Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Rengøring af bradepander så de bliver som nye

Rengøring af bradepander så de bliver som nye

Rengøring af bradepander
Del gerne:
367
SHARES
FacebookMessenger367PinterestEmailSMS

Rengøring af bradepander kan være hårdt arbejde. Her får du de bedste tips til at fjerne indgroet fedt og snavs uden det store besvær.

Rengøring af bradepander og bageplader er noget af det værste, hvis først snavset er groet fast efter lang tids brug.

Uanset hvor meget vi skrubber og vasker, vil de genstridige pletter ikke gå væk, medmindre vi har pyrolyse. Men det er der heldigvis råd for.

Der er dog forskelle på de forskellige plader. Nogen har aluminiumsplader, andre emaljeplader og andre slip-let overflade.

De sidste er de letteste at gøre rent, da man blot kan bruge vand, sæbe og en almindelig køkkensvamp.

Se også nogle af disse artikler:

  • Rengøring af ovn: Så nemt rengør du ovnen med 3 ting
  • Sådan fjernes fastbrændt fedt fra støbejernsgryder
  • https://madensverden.dk/natron/
  • Rengøring af kaffemaskinen

Sådan gør du bagepladerne rent

En metode, som er uhyre effektiv, er at smøre bageplader og bradepander ind i brun sæbe.

Herefter dækker du dem enten med film eller lægger dem sammen i en stor skraldesæk, hvor du skal sørge for at lukke den helt.

Lad dem ligge i en times tid. Hvis de er meget snavsede og fuld af fastbrændt mad eller fedt, skal de ligge natten over.

Når du tager dem ud, vasker du dem grundigt med vand og opvaskemiddel, så du ikke får dampe i ovnen, næste gang du bruger bagepladerne.

Rengøring af bradepander i ovnen

Den brune sæbe kan også smøres rundt i hele ovnen. Her lader du både det indvendige af ovnen og bagepladerne stå indsmurte i sæbe natten over.

Dæk de indsmurte områder med film, som du fjerner næste morgen. Bagefter vasker du det hele godt.

Et hurtigtvirkende trick er også at lade bagepladerne stå i ovnen med brun sæbe. Tænd på 80-100 grader og sluk igen, når sæben begynder at boble op.

Vask pladerne, når de ikke er varme længere. Og husk: Du må aldrig komme kold vand på en varm pande, så kan den slå sig og blive skæv.

Ekstra tip

Jeg har flere gange hældt varmt vand og en opvaskemaskine-tab i bradepanden, rørt lidt rundt og ladet det stå et par timer.

Det virkede fint, men er ikke særlig brugbart med bageplader, som jo er flade.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    juli 10, 2024 at 5:26 pm

    Obs. Brun sæbe må IKKE varmes op

    Svar
  2. Jolanda skriver

    august 17, 2022 at 7:05 pm

    Hej.
    For mange år siden var der på DR1 (tror jeg nok) et program med Jørgen Leth. Han havde mange tips og tricks bl.a også den med at lægge bradepander i blød i brun sæbe. Vi har brugt tippet flere gange med godt resultat.
    Vh Jolanda

    Svar
  3. Jørn Rosborg skriver

    juli 08, 2022 at 11:36 am

    Hej.
    Jeg fulgte rådet om rengøring af ovnplade med brun sæbe, og det kostede mig kr. 304 til en ny plade.
    Min plade til rengøring var af typen Slip-let, og efter et døgn boblede slip-let laget af i store flager svarende til ca. 1/3 af pladen.
    Så I bør nok moderere jeres råd, så det ikke gælder disse Slip-let plader.

    Svar
  4. Helge Johannesen skriver

    juli 03, 2021 at 1:33 pm

    Det er altid en fornøjelse og lærerigt at læse dine mange gode råd om både det ene og det andet,
    Kunne jeg overtale dig til på et tidspunkt, at lave et indslag om rengøring af grill-riste. Jeg tror vi er mange som har et problem der

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 03, 2021 at 4:02 pm

      Hej Helge
      Mange tak skal du have. Og jeg har faktisk et par rigtig gode råd til rengøring af grillriste - dem får jeg lige skrevet lidt om.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.