• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Mirabellesaft - hjemmelavet saft med dejlig smag

Mirabellesaft - hjemmelavet saft med dejlig smag

Mirabellesaft
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. august 2022 - Udgivet:  4. august 2022

Indhold

  1. Mirabellesaft er en skøn drik med den mest utrolige farve. Her er opskriften på en saftevand, som kan laves uden saftkoger.
  2. Opskrift på hjemmelavet mirabellesaft
  3. Mirabellesaft
  4. Tips

Mirabellesaft er en skøn drik med den mest utrolige farve. Her er opskriften på en saftevand, som kan laves uden saftkoger.

Mirabellesaft er en oplagt ide at lave i sensommeren. Frugterne modnes i begyndelsen af august og fortsætter ind i september måned.

Vi kan finde træerne overalt både i naturen og i haver, så hvorfor ikke plukke en hel masse og koge den lækreste saft.

Denne saft er lavet på røde mirabeller, men du kan sagtens bruge samme opskrift, hvis du finder de gule.

Blandingsforholdet med vand er ca. 3:1, men det afhænger af, hvor meget smag der er i dine frugter. Prøv dig frem.

Opskrift på hjemmelavet mirabellesaft

Mirabellesaft
Karen SenecaKaren Seneca

Mirabellesaft

4.67 fra 6 stemmer
Mirabellesaft er en skøn drik med den mest utrolige farve. Her er opskriften på en saftevand, som kan laves uden saftkoger.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 kg mirabelle
  • 800 g sukker - evt. mere
  • 1 l vand
  • Atamon

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl mirabellerne grundigt og kom dem i en stor gryde. Hæld en til to liter vand i gryden. Det skal ikke dække frugterne, men kun ca. halvdelen.
  2. Bring vand i kog og lad frugterne blive bløde. Når de er begyndt at blive bløde og afgive saft, kan du selv presse dem med en grydeske, så det går lidt hurtigere.
  3. Når saften har fået farve og smag, skal det hele hældes gennem et klæde i en si, så du får siet sten, skind og frugtkødets fibre fra. Det kan tage lidt tid, men her kan du igen hjælpe lidt på vej med grydeskeen.
  4. Når du har siet saften, skal den tilbage i gryden sammen med sukker. Kog op og lad det simre fem minutter. Smag til, og tilsæt mere sukker, hvis det er for syrligt for din smag.
  5. Skold flasker og skyl dem bagefter i Atamon.
  6. Hæld saften på flasker og server et smukt glas saft blandet med vand i den mængde, du finder bedst. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det føles godt at udnytte naturens ressourcer, hvis man kan. Så kig dig omkring, måske finder du et brombærkrat i skoven eller mirabelletræer i parker og skov.

Mirabeller kan bruges til meget, blandt andet gele og syltetøj, men også en god crumblekage.

Og det forunderlige ved stenfrugten er, at den faktisk giver mere smag, når den bliver tilberedt som i saftevandet her.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required