
Opvaskemiddel - se hvilket der er bedst i test
Se opskriften her
billede til Opvaskemiddel bedst i test
Rengøring af bradepander så de bliver som nye
Se opskriften her
Rengøring af bradepander
Rengøring af drikkedunke - vigtige huskeregler
Se opskriften her
rengøring af drikkedunke
Håndsprit til rengøring - er det en god ide?
Se opskriften her
Håndsprit til rengøring
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Leila Karlslund skriver

    august 19, 2022 at 4:07 pm

    Det er ikke bagepulver men natron (baking soda).

    Svar
  2. Janina skriver

    august 04, 2022 at 9:37 pm

    Afkalkning fra Seasalt er 20 x mere effektivt end husholdningseddike, og derudover er den også lugtneutral, øko-certificeret og vegansk.
    For at skurre er det bedst at bruge skurremiddel med wienerkalk - kalk ridser nemlig ikke, og kan derfor bruges på alle de sarte overflader - som vasken, men også kogepladerne. Det har Seasalt også.

    Svar
  3. Susanne Jensen skriver

    juni 03, 2022 at 10:39 am

    Jeg bruger afspændingsmiddel i min køkkenvask den bliver som ny. På med det på en svamp og vask vasken.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.