• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Pain au chocolat

Pain au chocolat

Pain au chocolat
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. november 2021 - Udgivet:  20. november 2021

Pain au chocolat er en slags chokolade-croissant. De er bare er drøn-lækre, er rullet i 27 lag og har den perfekte sprødhed.

Pain au chocolat er nok et af de mest delikate og populære bagværker, der findes. De er fra Frankrig, og så er de lavet af samme slags dej som en klassisk croissant - men med lækker chokolade i midten.

For at være ærlig, så er denne opskrift ikke helt for nybegyndere, da den kræver tålmodighed. Men den er tiden værd, fordi smagen og sprødheden kan intet andet bagværk måle sig med.

Dejen har 27 lag. Det betyder, at man folder et stort stykke smør ind i dejen og så skal den foldes og rulles fire gange, så man i alt får de berømte lag, dette giver den bedste tekstur.

Opskrift på pain au chocolat

Pain au chocolat
Rakel Seneca

Pain au chocolat

4.34 fra 3 stemmer
Pain au chocolat er en slags chokolade-croissant. De er bare er drøn-lækre, er rullet i 27 lag og har den perfekte sprødhed.
Forb. tid 6 timer t
Tilb. tid 25 minutter min
Hævning 10 timer t
Samlet tid 16 timer t 25 minutter min
Antal: 10 stykker
Ret: Morgenmad
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl sødmælk
  • 2,5 tsk tørgær
  • 420 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 2 tsk salt
  • 250 g usaltet smør - koldt
  • 30 g chokolade - af høj kvalitet
  • 1 stk æg
  • 1 spsk piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme sødmælken op til lillefingervarme, tilføj derefter tørgær og 100 gram af hvedemelet. Rør det godt sammen og dæk skålen til, lad den nu stå i 10 minutter.
  2. Tilføj derefter resten af hvedemelet, sukker og salt. Rør dejen godt sammen og ælt den i to minutter, eller indtil den føles smidig og en smule klistret. Tag en tallerken og drys en smule mel på den. Put dejen på tallerkenen og dæk dejen til med husholdningsfilm. Put den i køleskabet og lad den hæve hen over natten eller cirka otte timer.
  3. Tag smørret og skær det ud i skiver med cirka en centimeter i tykkelse. Put det imellem to lag af bagepapir og rul det let sammen, så smørskiverne hænger sammen. Kom det nu i fryseren i fem minutter.
  4. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den nu ud som en stor firkant på cirka 25x25 centimeter. Put nu smørret i midten af dejen og fold dejen henover smørret ved at tage fat i hver side af dejen og fold det hen til det modsatte hjørne.
  5. Rul nu dejen til en rektangel på cirka 60x25 centimeter. Tag den øverste del af dejen og fold ned mod midten, tag derefter den nederste del af dejen og fold den ovenover den øverste fold. Put den nu i fryseren i 20 minutter.
  6. Tag dejen ud og vend den, så foldens ende ligger lodret mod højre. Gentag nu trinnet ovenover med at rulle dejen ud som en rektangel og derefter folde den. Put dejen i fryseren igen i 20 minutter.
  7. Gentag trinnet ovenover to gange mere, så dejen i alt bliver foldet fire gange.
  8. Efter dejen kommer ud af fryseren den sidste gang, skære du den over på midten og ruller en del af dejen af gangen ud, så den danner en 20x35 centimeter firkant.
  9. Skær nu fem lange skiver ud med en bredde på cirka seks centimeter. Gør det sammen med den anden dej, så du ender med 10 lange skiver.
  10. Skær chokoladen i 10 lange stykker. Put et stykke chokolade i bunden af en strimmel, rul derefter strimlen til en rulle og læg den hen på en bageplade. Forsæt, til strimlerne er blevet til små ruller med chokolade.
  11. Dæk dem nu til med et viskestykke og lad dem hæve ved stuetemperatur i halvanden time.
  12. Pisk ægget og piskefløden sammen og forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
  13. Pensel nu alle pain au chocolat med æggeblandingen. Bag dem i cirka 25 minutter, eller indtil de er flotte gyldne.
  14. Lad dem køle helt ned før servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du ikke ønsker at koldhæve dejen, kan du også nøjes med at lade den hæve i minimum to timer i køleskabet.

Det vil sagtens kunne fungere, men jo længere tid du lader den hæve, desto mere smag får de.

Se også andre opskrifter på lækkert bagværk:

  • Croissant opskrift
  • Cruffins - en blanding af muffins og croissant
  • Chokoladescones
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required