Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbrad med kartoffelmos

Mørbrad med kartoffelmos

billederesultat for mørbrad med kartoffelmos
4.7 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailSMS

Mørbrad med kartoffelmos er den bedste opskrift på mørbrad i fad. Laves med svinemørbrad, løg og bacon, og med en rand af luftig kartoffelmos.

Her er min opskrift på mørbrad med kartoffelmos, og det er en af disse alt-i-et fad opskrifter, som jeg holder meget af.

Her lavet med en bund af mørbrad i flødesovs med forskellige grøntsager og bacon, og rundt langs kanten er der en lækker og luftig kartoffelmos.

Det betyder, at du kan klare oprydning og opvask mens fadet får de 20 minutter i ovnen, hvorefter du sætter dig til bords.

Se også: Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Server retten som den er - eller nyd den med en grøn salat til.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Rester stilles hurtigt på køl og smager endnu bedre dagen efter.

Opskrift på mørbrad med kartoffelmos

Mørbrad med kartoffelmos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 48 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Mørbrad med kartoffelmos er den bedste opskrift på mørbrad i fad. Laves med svinemørbrad, løg og bacon, og med en rand af luftig kartoffelmos.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg kartofler (til mos)
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 svinemørbrad
  • 200 g champignon
  • 150 g bacon (i tern)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpasta
  • 3 tsk paprika
  • 1 potte rosmarin
  • 4 dl madlavningsfløde

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde, hvorefter du hælder vand ved så kartoflerne netop er dækket med vand. Koges uden salt til de er møre - det tager cirka 15 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  3. Ingen mørbrad med kartoffelmos uden svinemørbrad, og den gør du klar mens kartoflerne koges. Skær sølvsene og fedt fra mørbraden og del den i mindre bøffer, som du banker let flade.
  4. Kødet brunes på begge sider i lidt olie og smør, hvorefter de krydres med salt og peber og kommes i et ildfast fad.
  5. Champignon deles i kvarte og steges på den varme pande, hvorefter de kommes ned til kødet.
  6. Bacontern steges sprøde på panden, hvorefter du tilsætter peberfrugt i tynde strimler sammen med et finthakket løg. Lad det svitse et par minutter.
  7. Kom så de hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, paprika og finthakket rosmarin.
  8. Til sidst tilsættes madlavningsfløde og det hele koges op. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
  9. Hæld det i fadet til kød og champignon.
  10. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos derefter kartoflerne med smør i tern og æg.
  11. Fordel mosen i en rand rundt langs kanten på fadet. Læg kartoffelmosen på med en ske - eller kom mosen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den ud rundt langs kanten.
  12. Fadet med mørbrad med kartoffelmos stilles i ovnen, hvor det skal have cirka 20 minutter så kartoffelmosen får farve og kødet er stegt.

Næringsindhold

Kalorier400kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Det færdige fad med mørbrad med kartoffelmos er rygende varmt, så lad det gerne stå og trække ti minutter inden det serveres.

I midten af fadet kan du pynte med nogle tomatbåde og hakket persille. Som du kan se på billedet.

Se også mine opskrifter på:

Mørbrad i fad
Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Se opskriften her
billede med mørbrad i fad
Den sorte gryde
Den sorte gryde er en populær gryderet, der laves med svinemørbrad. Indholdet kan varieres, men gryderetten skal være med fløde og krydderier.
Se opskriften her
billederesultat for den sorte gryde opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil Kiib skriver

    marts 19, 2025 at 12:05 pm

    En skøn ret 👍

    Svar
  2. Lise skriver

    september 27, 2024 at 1:55 pm

    En
    Lækker ret

    Svar
  3. Lars Iversen, c/o Mie Teglgaard Husted Iversen skriver

    september 15, 2024 at 11:03 am

    Udmærket dejlig ret !

    Svar
  4. Jonna friis skriver

    oktober 24, 2023 at 8:54 am

    Kan man lave kartoffelmosen k girvejen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2023 at 8:59 am

      Hej Jonna
      Ja, du kan sagtens lave en kartoffelmos i forvejen, og så blot lige lune den ved servering.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Rasmus skriver

    marts 17, 2022 at 8:22 pm

    Forberedelse tog 20 minutter ekstra.
    Dobbelt op på bacon og en halvering af rosmarin.
    Kartoffelmosen var til den kedelige side, og den bliver noget mere lækker med mælk.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required