Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Pyrolyse - fordele og ulemper ved en ovn med selvrens

Pyrolyse - fordele og ulemper ved en ovn med selvrens

Ovn med pyrolyse
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Pyrolyse er i princippet vildt smart. Hvem kender ikke situationen, hvor man har forsømt at rense ovnen og der dannes en sort klistret substans i bunden?

Så skal vi i gang med ovnrens og svampe. Skrubbe og skure, for at få det brændte fedt helt væk.

At sidde med halvdelen af overkroppen inde i en ovn og skure kan være hårdt arbejde - og ikke mindst kedeligt.

Ovne med pyrolyse kan gøre arbejdet for os. Tænder du for pyrolyse-funktionen, og lader den arbejde i det tidsrum, der er nødvendigt, kan du åbne ovnlågen bagefter og se skidtet forvandlet til aske.

Asken tørres blot væk med en klud. De 4-500 grader som ovnen kommer op på, har gjort sit arbejde. Det er nemt og bekvemt.

Men overvejer du en pyrolyseovn, er der visse ting, du lige skal have in mente.

Der er nemlig også ulemper ved funktionen, som er vigtige at vide, så man kan gøre op med sig selv, om fordele afvejer ulemperne.

Her får du derfor en liste over fordelene ved pyrolyse og en tilsvarende med ulemperne.

Se mere indhold:

  • Sådan rengør du dine bradepander
  • Sådan undgår du glaspest på dine glas
  • Rengør din ovn med disse 3 ingredienser

Fire fordele ved pyrolyse

  • Du slipper for at skure og skrubbe madrester og brændt fedt. Tænd på pyrolyseknappen, efter et par timer kan du åbne lågen, tørre asken væk og voila: ovnen er ren.
  • Du kan time selvrensningen, så pyrolysefunktionen går i gang om natten, hvor alle sover. Da ovndøren er låst, så længe pyrolysefunktionen er i gang, kan I ikke lave mad eller bage, så længe ovnen renses. Derfor er natten det bedste tidspunkt.
  • Det er meget hygiejnisk, da madrester inklusiv bakterier brændes væk.
  • Nogle ovne med selvrens har en funktion, så pyrolyseknappen lyser, når det er tid til at rense ovnen.

Fire ulemper ved at bruge selvrens

  • Flere ovne har efterhånden pyrolysefunktion, hvor ribberne og pladerne kan tåle at være i ovnen under pyrolyse. Men der sælges stadig ovne med pyrolyse, hvor du skal fjerne ribber og bageplader.
  • Det er meget energikrævende at bruge funktionen. Forbrugerrådet Tænk fortæller, at en gang pyrolyserens bruger ca. fem gange så meget energi som for eksempel en tørretumbler eller en opvaskemaskine.
  • Ovnlågen kan blive meget varm, så du skal sørge for, at din hund eller små børn ikke kommer tæt på ovnen under rensningen.
  • Da ovnen kommer helt op på 4-00 grader, kan den frigive partikler og formaldehyd. Derfor skal der altid luftes godt ud efter pyrolyserens.

Vil du vide mere om din ovn, kan du læse her: Hvad betyder ovnens symboler.

Du kan også læse om varmluft versus under- og overvarme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.