• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Ras el hanout - fakta og opskrift på den lækre krydderiblanding

Ras el hanout - fakta og opskrift på den lækre krydderiblanding

billede med ras el hanout
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Hvad er ras el hanout og hvordan laver man den selv? Her får du både fakta og en opskrift på den velsmagende krydderiblanding.

Ras el hanout er måske ikke et af de mest anvendte krydderier i Danmark, men det er faktisk en skam.

For her får du virkelig en krydderiblanding med masser af smag, og den egner sig til en bred vifte af retter. Her kan du se hvordan du selv laver blandingen.

Hvad er ras el hanout?

Ras el hanout er en krydderiblanding, der kommer fra Mellemøsten og den nordlige del af Afrika, hvor den indgår i et væld af forskellige retter.

Det er netop en krydderiblanding, som du blandt andet kender det fra karry. Altså en sammensætning af en række forskellige krydderier.

Hvilke krydderier er der i el ras hanout?

Der findes ikke en bestemt blanding af krydderier til at lave el ras hanout, men mange forskellige udgaver, der kan variere fra region til region og fra land til land.

Men grundlæggende består blandingen ofte af gurkemeje, muskatnød, kanel, sort peber, ingefær, nelliker, fennikelfrø, cayennepeber (eller chili), og allehånde. Men det kan som sagt variere.

Hvad betyder el ras hanout?

Frit oversat til dansk betyder el ras hanout "krydderihandlerens chef" eller "butikkens leder".

Det hentyder til det bedste fra butikken, og her får du da også en af de allerfineste krydderiblandinger.

Hvad bruger man det til?

Ras el hanout er fremragende til kylling, lam, i gryderetter og sammen med eksempelvis couscous. Men den kan faktisk bruges bredt.

Afhængig af blandingen kan den være mere eller mindre stærk, så forsøg og smag dig lidt frem. Det er selvfølgelig især mængden af cayennepeber eller chili, der afgør styrken.

På grund af indholdet af indholdet af blandt andet kanel og nelliker vil nogle måske mene, at krydderiblandingen får tankerne hen på jul, men sådan opleves smagen altså ikke i de færdige retter.

Du kan blandt andet bruge ras el hanout til:

  • Couscous med ras el hanout
  • Krydrede kødboller
  • Marokkansk gryderet
  • Mørbrad med couscous, tomater og aubergine

Hvor kan man købe el ras hanout?

I dag kan man heldigvis købe el ras hanout krydderiblandingen i de fleste supermarkeder, men selvfølgelig også i specialbutikker.

Og ellers er det nemt at lave blandingen derhjemme, selvom du skal bruge en række forskellige krydderier til den.

Her er min version af blandingen, og den bliver du glad for. Du kan sagtens lave en større portion ved at bruge knapperne ved antal i opskriftsboksen, og den færdige krydderiblanding har jo lang holdbarhed.

Bemærk: Alle krydderierne i blandingen skal selvfølgelig være stødte.

Opskrift på ras el hanout

billede med ras el hanout
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ras el hanout - fakta og opskrift på den lækre krydderiblanding

5 fra 1 stemme
Hvad er ras el hanout og hvordan laver man den selv? Her får du både fakta og en opskrift på den velsmagende krydderiblanding.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Krydderier
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 115
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk gurkemeje
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk friskkværnet peber - friskkværnet
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk nelliker
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk ingefær
  • 0,5 tsk allehånde

Fremgangsmåde
 

  1. Til hjemmelavet ras el hanout kommes 2 spsk gurkemeje i en skål sammen med 1 tsk muskatnød, 1 tsk kanel, 1 tsk friskkværnet peber, 1 tsk fennikelfrø og 1 tsk nelliker.
  2. Tilsæt også 0,5 tsk cayennepeber, 1 spsk spidskommen, 1 tsk ingefær og 0,5 tsk allehånde.
  3. Vend det godt sammen og kom det i et krydderiglas med låg.

Næringsindhold

Kalorier: 115kcalKulhydrater: 20gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 23mgKalium: 613mgKostfibre: 8gSukker: 1gVitamin A: 532IUVitamin C: 6mgCalcium: 162mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige krydderiblanding opbevares tørt og beskyttet mod sollys, og så er holdbarheden lang.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 21, 2024 at 9:27 am

    Tak fordi du bruger opskriften på el ras hanout. Du er meget velkommen med din kommentar til opskriften her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required