Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Provencalsk pastaret uden kød

Provencalsk pastaret uden kød

provencalsk pastaret
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Sådan laver du en lækker provencalsk pastaret, der blandt andet består af aubergine, squash, hvidløg og tomat. Retten er nem at lave.

Her får du min opskrift på en lækker provencalsk pastaret uden kød, og den er selvfølgelig med klar inspiration fra det fantastiske køkken i Provence i Frankrig.

Pastaretten laves blandt andet med aubergine og squash, og så er den helt uden kød.

Jeg laver den gerne med fuldkornspasta, der giver en lidt sundere middagsret, men det er op til dig. Brug pastaskruer eller pastapenne, og kog dem ikke for meget, da de meget gerne må have lidt bid inden de kommes på panden.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød
  • Pastaret uden kød - nem og hurtig vegetarisk opskrift
  • Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret på 15 min.

Opskrift på provencalsk pastaret

Opskriften er beregnet til fire personer.

Provencalsk pastaret uden kød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Sådan laver du en lækker provencalsk pastaret, der blandt andet består af aubergine, squash, hvidløg og tomat. Retten er nem at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g pasta gerne fuldkornspasta
  • olivenolie
  • 1 løg finthakket
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 1 lille aubergine i mindre tern
  • 1 lille squash i mindre tern
  • 3 spsk soltørrede tomater i olie, hakket
  • 400 g tomatpassata
  • 2 tsk oregano tørret
  • citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til provencalsk pastaret starter du med at koge 300 g pasta i saltet vand. Pastaen skal kun lige koges al dente, altså så den stadig har lidt bid. Brug gerne pastaskruer eller pastapenne. Og gerne fuldkornspasta. Gem lidt af kogevandet.
  2. Imens pastaen koges, svitses 1 løg og 4 fed hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, hvor der er plads til hele retten. Løget skal ikke tage farve.
  3. Tilsæt så 1 lille aubergine og 1 lille squash, begge skåret i mindre tern. Lad det stege med et par minutter.
  4. Så kommes 3 spsk soltørrede tomater ved sammen med 400 g tomatpassata og 2 tsk oregano. Vendes rundt. Tilsæt også lidt af kogevandet fra pastaen, så du får mere væde i pastaretten.
  5. Smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier330kcalKulhydrater54gProtein11gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gKolesterol46mgNatrium1082mgKalium953mgKostfibre7gSukker11gVitamin A599IUVitamin C24mgCalcium71mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den provencalske pastaret uden kød serveres straks. Den kan spises uden yderligere tilbehør, men et stykke groft brød passer fint til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 14, 2024 at 8:11 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift, og du er meget velkommen til skrive din mening om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required