Sådan laver du en lækker provencalsk pastaret, der blandt andet består af aubergine, squash, hvidløg og tomat. Retten er nem at lave.
Her får du min opskrift på en lækker provencalsk pastaret uden kød, og den er selvfølgelig med klar inspiration fra det fantastiske køkken i Provence i Frankrig.
Pastaretten laves blandt andet med aubergine og squash, og så er den helt uden kød.
Jeg laver den gerne med fuldkornspasta, der giver en lidt sundere middagsret, men det er op til dig. Brug pastaskruer eller pastapenne, og kog dem ikke for meget, da de meget gerne må have lidt bid inden de kommes på panden.
Se også mine populære opskrifter på:
- Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød
- Pastaret uden kød - nem og hurtig vegetarisk opskrift
- Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret på 15 min.
Opskrift på provencalsk pastaret
Opskriften er beregnet til fire personer.
Provencalsk pastaret uden kød
Ingredienser
- 300 g pasta - gerne fuldkornspasta
- olivenolie
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 lille aubergine - i mindre tern
- 1 lille squash - i mindre tern
- 3 spsk soltørrede tomater - i olie, hakket
- 400 g tomatpassata
- 2 tsk oregano - tørret
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til provencalsk pastaret starter du med at koge 300 g pasta i saltet vand. Pastaen skal kun lige koges al dente, altså så den stadig har lidt bid. Brug gerne pastaskruer eller pastapenne. Og gerne fuldkornspasta. Gem lidt af kogevandet.
- Imens pastaen koges, svitses 1 løg og 4 fed hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, hvor der er plads til hele retten. Løget skal ikke tage farve.
- Tilsæt så 1 lille aubergine og 1 lille squash, begge skåret i mindre tern. Lad det stege med et par minutter.
- Så kommes 3 spsk soltørrede tomater ved sammen med 400 g tomatpassata og 2 tsk oregano. Vendes rundt. Tilsæt også lidt af kogevandet fra pastaen, så du får mere væde i pastaretten.
- Smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den provencalske pastaret uden kød serveres straks. Den kan spises uden yderligere tilbehør, men et stykke groft brød passer fint til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift, og du er meget velkommen til skrive din mening om den.