• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Panang Curry - stærk thaimad med oksekød

Panang Curry - stærk thaimad med oksekød

Panang Curry
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. september 2023 - Udgivet:  24. august 2020

Panang Curry har alle de dejlige smage, vi kender fra thaikøkkenet. Her er opskriften på en ret, som simpelthen smager af Thailand.

Panang Curry har fået sit navn efter den karrypasta, retten er baseret på. Og hvilken karrypasta. Den er så rig på smag, både det syrlige, det søde, det salte - og så er den dejlig stærk.

Jeg vil vove at påstå, at Panang Currys succes afhænger af, at man køber den rigtige karryblanding, for den indeholder få men gode ingredienser.

I denne opskrift har jeg valgt at bruge oksekød, fordi jeg synes, at det spiller godt med saucens smag.

Faktisk købte jeg to gode bøffer og skar ud, så jeg var sikker på, at kødet blev mørt på den korte tid, de skulle på panden. Men du kan sagtens bruge kylling, grisekød eller drænet tofutern i stedet.

Opskrift på panang curry med oksekød

Panang Curry
Karen SenecaKaren Seneca

Panang Curry med oksekød

5 fra 12 stemmer
Panang Curry har alle de dejlige smage, vi kender fra thaikøkkenet. Her er opskriften på en ret, som simpelthen smager af Thailand.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 500
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • ris
  • 1 spsk østerssauce
  • 1 spsk olie
  • 350 g oksekød - mørt
  • 2 spsk panang currypaste - med top
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk palmesukker - el. alm. sukker
  • 10 limeblade - i strimler
  • 1 rød peberfrugt - i strimler
  • 80 g cashewnødder - ristet
  • 1 potte korianderblade

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at sætte risene over.
  2. Skær kødet ud i meget tynde skiver, bland det med østerssauce og olie.
  3. Skær peberfrugten ud i tynde strimler.
  4. Skær limebladene på tværs i tynde strimler.
  5. Rist cashewnødderne i en wok eller stegepande. Sæt dem til side og brug panden/wokken til resten af retten.
  6. Hæld to tredjedele af kokosmælken i panden og lad det koge ind, til det er reduceret og tykkere.
  7. Tilføj et par skefulde af pastaen med pananag curry og lad det simre i kokosmælken, så det bliver tykt, og der begynder at trække olie. op til overfladen. Ca. seks minutter.
  8. Hæld oksekødet i retten og rør rundt, så det steger. Det skal kun lige få farve på alle sider.
  9. Nu hælder du resten af kokosmælken samt limebladene i og rører rundt i to-tre minutter. Smag til, om det har den rette styrke, ellers kommer du mere karrypasta i
  10. Kom peberfrugt-strimlerne i retten og rør rundt i to minutter.
  11. Nu er din panang curry klar til at blive serveret med friske korianderblade samt de ristede cashewnødder på toppen.
  12. Server kogte jasminris til.

Næringsindhold

Kalorier: 500kcalKulhydrater: 28gProtein: 21gFedt: 36gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.01gKolesterol: 4mgNatrium: 21145mgKalium: 761mgKostfibre: 1gSukker: 17gVitamin A: 949IUVitamin C: 39mgCalcium: 81mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Find din karry på nettet

Jeg er så heldig, at jeg er nabo til en købmand, der sælger asiatiske produkter. Det betyder, at jeg kan købe en supergod karrypasta, som er bedre end den, jeg laver selv.

Er du ikke i samme situation, kan det bestilles på nettet - eller laves fra bunden.

Friske eller frosne limeblade er vigtigt for retten. De har en unik smag og duft, der leder tankerne hen på citrongræs mikset med limeskal. Også dem kan du købe på nettet eller hos en asiatisk købmand.

Jeg har en stor pose i fryseren med frosne blade, så jeg altid kan tage et lille bundt op. Og det vil jeg virkelig anbefale. Ellers kan du erstatte bladene med en blanding af revet limeskal og -saft.

Sådan laver du panang currypaste

Følgende ingredienser skal blendes i en minihakker eller stødes i en morter:

10 centimeter frisk ingefær i skiver, 2 fed hvidløg, 5 tørrede chili (som har været opblødt i vand en time før brug), 1 skalotteløg i både, de nederste ti centimeter af et citrongræs, 1 teskefuld spidskommenfrø, 1 teskefuld korianderfrø og en lille håndfuld peanuts.

OBS: Spidskommenfrø og korianderfrø skal ristes et par minutter inden de hakkes.

Du kan også prøve en af disse thailandske retter:

Pad thai med kylling

Panang karry med kylling

Thai beef salad

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required