Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Mexicansk risret med to slags bønner

Mexicansk risret med to slags bønner

Mexicansk risret
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 30. august 2021

Mexicansk risret med to slags bønner og majs samt den lækreste smag af krydderier. Her er opskrift på den nemmeste og lækreste hverdagsmad.

Mexicansk risret tager næsten ingen tid at lave, og så er ingredienserne nogen, man ofte har stående i sit køkken i forvejen. Derfor har jeg måske lavet den ret mere end hundrede gange.

Men fordi den er så velsmagende, bliver man aldrig træt af den vegetariske ret.

Endnu en bonus er, at den ovenikøbet er utrolig sund, da bønnerne indeholder gode mængder af protein og vitaminer.

Opskrift på mexicansk risret med to slags bønner

Rakel Seneca

Mexicansk risret med to slags bønner

4.50 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mexikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2,5 dl ris
  • 1 stk boulionterning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 stor frisk tomat
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse kidneybønner
  • 0,5 dåse sorte bønner
  • 150 g majs
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk røget paprika - stødt
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 1 dl korianderblade - frisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme ris i en gryde, skyl dem først og tilføj derefter fem deciliter vand til gryden. Sæt den nu over kog. Når vandet koger, tilføjer du bouillonterningen og rører godt rundt. Lad nu risen simre i cirka 15 minutter.
  2. Du skal fjerne risen lige et par minutter, før de er helt færdige, så tjek undervejs. Fjern overskydende vand fra gryden, når risen er færdigkogt.
  3. Hak nu løg og hvidløg, skær også peberfrugten i strimler og hak tomaten fint.
  4. Tag en stor pande og tilføj olivenolie, når olien er varm, tilføjes løg og hvidløg. Lad dem stege sammen i tre minutter, tilføj nu peberfrugten. Steg det yderligere i to minutter.
  5. Tilføj de hakkede tomater, stødt spidskommen, stødt røget paprika, stødt chilipulver, oregano og salt. Steg det sammen i et minut.
  6. Hæld nu blandingen fra panden ned til gryden med ris. Tilføj kidneybønner, sorte bønner og majs til gryden.
  7. Lad gryden stå ved lav varme, rør nu det hele godt sammen. Tilføj tomatpuré og salt og sort peber. Steg det sammen i et par minutter, så bønnerne bliver bløde. Smag retten til og tilføj eventuelt mere salt.
  8. Hak frisk korianderblade og drys dem henover retten. Den er nu klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Jeg laver altid dobbelt portion, da den er nem lige at varme op til frokost dagen efter.

Man kan spise retten, lige som den er, eller vælge at tilføje lidt stegt kylling for variation. Det er op til den enkelte.

Denne ret egner sig også rigtig godt som fyld i for eksempel en burito. Ved at lave dobbeltportion kan du bruge retten som fyld dagen efter, og dermed får du to forskellige retter ud af en opskrift.

Se også vores andre opskrifter fra Sydamerika: Empanadas - street food fra Sydamerika og vegetariske enchiladas med sorte bønner.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required