• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Ovnstegt sild med rabarber og æbler

Ovnstegt sild med rabarber og æbler

Stegt sild er en klassiker, der er både lækker og nem at tilberede. Her serveres den med friske danske råvarer som rabarber og æbler, der giver masser af smag til silden. Foto: Modelfoto fra projekt FiSK.
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Prøv denne utroligt nemme opskrift på lækker ovnstegt sild med syrlige rabarber, søde æbler og kogte kartofler - det smager fantastisk!

Silden har været en del af den danske madkultur gennem århundreder og kan spises i et hav af variationer. På rugbrød til frokost, røget eller som her ovnstegt sild – den er en ægte dansk klassiker.

Sild er desuden utrolig sund. Den hører til gruppen af såkaldt fede fisk, og har dermed ekstra mange af de sunde omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer har en lang række gavnlige effekter på hjertet og kredsløbet og kan mindske risikoen for åreforkalkning og forhøjet blodtryk.

Derudover indeholder sild, ligesom andre fisk, protein og er rig på næringsstofferne D-vitamin, jod og selen, der ikke findes i store mængder i andre fødevarer.

Sild kan desuden landes ved bæredygtigt fiskeri. Vælg sild, der har det blå MSC-mærke, der betyder, det er certificeret bæredygtigt.

I denne opskrift vendes silden i rasp, inden den steges, så den får en lækker og sprød stegeskorpe.

Her steger vi silden sammen med rabarber og æbler i ovnen, men du kan også sagtens stege fisken i smør på en pande.

Ingredienser (4 personer)

4 hele sildefileter med skind
2 stilke rabarber
2 æbler
2 dl rasp
75 gram smør
600 gram små kartofler
1 dl persille
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarber og skær dem i stykker. Skyld æbler og skær dem i både.
  2. Læg rabarber og æbler i et ovnfast fad.
  3. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.
  4. Smelt smørret.
  5. Vend sildefileterne i rasp, salt og peber og læg dem oven på rabarber og æbler i fadet.
  6. Hæld det smeltede smør over sildefileterne og sæt fadet i ovnen i 10-15 minutter ved 225 grader.

Servering

Anret ovnstegt sild med de bagte rabarber og æbler og drys med persille. Server med små kogte kartofler.

Opskriften er udviklet i forskningsprojektet FiSK ved Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet. Læs mere om projektet her.

Kilder: Hjerteforeningen.dk og msc.org.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her