Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Drikkevarer › Mirabellesaft - hjemmelavet saft med dejlig smag

Mirabellesaft - hjemmelavet saft med dejlig smag

Mirabellesaft
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Mirabellesaft er en skøn drik med den mest utrolige farve. Her er opskriften på en saftevand, som kan laves uden saftkoger.

Mirabellesaft er en oplagt ide at lave i sensommeren. Frugterne modnes i begyndelsen af august og fortsætter ind i september måned.

Vi kan finde træerne overalt både i naturen og i haver, så hvorfor ikke plukke en hel masse og koge den lækreste saft.

Denne saft er lavet på røde mirabeller, men du kan sagtens bruge samme opskrift, hvis du finder de gule.

Blandingsforholdet med vand er ca. 3:1, men det afhænger af, hvor meget smag der er i dine frugter. Prøv dig frem.

Opskrift på hjemmelavet mirabellesaft

Mirabellesaft

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Mirabellesaft er en skøn drik med den mest utrolige farve. Her er opskriften på en saftevand, som kan laves uden saftkoger.
Antal: 2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 kg mirabelle
  • 800 g sukker (evt. mere)
  • 1 l vand
  • Atamon

Fremgangsmåde

  1. Skyl mirabellerne grundigt og kom dem i en stor gryde. Hæld en til to liter vand i gryden. Det skal ikke dække frugterne, men kun ca. halvdelen.
  2. Bring vand i kog og lad frugterne blive bløde. Når de er begyndt at blive bløde og afgive saft, kan du selv presse dem med en grydeske, så det går lidt hurtigere.
  3. Når saften har fået farve og smag, skal det hele hældes gennem et klæde i en si, så du får siet sten, skind og frugtkødets fibre fra. Det kan tage lidt tid, men her kan du igen hjælpe lidt på vej med grydeskeen.
  4. Når du har siet saften, skal den tilbage i gryden sammen med sukker. Kog op og lad det simre fem minutter. Smag til, og tilsæt mere sukker, hvis det er for syrligt for din smag.
  5. Skold flasker og skyl dem bagefter i Atamon.
  6. Hæld saften på flasker og server et smukt glas saft blandet med vand i den mængde, du finder bedst. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Det føles godt at udnytte naturens ressourcer, hvis man kan. Så kig dig omkring, måske finder du et brombærkrat i skoven eller mirabelletræer i parker og skov.

Mirabeller kan bruges til meget, blandt andet gele og syltetøj, men også en god crumblekage.

Og det forunderlige ved stenfrugten er, at den faktisk giver mere smag, når den bliver tilberedt som i saftevandet her.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Sund smoothie for børn
    Sund smoothie for børn
  • Professorens grønne grød
    Professorens grønne grød (enkel opskrift på lækker grøn grød)
  • Spidskålsmoothie
    Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie
    Gulerodssmoothie

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required