• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Panang Curry - stærk thaimad med oksekød

Panang Curry - stærk thaimad med oksekød

Panang Curry
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. september 2023 - Udgivet: 24. august 2020

Panang Curry har alle de dejlige smage, vi kender fra thaikøkkenet. Her er opskriften på en ret, som simpelthen smager af Thailand.

Panang Curry har fået sit navn efter den karrypasta, retten er baseret på. Og hvilken karrypasta. Den er så rig på smag, både det syrlige, det søde, det salte - og så er den dejlig stærk.

Jeg vil vove at påstå, at Panang Currys succes afhænger af, at man køber den rigtige karryblanding, for den indeholder få men gode ingredienser.

I denne opskrift har jeg valgt at bruge oksekød, fordi jeg synes, at det spiller godt med saucens smag.

Faktisk købte jeg to gode bøffer og skar ud, så jeg var sikker på, at kødet blev mørt på den korte tid, de skulle på panden. Men du kan sagtens bruge kylling, grisekød eller drænet tofutern i stedet.

Opskrift på panang curry med oksekød

Karen SenecaKaren Seneca

Panang Curry med oksekød

5 fra 12 stemmer
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 500
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • ris
  • 1 spsk østerssauce
  • 1 spsk olie
  • 350 g oksekød - mørt
  • 2 spsk panang currypaste - med top
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk palmesukker - el. alm. sukker
  • 10 limeblade - i strimler
  • 1 rød peberfrugt - i strimler
  • 80 g cashewnødder - ristet
  • 1 potte korianderblade

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at sætte risene over.
  2. Skær kødet ud i meget tynde skiver, bland det med østerssauce og olie.
  3. Skær peberfrugten ud i tynde strimler.
  4. Skær limebladene på tværs i tynde strimler.
  5. Rist cashewnødderne i en wok eller stegepande. Sæt dem til side og brug panden/wokken til resten af retten.
  6. Hæld to tredjedele af kokosmælken i panden og lad det koge ind, til det er reduceret og tykkere.
  7. Tilføj et par skefulde af pastaen med pananag curry og lad det simre i kokosmælken, så det bliver tykt, og der begynder at trække olie. op til overfladen. Ca. seks minutter.
  8. Hæld oksekødet i retten og rør rundt, så det steger. Det skal kun lige få farve på alle sider.
  9. Nu hælder du resten af kokosmælken samt limebladene i og rører rundt i to-tre minutter. Smag til, om det har den rette styrke, ellers kommer du mere karrypasta i
  10. Kom peberfrugt-strimlerne i retten og rør rundt i to minutter.
  11. Nu er din panang curry klar til at blive serveret med friske korianderblade samt de ristede cashewnødder på toppen.
  12. Server kogte jasminris til.

Næringsindhold

Kalorier: 500kcalKulhydrater: 28gProtein: 21gFedt: 36gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.01gKolesterol: 4mgNatrium: 21145mgKalium: 761mgKostfibre: 1gSukker: 17gVitamin A: 949IUVitamin C: 39mgCalcium: 81mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Find din karry på nettet

Jeg er så heldig, at jeg er nabo til en købmand, der sælger asiatiske produkter. Det betyder, at jeg kan købe en supergod karrypasta, som er bedre end den, jeg laver selv.

Er du ikke i samme situation, kan det bestilles på nettet - eller laves fra bunden.

Friske eller frosne limeblade er vigtigt for retten. De har en unik smag og duft, der leder tankerne hen på citrongræs mikset med limeskal. Også dem kan du købe på nettet eller hos en asiatisk købmand.

Jeg har en stor pose i fryseren med frosne blade, så jeg altid kan tage et lille bundt op. Og det vil jeg virkelig anbefale. Ellers kan du erstatte bladene med en blanding af revet limeskal og -saft.

Sådan laver du panang currypaste

Følgende ingredienser skal blendes i en minihakker eller stødes i en morter:

10 centimeter frisk ingefær i skiver, 2 fed hvidløg, 5 tørrede chili (som har været opblødt i vand en time før brug), 1 skalotteløg i både, de nederste ti centimeter af et citrongræs, 1 teskefuld spidskommenfrø, 1 teskefuld korianderfrø og en lille håndfuld peanuts.

OBS: Spidskommenfrø og korianderfrø skal ristes et par minutter inden de hakkes.

Du kan også prøve en af disse thailandske retter:

Pad thai med kylling

Panang karry med kylling

Thai beef salad

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required