Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn

Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn

Mørbrad og blomkål i fad
4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook333PinterestSMSEmailMessenger
333
DELINGER

Mørbrad og blomkål i fad er en nem og lækker ret, og en af de gode opskrifter på mad i fad. Hele retten laves i fadet, og den serveres med lidt brød til.

Uhmmm, mørbrad og blomkål i fad smager bare dejligt.

Så hvorfor ikke lave alt i et fad sammen med mørbraden, hvor hele retten er klar på samme tid og passer sig selv i ovnen.

En lækker opskrift på mørbrad i fad, som alle kan lide.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på mørbrad og blomkål i fad

Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn

Maria UllergaardMaria Ullergaard
4.8 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Mørbrad og blomkål i fad er en nem og lækker ret, og en af de gode opskrifter på mad i fad. Hele retten laves i fadet, og den serveres med lidt brød til.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 -2 svinemørbrad (afpudset)
  • 4 skalotteløg (i kvarte)
  • 2 spsk smør
  • 8 dl fløde
  • 1,5 dl soja
  • 1 spsk timian (flydende)
  • 1 spsk paprika
  • 1,5 tsk cayennepeber
  • 250 g champignon (i kvarte)
  • 1,5 tsk sukker
  • 1-2 blomkål (i buketter)
  • 1 hønsebouillon
  • 1 potte basilikum

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Afpuds svinemørbraden for sener og krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  3. Smelt smørret på en stegepande, skru op på høj varme. Steg svinemørbraden så den er brun på alle siderne.
  4. Læg mørbraden i et ildfast fad.
  5. Hæld fløde op i samme pande, tilføj soja, flydende timian, paprika, sukker, cayennepeber og en hønsebouillon terning i, lad det simre ved lav varme imens grønsagerne ordnes.
  6. Kom blomkål rundt om mørbraden i fadet, ligeledes de kvarte løg og svampe.
  7. Jævn evt, sovsen med lidt maizena og hæld den over råvarerne i fadet.
  8. Sæt fadet med mørbrad og blomkål ind i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.
  9. Tag fadet ud og skær mørbraden ud i sen ønskede størrelse, og kom dem tilbage i fadet.
  10. Sæt det ind i ovnen igen i ca. 10 min.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Mørbrad og blomkål i fad serveres straks sammen med gode flutes og hakket basilikum. Velbekomme.

Opskriften er udviklet af Maria Ullergaard.

Se også disse opskrifter:

Mørbradbøffer med paprikasovs - hurtig aftensmad
Her er en nem og hurtig opskrift på mørbradbøffer, der steges på panden og serveres med en lækker paprikasovs. Du kan lave retten på 15 min.
Se opskriften her
mørbradbøffer med paprikasovs
Mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
Opskrift på mørbradgryde og paprikagryde, der er en populær gryderet med svinemørbrad, bacon og champignon. Himmelsk lækker og nem at lave.
Se opskriften her
billede med mørbradgryde
Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon
Svinemørbrad i flødesovs er en super nem og særdeles lækker ret til aftensmad. Mørbraden får selskab af champignon og karamelliserede løg.
Se opskriften her
svinemørbrad i flødesovs
Om Maria
Maria Ullergaard
Maria Ullergaard

Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Jensen skriver

    juli 31, 2021 at 11:52 am

    Det er en lækkert og meget intenst smagsoplevelse. Blomkål tager så meget smag af alle ingredienserne.
    Der var nærmest slåskamp om blomkålen. Laver retten med endnu mere blomkål næste gang👍

    Svar
  2. Bjarne skriver

    maj 03, 2021 at 7:18 pm

    Flydende Timian! hvad er det og hvor finder man det?

    Svar
    • Kirsten Schertiger skriver

      juli 14, 2022 at 3:48 pm

      Det vil jeg også gerne vide???

      Svar
  3. Karina skriver

    maj 03, 2021 at 8:44 am

    Hej lidt misvisende at der starter med at stå jeg skal tænde ovnen ved 200 grader varmluft og ved punkt nr. 5 skal jeg lade det simre ved lav varme mens grøntsagerne er ordnet. Men 200 grader er da ikke svag varme....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 03, 2021 at 9:01 am

      Hej Karina
      Det er fordi du forbereder det i en pande, og steger det færdig i ovnen. Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Annette skriver

    maj 01, 2021 at 6:34 pm

    Hvor skal basilikum bruges?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required