Pain au chocolat er en slags chokolade-croissant. De er bare er drøn-lækre, er rullet i 27 lag og har den perfekte sprødhed.
Pain au chocolat er nok et af de mest delikate og populære bagværker, der findes. De er fra Frankrig, og så er de lavet af samme slags dej som en klassisk croissant - men med lækker chokolade i midten.
For at være ærlig, så er denne opskrift ikke helt for nybegyndere, da den kræver tålmodighed. Men den er tiden værd, fordi smagen og sprødheden kan intet andet bagværk måle sig med.
Dejen har 27 lag. Det betyder, at man folder et stort stykke smør ind i dejen og så skal den foldes og rulles fire gange, så man i alt får de berømte lag, dette giver den bedste tekstur.
Opskrift på pain au chocolat
Pain au chocolat
Ingredienser
- 3 dl sødmælk
- 2,5 tsk tørgær
- 420 g hvedemel
- 50 g sukker
- 2 tsk salt
- 250 g usaltet smør - koldt
- 30 g chokolade - af høj kvalitet
- 1 stk æg
- 1 spsk piskefløde
Fremgangsmåde
- Start med at varme sødmælken op til lillefingervarme, tilføj derefter tørgær og 100 gram af hvedemelet. Rør det godt sammen og dæk skålen til, lad den nu stå i 10 minutter.
- Tilføj derefter resten af hvedemelet, sukker og salt. Rør dejen godt sammen og ælt den i to minutter, eller indtil den føles smidig og en smule klistret. Tag en tallerken og drys en smule mel på den. Put dejen på tallerkenen og dæk dejen til med husholdningsfilm. Put den i køleskabet og lad den hæve hen over natten eller cirka otte timer.
- Tag smørret og skær det ud i skiver med cirka en centimeter i tykkelse. Put det imellem to lag af bagepapir og rul det let sammen, så smørskiverne hænger sammen. Kom det nu i fryseren i fem minutter.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den nu ud som en stor firkant på cirka 25x25 centimeter. Put nu smørret i midten af dejen og fold dejen henover smørret ved at tage fat i hver side af dejen og fold det hen til det modsatte hjørne.
- Rul nu dejen til en rektangel på cirka 60x25 centimeter. Tag den øverste del af dejen og fold ned mod midten, tag derefter den nederste del af dejen og fold den ovenover den øverste fold. Put den nu i fryseren i 20 minutter.
- Tag dejen ud og vend den, så foldens ende ligger lodret mod højre. Gentag nu trinnet ovenover med at rulle dejen ud som en rektangel og derefter folde den. Put dejen i fryseren igen i 20 minutter.
- Gentag trinnet ovenover to gange mere, så dejen i alt bliver foldet fire gange.
- Efter dejen kommer ud af fryseren den sidste gang, skære du den over på midten og ruller en del af dejen af gangen ud, så den danner en 20x35 centimeter firkant.
- Skær nu fem lange skiver ud med en bredde på cirka seks centimeter. Gør det sammen med den anden dej, så du ender med 10 lange skiver.
- Skær chokoladen i 10 lange stykker. Put et stykke chokolade i bunden af en strimmel, rul derefter strimlen til en rulle og læg den hen på en bageplade. Forsæt, til strimlerne er blevet til små ruller med chokolade.
- Dæk dem nu til med et viskestykke og lad dem hæve ved stuetemperatur i halvanden time.
- Pisk ægget og piskefløden sammen og forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
- Pensel nu alle pain au chocolat med æggeblandingen. Bag dem i cirka 25 minutter, eller indtil de er flotte gyldne.
- Lad dem køle helt ned før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du ikke ønsker at koldhæve dejen, kan du også nøjes med at lade den hæve i minimum to timer i køleskabet.
Det vil sagtens kunne fungere, men jo længere tid du lader den hæve, desto mere smag får de.
Se også andre opskrifter på lækkert bagværk:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: