Lavendelsukker er simpelthen så hurtigt at lave, at man skulle tro, det var løgn. De duftende blomster er som skabt til sukkerdrys på for eksempel pandekager.
Lavendelsukker er en aromatisk overraskelse. Når du åbner glasset til sukkerblandingen, stiger den dejlige duft op fra glasset.
Det minder om sol og sommer og er derfor perfekt at lave nu, hvor lavendlerne blomstrer.
Man kan bruge lavendelsukker til alt fra pandekager til te og som drys på jordbær med mælk og fløde.
Det er også en fin værtinde- eller værtgave, da det altid er ekstra hyggeligt at modtage noget hjemmelavet fra sine gæster.
Et spørgsmål med tålmodighed
Udover det er hyper-nemt og hurtigt at lave. Faktisk tager det kun fem minutter at lave det - fra du plukker blomsterne til sukkeret er færdigt.
Nogen laver det ved at lægge lavendelblomster ned i et patentglas med rørsukker. Her vil smagen langsomt komme frem efter et par uger.
Jeg foretrækker at blende blomster og sukker sammen med vaniljekorn, for så er sukkeret klar med det samme. Det er et spørgsmål om tålmodighed.
Når du plukker lavendler, er det bedst at tage nogen, som du ved, ikke er sprøjtet med diverse insekstgift. Bedst er det at plukke dem fra en have, som ikke ligger ud til en vej.
Og da det kun er en lille håndfuld, der skal bruges, kan man nok få lov at plukke hos venner og bekendte, hvis man ikke selv har en have - eller ikke dyrker lavendler.
Ingredienser
½ dl. rørsukker
½ dl. sukker
1 teskefuld vaniljekorn eller vaniljesukker
5-6 lavendler - ikke stilkene
Fremgangsmåde
- Riv blomsterne af stilkene.
- Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
- Blend rørsukker, sukker, vanilje og blomster.
- Når det er blendet godt sammen, er det færdigt og klar til at hælde på et lille patentglas.
Hyldeblomstsukker
Du kan også lave en sukkerblanding baseret på hyldeblomster. Her er Madens Verdens opskrift på hyldeblomstsukker med mynte:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lene Zalokar
Hej, jeg vil meget gerne lave dit lavendelsukker, men i opskriften er der vist en fejl... Der står ½ dl. rørsukker - og nedenunder står der ½ sukker? Hvad mener du med ½ sukker? Takt for dit svar og hilsen fra Schweiz.
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Tak for det - og den er hermed rettet til, så det giver mening 🙂
Rigtig god fornøjelse - og gode hilsner til dig i Schweiz.
Holger