Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Rengøring af bradepander så de bliver som nye

Rengøring af bradepander så de bliver som nye

Rengøring af bradepander
Del gerne:
359
SHARES
FacebookMessenger359PinterestEmailSMS
Opdateret: 17. maj 2023 - Udgivet: 17. juli 2023

Rengøring af bradepander kan være hårdt arbejde. Her får du de bedste tips til at fjerne indgroet fedt og snavs uden det store besvær.

Rengøring af bradepander og bageplader er noget af det værste, hvis først snavset er groet fast efter lang tids brug.

Uanset hvor meget vi skrubber og vasker, vil de genstridige pletter ikke gå væk, medmindre vi har pyrolyse. Men det er der heldigvis råd for.

Der er dog forskelle på de forskellige plader. Nogen har aluminiumsplader, andre emaljeplader og andre slip-let overflade.

De sidste er de letteste at gøre rent, da man blot kan bruge vand, sæbe og en almindelig køkkensvamp.

Se også nogle af disse artikler:

  • Rengøring af ovn: Så nemt rengør du ovnen med 3 ting
  • Sådan fjernes fastbrændt fedt fra støbejernsgryder
  • https://madensverden.dk/natron/
  • Rengøring af kaffemaskinen

Sådan gør du bagepladerne rent

En metode, som er uhyre effektiv, er at smøre bageplader og bradepander ind i brun sæbe.

Herefter dækker du dem enten med film eller lægger dem sammen i en stor skraldesæk, hvor du skal sørge for at lukke den helt.

Lad dem ligge i en times tid. Hvis de er meget snavsede og fuld af fastbrændt mad eller fedt, skal de ligge natten over.

Når du tager dem ud, vasker du dem grundigt med vand og opvaskemiddel, så du ikke får dampe i ovnen, næste gang du bruger bagepladerne.

Rengøring af bradepander i ovnen

Den brune sæbe kan også smøres rundt i hele ovnen. Her lader du både det indvendige af ovnen og bagepladerne stå indsmurte i sæbe natten over.

Dæk de indsmurte områder med film, som du fjerner næste morgen. Bagefter vasker du det hele godt.

Et hurtigtvirkende trick er også at lade bagepladerne stå i ovnen med brun sæbe. Tænd på 80-100 grader og sluk igen, når sæben begynder at boble op.

Vask pladerne, når de ikke er varme længere. Og husk: Du må aldrig komme kold vand på en varm pande, så kan den slå sig og blive skæv.

Ekstra tip

Jeg har flere gange hældt varmt vand og en opvaskemaskine-tab i bradepanden, rørt lidt rundt og ladet det stå et par timer.

Det virkede fint, men er ikke særlig brugbart med bageplader, som jo er flade.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.