Mørbrad med kartoffelmos er den bedste opskrift på mørbrad i fad. Laves med svinemørbrad, løg og bacon, og med en rand af luftig kartoffelmos.
Her er min opskrift på mørbrad med kartoffelmos, og det er en af disse alt-i-et fad opskrifter, som jeg holder meget af.
Her lavet med en bund af mørbrad i flødesovs med forskellige grøntsager og bacon, og rundt langs kanten er der en lækker og luftig kartoffelmos.
Det betyder, at du kan klare oprydning og opvask mens fadet får de 20 minutter i ovnen, hvorefter du sætter dig til bords.
Se også: Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
Server retten som den er - eller nyd den med en grøn salat til.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Rester stilles hurtigt på køl og smager endnu bedre dagen efter.
Opskrift på mørbrad med kartoffelmos
Mørbrad med kartoffelmos
Ingredienser
- 1 kg kartofler - til mos
- 100 g smør
- 3 æg
- salt og friskkværnet peber
- 1 svinemørbrad
- 200 g champignon
- 150 g bacon - i tern
- 1 rød peberfrugt
- 1 stort løg
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 g tomatpasta
- 3 tsk paprika
- 1 potte rosmarin
- 4 dl madlavningsfløde
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde, hvorefter du hælder vand ved så kartoflerne netop er dækket med vand. Koges uden salt til de er møre - det tager cirka 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Ingen mørbrad med kartoffelmos uden svinemørbrad, og den gør du klar mens kartoflerne koges. Skær sølvsene og fedt fra mørbraden og del den i mindre bøffer, som du banker let flade.
- Kødet brunes på begge sider i lidt olie og smør, hvorefter de krydres med salt og peber og kommes i et ildfast fad.
- Champignon deles i kvarte og steges på den varme pande, hvorefter de kommes ned til kødet.
- Bacontern steges sprøde på panden, hvorefter du tilsætter peberfrugt i tynde strimler sammen med et finthakket løg. Lad det svitse et par minutter.
- Kom så de hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, paprika og finthakket rosmarin.
- Til sidst tilsættes madlavningsfløde og det hele koges op. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
- Hæld det i fadet til kød og champignon.
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos derefter kartoflerne med smør i tern og æg.
- Fordel mosen i en rand rundt langs kanten på fadet. Læg kartoffelmosen på med en ske - eller kom mosen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den ud rundt langs kanten.
- Fadet med mørbrad med kartoffelmos stilles i ovnen, hvor det skal have cirka 20 minutter så kartoffelmosen får farve og kødet er stegt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det færdige fad med mørbrad med kartoffelmos er rygende varmt, så lad det gerne stå og trække ti minutter inden det serveres.
I midten af fadet kan du pynte med nogle tomatbåde og hakket persille. Som du kan se på billedet.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bodil Kiib
En skøn ret 👍
Lise
En
Lækker ret
Lars Iversen, c/o Mie Teglgaard Husted Iversen
Udmærket dejlig ret !
Jonna friis
Kan man lave kartoffelmosen k girvejen
Holger Rørby Madsen
Hej Jonna
Ja, du kan sagtens lave en kartoffelmos i forvejen, og så blot lige lune den ved servering.
Alt det bedste
Holger
Rasmus
Forberedelse tog 20 minutter ekstra.
Dobbelt op på bacon og en halvering af rosmarin.
Kartoffelmosen var til den kedelige side, og den bliver noget mere lækker med mælk.