Se den lækre opskrift på pasta penne med fløde og bacon. En cremet flødesovs med æggeblommer, der smager super godt.
Pasta penne med fløde og bacon er en af mine yndlingsmåltider.
Dels smager den virkelig godt, men den er også nem og hurtig at lave på travle hverdage.
Her er den lavet med grønne asparges, men de kan udelades, og i stedet kan du blot tilføre friskhakket basilikum. Eller prøv med letdampet broccoli.
Opskriften er til fire personer.
Til pasta penne med fløde og bacon skal du bruge:
300 gram bacon i tern (gerne af frilandsgris)
2 skalotteløg
300 gram pasta penne
2,5 deciliter piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
1 bundt grønne asparges
Salt og friskkværnet peber
PRØV OGSÅ verdens bedste lasagne opskrift
Sådan laver du pasta penne med fløde og bacon:
Kog pasta penne i letsaltet vand, men så pastaen stadig har lidt bid. Det som italienerne kalder "al dente".
Knæk den hårde ende af de grønne asparges, og del dem i mundrette stykker. Lad dem koge med det sidste minut af kogetiden hos pastaen. Hæld pasta og asparges i et dørslag.
Bacon steges imens sprøde på en varm pande, men steg dem ikke for hårde og tørre.
Skalotteløg pilles og hakkes fint, og lige inden baconternene er færdige, tilsættes løg, som steges med et minut. Tag panden af kogepladen.
Varm fløden op i gryden, og rør de pasteuriserede æggeblommer i. Når det begynder at tykne efter et par minutter, tilsættes pasta, asparges, bacon og løg.
Fordel det forsigtigt rundt, så du får flødesovsen rundt på alle ingredienserne, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Sara
Lækker ret. Men, hvorfor past. æggeblommer, kan almindelig ikke bruges, når det opvarmes?
Holger Rørby Madsen
Hej Sara
Du kan selvfølgelig sagtens bruge almindelige æg 🙂
Alt det bedste
Holger