Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Ostescones med cheddarost

Ostescones med cheddarost

Ostescones
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Ostescones med cheddarost er de lækreste små madbrød. De har en god sprød skorpe, som scones skal have, og så er de bløde og ostet i midten.

Ostescones med cheddarost smager helt fortrinligt. De er perfekte at servere som små madbrød, og passer rigtig godt til et tapasbord eller som tilbehør til en suppe.

Jeg vælger at bruge cheddarost til mine scones, da der er masser af smag i den ost.

Derudover så bruger jeg altid en cheddarblok og river den selv, de er nemlig mere kraftige i smagen end det, der er revet i forvejen.

Jeg har tilføjet frisk timian i dejen, det giver en dejlig smag, som spiller rigtig godt sammen med den kraftige ost.

Opskrift på ostescones med cheddarost

Ostescones med cheddarost

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Ostescones med cheddarost er de lækreste små madbrød. De har en god sprød skorpe, som scones skal have, og så er de bløde og ostet i midten.
Antal: 8 stykker
Ret: Brød
Køkken: Britisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 ml kærnemælk
  • 2 stk æg
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk frisk timian
  • 150 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids natron
  • 75 g smør koldt
  • 100 g cheddarost

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 220 grader almindelig ovnvarme. Beklæd også en bageplade med bagepapir, så den er klar til senere.
  2. Tag en lille skål og tilføj kærnemælk, et æg, honning og hakket frisk timian. Rør det sammen.
  3. Tag derefter en ny skål og bland alle de tørre ingredienser sammen. Tag nu det kolde smør og skær det i små firkanter. Tilføj det til de tørre ingredienser.
  4. Brug hænderne til at smuldre det sammen. Tilføj derefter kærnemælksblandingen og rør det hele hurtigt sammen.
  5. Riv cheddarosten og tilføj ca 75 gram til dejen. Rør dejen hurtig sammen, indtil den lige præcis har samlet sig. Flyt dejen hen til bagepladen og flad den en smule, så den har en tykkelse på tre centimeter.
  6. Skær den ud i otte lagkagestykker og pensl med æg, top med resten af cheddarosten.
  7. Bag ostescones i cirka 15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Prøv også at tilføje enten lidt jalapenos, oliven eller karamelliserede løg til dejen. Det smager skønt.

I det hele taget er ostescones lækre uanset, hvad du putter i.

Se også andre opskrifter med ost her:

Ostetærte med cheddar og jalapenos

Friturestegt camembert

Ostebrud med cheddar til ostebord og madpakken

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne skriver

    februar 02, 2025 at 7:37 am

    De bliver også så lækre med kommen i.
    Jeg bager dem nogle gange med mayonnaise i stedet for smør.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required