Picnicbrød med fyld af grønsager og ost er det lækreste brød. Her er både oliven, cheddarost og ristede grønsager, mættende og skønt.
Picnicbrød med fyld af grønsager og ost er perfekt som sandwichbrød, tilbehør og blot til at spise, som det er.
Derfor hedder det picnicbrød, da det er fuld af fyld, som gør det rigtigt lækkert bare at spise uden pålæg.
Jeg forestiller mig, at det er en skøn ting at have med i madpakken, da brødet faktisk virkelig holder sig saftigt og lækkert, selv flere dage efter det er bagt.
Man kan selv bestemme, hvad man putter i brødet, så du kan sagtens eksperimentere med andre slags oste og grønsager.
Opskrift på picnicbrød fyldt af grønsager og ost
Picnicbrød med grønsager, oliven og ost
Ingredienser
- 1 stk løg - tern
- 0,5 stk rød peberfrugt - tern
- 0,5 stk gul peberfrugt - tern
- 100 gram squash - tern
- 1 spsk olivenolie
- 50 gram sorte oliven - uden kerner
- 100 gram cheddarost - revet
- 20 gram parmesanost - revet
- 4,5 dl vand
- 2 tsk tørgær
- 1,5 tsk salt
- 300 gram fuldkornsmel
- 300 gram hvedemel
Sådan gør du
- Start med at skære løg, peberfrugt og squash i små firkanter på størrelse med en fingernegl. Tag en pande og tilføj olivenolie samt alle grønsagerne, når olien er varm.
- Steg grøntsagerne, indtil de er bløde og helt gennemstegte. Lad dem nu køle ned.
- I en stor skål tilføjes vand og tørgær, rør det sammen. Tilføj derefter fuldkornshvedemel og salt, rør dejen sammen og tilføj derefter hvedemel, i mens du ælter dejen godt sammen.
- Tilføj nu de stegte grønsager, oliven, revet cheddarost og revet parmesanost. Ælt det godt sammen. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i en time.
- Tag en kageform på 25 centimeter eller brug en gryde, som kan gå i ovnen. Drys den valgte form med lidt mel og tag derefter dejen og form den til et stor rundt brød. Kom dejen i formen.
- Drys mel udover dejen og dæk den til med et viskestykke. Lad dejen hæve i 30 minutter. Varm nu ovnen op til 220 grader.
- Put et ovnfast låg over dejen i formen, og bag brødet med låg på i 30 minutter. Fjern derefter låget og lad brødet bage i cirka 20 minutter, eller indtil det er færdigbagt og sprødt.
- Lad dit picnicbrød køle ned, før du skærer i det.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Prøv eventuelt at lade dejen koldhæve i køleskabet henover natten. Det giver en rigtig god smag og kan hjælpe med at spare tid om morgenen.
Picnicbrød holder sig saftigt i flere dage, hvis det er pakket godt ind.
Se også andre opskrifter på madbrød her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: