• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn

Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn

Mørbrad og blomkål i fad
4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
294
SHARES
FacebookMessenger294PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  29. marts 2023

Mørbrad og blomkål i fad er en nem og lækker ret, og en af de gode opskrifter på mad i fad. Hele retten laves i fadet, og den serveres med lidt brød til.

Uhmmm, mørbrad og blomkål i fad smager bare dejligt.

Så hvorfor ikke lave alt i et fad sammen med mørbraden, hvor hele retten er klar på samme tid og passer sig selv i ovnen.

En lækker opskrift på mørbrad i fad, som alle kan lide.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på mørbrad og blomkål i fad

Mørbrad og blomkål i fad
Maria UllergaardMaria Ullergaard

Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn

4.83 fra 40 stemmer
Mørbrad og blomkål i fad er en nem og lækker ret, og en af de gode opskrifter på mad i fad. Hele retten laves i fadet, og den serveres med lidt brød til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 -2 svinemørbrad - afpudset
  • 4 skalotteløg - i kvarte
  • 2 spsk smør
  • 8 dl fløde
  • 1,5 dl soja
  • 1 spsk timian - flydende
  • 1 spsk paprika
  • 1,5 tsk cayennepeber
  • 250 g champignon - i kvarte
  • 1,5 tsk sukker
  • 1-2 blomkål - i buketter
  • 1 hønsebouillon
  • 1 potte basilikum

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Afpuds svinemørbraden for sener og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  3. Smelt smørret på en stegepande, skru op på høj varme. Steg svinemørbraden så den er brun på alle siderne.
  4. Læg mørbraden i et ildfast fad.
  5. Hæld fløde op i samme pande, tilføj soja, flydende timian, paprika, sukker, cayennepeber og en hønsebouillon terning i, lad det simre ved lav varme imens grønsagerne ordnes.
  6. Kom blomkål rundt om mørbraden i fadet, ligeledes de kvarte løg og svampe.
  7. Jævn evt, sovsen med lidt maizena og hæld den over råvarerne i fadet.
  8. Sæt fadet med mørbrad og blomkål ind i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.
  9. Tag fadet ud og skær mørbraden ud i sen ønskede størrelse, og kom dem tilbage i fadet.
  10. Sæt det ind i ovnen igen i ca. 10 min.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Mørbrad og blomkål i fad serveres straks sammen med gode flutes og hakket basilikum. Velbekomme.

Opskriften er udviklet af Maria Ullergaard.

Se også disse opskrifter:

Mørbradbøffer med paprikasovs - hurtig aftensmad

4.7 fra 55 stemmer
Her er en nem og hurtig opskrift på mørbradbøffer, der steges på panden og serveres med en lækker paprikasovs. Du kan lave retten på 15 min.
Gå til opskrift
mørbradbøffer med paprikasovs

Mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon

4.8 fra 68 stemmer
Svinemørbrad i flødesovs er en super nem og særdeles lækker ret til aftensmad. Mørbraden får selskab af champignon og karamelliserede løg.
Gå til opskrift
svinemørbrad i flødesovs
Om Maria
Maria Ullergaard
Maria Ullergaard

Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Jensen

    juli 31, 2021 at 11:52 am

    Det er en lækkert og meget intenst smagsoplevelse. Blomkål tager så meget smag af alle ingredienserne.
    Der var nærmest slåskamp om blomkålen. Laver retten med endnu mere blomkål næste gang👍

    Svar
  2. Bjarne

    maj 03, 2021 at 7:18 pm

    Flydende Timian! hvad er det og hvor finder man det?

    Svar
    • Kirsten Schertiger

      juli 14, 2022 at 3:48 pm

      Det vil jeg også gerne vide???

      Svar
  3. Karina

    maj 03, 2021 at 8:44 am

    Hej lidt misvisende at der starter med at stå jeg skal tænde ovnen ved 200 grader varmluft og ved punkt nr. 5 skal jeg lade det simre ved lav varme mens grøntsagerne er ordnet. Men 200 grader er da ikke svag varme....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 03, 2021 at 9:01 am

      Hej Karina
      Det er fordi du forbereder det i en pande, og steger det færdig i ovnen. Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Annette

    maj 01, 2021 at 6:34 pm

    Hvor skal basilikum bruges?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required