Se her hvordan du laver den populære Mimosa drink, der består af champagne og appelsinjuice. Drinken er bla. perfekt til brunch.
Mimosa er en populær drink eller cocktail, der består af lige dele appelsinjuice og champagne.
Drinken er populær til brunch, bryllupper og andre festlige lejligheder, og den er nem at lave.
Bemærk, at man ikke kommer isterninger i en Mimosa, og derfor må såvel champagneglas som appelsinjuice og champagne gerne være kolde.
Jeg synes man får den bedste drink med friskpresset appelsinjuice, men en købt juice kan bestemt også anvendes.
Hvor stammer drinken så fra? Historien fortæller, at Mimosa drinken blev opfundet i Frankrig. Mere præcist på Hotel Ritz i Paris af Frank Meier. Det skete i 1925, så drinken har altså en del år på bagen.
Opskriften er beregnet til en cocktail, men den er jo nem at gange op. Champagne kan i øvrigt sagtens erstattes med samme mængde Asti eller Prosecco.
Prøv også disse opskrifter:
Opskrift på Mimosa drink
Mimosa med champagne
Ingredienser
- 10 cl appelsinjuice - koldt
- 10 cl champagne - koldt
Fremgangsmåde
- Find champagneglas frem, og til en Mimosa må glasset meget gerne være koldt. Man kommer nemlig ikke isterninger i denne drink.
- Hæld forsigtigt appelsinjuice i glasset.
- Derefter toppes med champagne i samme mængde, altså svarende til 10 centiliter af hver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige Mimosa nydes straks.
Alkoholfri Mimosa
Du kan sagtens også lave en Mimosa uden alkohol.
Her skifter du champagne ud med en alkoholfri Ginger Ale, og tilsætter lige dele Ginger Ale og appelsinjuice.
Det er nemt og særdeles velsmagende.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: