Panang Curry har alle de dejlige smage, vi kender fra thaikøkkenet. Her er opskriften på en ret, som simpelthen smager af Thailand.
Panang Curry har fået sit navn efter den karrypasta, retten er baseret på. Og hvilken karrypasta. Den er så rig på smag, både det syrlige, det søde, det salte - og så er den dejlig stærk.
Jeg vil vove at påstå, at Panang Currys succes afhænger af, at man køber den rigtige karryblanding, for den indeholder få men gode ingredienser.
I denne opskrift har jeg valgt at bruge oksekød, fordi jeg synes, at det spiller godt med saucens smag.
Faktisk købte jeg to gode bøffer og skar ud, så jeg var sikker på, at kødet blev mørt på den korte tid, de skulle på panden. Men du kan sagtens bruge kylling, grisekød eller drænet tofutern i stedet.
Opskrift på panang curry med oksekød
Panang Curry med oksekød
Ingredienser
- ris
- 1 spsk østerssauce
- 1 spsk olie
- 350 g oksekød - mørt
- 2 spsk panang currypaste - med top
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk palmesukker - el. alm. sukker
- 10 limeblade - i strimler
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- 80 g cashewnødder - ristet
- 1 potte korianderblade
Fremgangsmåde
- Begynd med at sætte risene over.
- Skær kødet ud i meget tynde skiver, bland det med østerssauce og olie.
- Skær peberfrugten ud i tynde strimler.
- Skær limebladene på tværs i tynde strimler.
- Rist cashewnødderne i en wok eller stegepande. Sæt dem til side og brug panden/wokken til resten af retten.
- Hæld to tredjedele af kokosmælken i panden og lad det koge ind, til det er reduceret og tykkere.
- Tilføj et par skefulde af pastaen med pananag curry og lad det simre i kokosmælken, så det bliver tykt, og der begynder at trække olie. op til overfladen. Ca. seks minutter.
- Hæld oksekødet i retten og rør rundt, så det steger. Det skal kun lige få farve på alle sider.
- Nu hælder du resten af kokosmælken samt limebladene i og rører rundt i to-tre minutter. Smag til, om det har den rette styrke, ellers kommer du mere karrypasta i
- Kom peberfrugt-strimlerne i retten og rør rundt i to minutter.
- Nu er din panang curry klar til at blive serveret med friske korianderblade samt de ristede cashewnødder på toppen.
- Server kogte jasminris til.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Find din karry på nettet
Jeg er så heldig, at jeg er nabo til en købmand, der sælger asiatiske produkter. Det betyder, at jeg kan købe en supergod karrypasta, som er bedre end den, jeg laver selv.
Er du ikke i samme situation, kan det bestilles på nettet - eller laves fra bunden.
Friske eller frosne limeblade er vigtigt for retten. De har en unik smag og duft, der leder tankerne hen på citrongræs mikset med limeskal. Også dem kan du købe på nettet eller hos en asiatisk købmand.
Jeg har en stor pose i fryseren med frosne blade, så jeg altid kan tage et lille bundt op. Og det vil jeg virkelig anbefale. Ellers kan du erstatte bladene med en blanding af revet limeskal og -saft.
Sådan laver du panang currypaste
Følgende ingredienser skal blendes i en minihakker eller stødes i en morter:
10 centimeter frisk ingefær i skiver, 2 fed hvidløg, 5 tørrede chili (som har været opblødt i vand en time før brug), 1 skalotteløg i både, de nederste ti centimeter af et citrongræs, 1 teskefuld spidskommenfrø, 1 teskefuld korianderfrø og en lille håndfuld peanuts.
OBS: Spidskommenfrø og korianderfrø skal ristes et par minutter inden de hakkes.
Du kan også prøve en af disse thailandske retter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: