Mexicansk risret med to slags bønner og majs samt den lækreste smag af krydderier. Her er opskrift på den nemmeste og lækreste hverdagsmad.
Mexicansk risret tager næsten ingen tid at lave, og så er ingredienserne nogen, man ofte har stående i sit køkken i forvejen. Derfor har jeg måske lavet den ret mere end hundrede gange.
Men fordi den er så velsmagende, bliver man aldrig træt af den vegetariske ret.
Endnu en bonus er, at den ovenikøbet er utrolig sund, da bønnerne indeholder gode mængder af protein og vitaminer.
Opskrift på mexicansk risret med to slags bønner
Mexicansk risret med to slags bønner
Ingredienser
- 2,5 dl ris
- 1 stk boulionterning
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stor frisk tomat
- 2 spsk tomatpuré
- 1 dåse kidneybønner
- 0,5 dåse sorte bønner
- 150 g majs
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 tsk røget paprika - stødt
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk oregano - stødt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk salt
- 1 dl korianderblade - frisk
Fremgangsmåde
- Start med at komme ris i en gryde, skyl dem først og tilføj derefter fem deciliter vand til gryden. Sæt den nu over kog. Når vandet koger, tilføjer du bouillonterningen og rører godt rundt. Lad nu risen simre i cirka 15 minutter.
- Du skal fjerne risen lige et par minutter, før de er helt færdige, så tjek undervejs. Fjern overskydende vand fra gryden, når risen er færdigkogt.
- Hak nu løg og hvidløg, skær også peberfrugten i strimler og hak tomaten fint.
- Tag en stor pande og tilføj olivenolie, når olien er varm, tilføjes løg og hvidløg. Lad dem stege sammen i tre minutter, tilføj nu peberfrugten. Steg det yderligere i to minutter.
- Tilføj de hakkede tomater, stødt spidskommen, stødt røget paprika, stødt chilipulver, oregano og salt. Steg det sammen i et minut.
- Hæld nu blandingen fra panden ned til gryden med ris. Tilføj kidneybønner, sorte bønner og majs til gryden.
- Lad gryden stå ved lav varme, rør nu det hele godt sammen. Tilføj tomatpuré og salt og sort peber. Steg det sammen i et par minutter, så bønnerne bliver bløde. Smag retten til og tilføj eventuelt mere salt.
- Hak frisk korianderblade og drys dem henover retten. Den er nu klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jeg laver altid dobbelt portion, da den er nem lige at varme op til frokost dagen efter.
Man kan spise retten, lige som den er, eller vælge at tilføje lidt stegt kylling for variation. Det er op til den enkelte.
Denne ret egner sig også rigtig godt som fyld i for eksempel en burito. Ved at lave dobbeltportion kan du bruge retten som fyld dagen efter, og dermed får du to forskellige retter ud af en opskrift.
Se også vores andre opskrifter fra Sydamerika: Empanadas - street food fra Sydamerika og vegetariske enchiladas med sorte bønner.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: