Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Snacks og søde sager › Lavendelsukker lavet på kun fem minutter

Lavendelsukker lavet på kun fem minutter

Lavendelsukker
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS
Opdateret: 23. september 2022 - Udgivet: 25. juni 2020

Lavendelsukker er simpelthen så hurtigt at lave, at man skulle tro, det var løgn. De duftende blomster er som skabt til sukkerdrys på for eksempel pandekager.

Lavendelsukker er en aromatisk overraskelse. Når du åbner glasset til sukkerblandingen, stiger den dejlige duft op fra glasset.

Det minder om sol og sommer og er derfor perfekt at lave nu, hvor lavendlerne blomstrer.

Man kan bruge lavendelsukker til alt fra pandekager til te og som drys på jordbær med mælk og fløde.

Det er også en fin værtinde- eller værtgave, da det altid er ekstra hyggeligt at modtage noget hjemmelavet fra sine gæster.

Et spørgsmål med tålmodighed

Udover det er hyper-nemt og hurtigt at lave. Faktisk tager det kun fem minutter at lave det - fra du plukker blomsterne til sukkeret er færdigt.

Nogen laver det ved at lægge lavendelblomster ned i et patentglas med rørsukker. Her vil smagen langsomt komme frem efter et par uger.

Jeg foretrækker at blende blomster og sukker sammen med vaniljekorn, for så er sukkeret klar med det samme. Det er et spørgsmål om tålmodighed.

Når du plukker lavendler, er det bedst at tage nogen, som du ved, ikke er sprøjtet med diverse insekstgift. Bedst er det at plukke dem fra en have, som ikke ligger ud til en vej.

Og da det kun er en lille håndfuld, der skal bruges, kan man nok få lov at plukke hos venner og bekendte, hvis man ikke selv har en have - eller ikke dyrker lavendler.

Ingredienser

½ dl. rørsukker

½ dl. sukker

1 teskefuld vaniljekorn eller vaniljesukker

5-6 lavendler - ikke stilkene

Fremgangsmåde

  1. Riv blomsterne af stilkene.
  2. Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  3. Blend rørsukker, sukker, vanilje og blomster.
  4. Når det er blendet godt sammen, er det færdigt og klar til at hælde på et lille patentglas.

Hyldeblomstsukker

Du kan også lave en sukkerblanding baseret på hyldeblomster. Her er Madens Verdens opskrift på hyldeblomstsukker med mynte:

Hyldeblomst sukker med mynte (hjemmelavet)

5 fra 2 stemmer
Prøv lige denne opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sukker med mynte. Sukkeret er nemt at lave, og kan drysses på jordbær, kommes i koldskål og meget andet.
Gå til opskrift
hyldeblomst sukker med mynte
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Zalokar skriver

    august 31, 2020 at 3:18 pm

    Hej, jeg vil meget gerne lave dit lavendelsukker, men i opskriften er der vist en fejl... Der står ½ dl. rørsukker - og nedenunder står der ½ sukker? Hvad mener du med ½ sukker? Takt for dit svar og hilsen fra Schweiz.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 31, 2020 at 8:45 pm

      Hej Lene
      Tak for det - og den er hermed rettet til, så det giver mening 🙂
      Rigtig god fornøjelse - og gode hilsner til dig i Schweiz.
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.