• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Rengøring af bradepander så de bliver som nye

Rengøring af bradepander så de bliver som nye

Rengøring af bradepander
Del gerne:
358
SHARES
FacebookMessenger358PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. maj 2023 - Udgivet: 17. juli 2023

Rengøring af bradepander kan være hårdt arbejde. Her får du de bedste tips til at fjerne indgroet fedt og snavs uden det store besvær.

Rengøring af bradepander og bageplader er noget af det værste, hvis først snavset er groet fast efter lang tids brug.

Uanset hvor meget vi skrubber og vasker, vil de genstridige pletter ikke gå væk, medmindre vi har pyrolyse. Men det er der heldigvis råd for.

Der er dog forskelle på de forskellige plader. Nogen har aluminiumsplader, andre emaljeplader og andre slip-let overflade.

De sidste er de letteste at gøre rent, da man blot kan bruge vand, sæbe og en almindelig køkkensvamp.

Se også nogle af disse artikler:

  • Rengøring af ovn: Så nemt rengør du ovnen med 3 ting
  • Sådan fjernes fastbrændt fedt fra støbejernsgryder
  • https://madensverden.dk/natron/
  • Rengøring af kaffemaskinen

Sådan gør du bagepladerne rent

En metode, som er uhyre effektiv, er at smøre bageplader og bradepander ind i brun sæbe.

Herefter dækker du dem enten med film eller lægger dem sammen i en stor skraldesæk, hvor du skal sørge for at lukke den helt.

Lad dem ligge i en times tid. Hvis de er meget snavsede og fuld af fastbrændt mad eller fedt, skal de ligge natten over.

Når du tager dem ud, vasker du dem grundigt med vand og opvaskemiddel, så du ikke får dampe i ovnen, næste gang du bruger bagepladerne.

Rengøring af bradepander i ovnen

Den brune sæbe kan også smøres rundt i hele ovnen. Her lader du både det indvendige af ovnen og bagepladerne stå indsmurte i sæbe natten over.

Dæk de indsmurte områder med film, som du fjerner næste morgen. Bagefter vasker du det hele godt.

Et hurtigtvirkende trick er også at lade bagepladerne stå i ovnen med brun sæbe. Tænd på 80-100 grader og sluk igen, når sæben begynder at boble op.

Vask pladerne, når de ikke er varme længere. Og husk: Du må aldrig komme kold vand på en varm pande, så kan den slå sig og blive skæv.

Ekstra tip

Jeg har flere gange hældt varmt vand og en opvaskemaskine-tab i bradepanden, rørt lidt rundt og ladet det stå et par timer.

Det virkede fint, men er ikke særlig brugbart med bageplader, som jo er flade.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    juli 10, 2024 at 5:26 pm

    Obs. Brun sæbe må IKKE varmes op

    Svar
  2. Jolanda

    august 17, 2022 at 7:05 pm

    Hej.
    For mange år siden var der på DR1 (tror jeg nok) et program med Jørgen Leth. Han havde mange tips og tricks bl.a også den med at lægge bradepander i blød i brun sæbe. Vi har brugt tippet flere gange med godt resultat.
    Vh Jolanda

    Svar
  3. Jørn Rosborg

    juli 08, 2022 at 11:36 am

    Hej.
    Jeg fulgte rådet om rengøring af ovnplade med brun sæbe, og det kostede mig kr. 304 til en ny plade.
    Min plade til rengøring var af typen Slip-let, og efter et døgn boblede slip-let laget af i store flager svarende til ca. 1/3 af pladen.
    Så I bør nok moderere jeres råd, så det ikke gælder disse Slip-let plader.

    Svar
  4. Helge Johannesen

    juli 03, 2021 at 1:33 pm

    Det er altid en fornøjelse og lærerigt at læse dine mange gode råd om både det ene og det andet,
    Kunne jeg overtale dig til på et tidspunkt, at lave et indslag om rengøring af grill-riste. Jeg tror vi er mange som har et problem der

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2021 at 4:02 pm

      Hej Helge
      Mange tak skal du have. Og jeg har faktisk et par rigtig gode råd til rengøring af grillriste - dem får jeg lige skrevet lidt om.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her