Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Madeleinekager med et twist - franske fristelser

Madeleinekager med et twist - franske fristelser

Madeleinekager
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. september 2021 - Udgivet: 20. oktober 2020

Madeleinekager er franske klassikere, som er lette at kende på sin fine form. Her får du en opskrift med græskar og chokolade.

Madeleinekager er så fransk som parfume fra Chanel. De små muslingeformede kager er lette og luftige med en dejlig smag.

De stammer fra Lorraine i den nordøstlige del af Frankrig, og går helt tilbage til 1700-tallet. Oprindeligt er der mandelmel i, men denne opskrift er en fusion af amerikansk og fransk bagværk.

Det betyder, at kagerne dels er bagt med hvedemel, dels indeholder græskar.

Opskriften er udviklet af den franske blogger Takethepower Julys, og vi har fået lov at dele opskriften af Atout France, Det Franske Turistråd.

Kagerne skal helst spises indenfor fire dage, så de stadig har det sprøde ydre og det bløde, lækre indre.

De skal opbevares i en lufttæt æske - gerne metal - ved stuetemperatur, så kagernes overflade ikke bliver bløde.

Opskrift på franske Madeleinekager

Takethepower_july

Madeleinekager - opskrift på franske fristelser

5 fra 1 stemme
Antal: 36 stk
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g hokkaidogræskar
  • 3 æg
  • 70 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk nøddeolie
  • 1 økologisk appelsin
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g mørk chokolade - 70% kakao
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær hokkaidogræskar i tern og læg det i kogende vand i 20 minutter, til konsistensen næsten er flydende. Sættes til afkøling.
  2. Herefter blandes det kolde hokkaidogræskarkød med æg og nøddeolie. Tilsæt mel, sødestof, gær og revet skræl af den økologiske appelsin. Bland indtil konsistensen er ensartet.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet i minimum to timer. Dette er nødvendigt for at opnå madeleinekagernes særegne bule der former sig, når den kolde dej sættes ind i en varm ovn.
  4. Forvarm ovnen til 240 grader.
  5. Smør madeleineformene med fedtstof og fyld derefter cirka en skefuld dej i hver form. Formen må ikke fyldes helt op. Bruges silikoneforme er det ikke nødvendigt at smøre formene.
  6. Stil herefter pladen med de fyldte madeleineforme et køligt sted (dette gøres for at opnå den ønskede effekt af temperaturforskellen fra kold til varm, når de fyldte kageforme stilles ind i ovnen.) Hvis I laver flere portioner, skal den resterende dej stilles i køleskabet, mens den første omgang madeleinekager bages.
  7. Sæt de fyldte kageforme i ovnen på 240 grader og bag kagerne i fem minutter indtil de begynder at bule udad. Skru herefter ovnen ned på 180 grader og fortsæt bagningen i cirka 10 minutter, mens I holder nøje øje med kagerne. Jeres madeleinekager skal have et let gyldent skær.
  8. Vent et par minutter og tag så kagerne ud af formene.
Chokoladeovertræk
  1. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen (chokoladen skal have 30 sekunder i mikroovnen på jævn styrke.) Rør herefter i chokoladen indtil den er helt smeltet.
  2. Fordel en teske smeltet chokolade i hver madeleineform så chokoladen flyder ud i alle hjørner af formen. Tryk herefter forsigtigt de bagte madeleinekager ind i formene og sæt dem i køleskabet i 30 minutter så chokoladen stivner og sætter sig.
  3. Nu er jeres madeleinekager med chokoladeovertræk færdige, og I kan nyde det lækre resultat af jeres indsats!
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Se andre fristende opskrifter, hvor vi bruger græskar:

Græskarsuppe

4.6 fra 61 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Gå til opskrift
billede med græskarsuppe i tallerken
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required