• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Snacks og søde sager › Lavendelsukker lavet på kun fem minutter

Lavendelsukker lavet på kun fem minutter

Lavendelsukker
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. september 2022 - Udgivet: 25. juni 2020

Lavendelsukker er simpelthen så hurtigt at lave, at man skulle tro, det var løgn. De duftende blomster er som skabt til sukkerdrys på for eksempel pandekager.

Lavendelsukker er en aromatisk overraskelse. Når du åbner glasset til sukkerblandingen, stiger den dejlige duft op fra glasset.

Det minder om sol og sommer og er derfor perfekt at lave nu, hvor lavendlerne blomstrer.

Man kan bruge lavendelsukker til alt fra pandekager til te og som drys på jordbær med mælk og fløde.

Det er også en fin værtinde- eller værtgave, da det altid er ekstra hyggeligt at modtage noget hjemmelavet fra sine gæster.

Et spørgsmål med tålmodighed

Udover det er hyper-nemt og hurtigt at lave. Faktisk tager det kun fem minutter at lave det - fra du plukker blomsterne til sukkeret er færdigt.

Nogen laver det ved at lægge lavendelblomster ned i et patentglas med rørsukker. Her vil smagen langsomt komme frem efter et par uger.

Jeg foretrækker at blende blomster og sukker sammen med vaniljekorn, for så er sukkeret klar med det samme. Det er et spørgsmål om tålmodighed.

Når du plukker lavendler, er det bedst at tage nogen, som du ved, ikke er sprøjtet med diverse insekstgift. Bedst er det at plukke dem fra en have, som ikke ligger ud til en vej.

Og da det kun er en lille håndfuld, der skal bruges, kan man nok få lov at plukke hos venner og bekendte, hvis man ikke selv har en have - eller ikke dyrker lavendler.

Ingredienser

½ dl. rørsukker

½ dl. sukker

1 teskefuld vaniljekorn eller vaniljesukker

5-6 lavendler - ikke stilkene

Fremgangsmåde

  1. Riv blomsterne af stilkene.
  2. Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  3. Blend rørsukker, sukker, vanilje og blomster.
  4. Når det er blendet godt sammen, er det færdigt og klar til at hælde på et lille patentglas.

Hyldeblomstsukker

Du kan også lave en sukkerblanding baseret på hyldeblomster. Her er Madens Verdens opskrift på hyldeblomstsukker med mynte:

Hyldeblomst sukker med mynte (hjemmelavet)

5 fra 2 stemmer
Prøv lige denne opskrift på hjemmelavet hyldeblomst sukker med mynte. Sukkeret er nemt at lave, og kan drysses på jordbær, kommes i koldskål og meget andet.
Gå til opskrift
hyldeblomst sukker med mynte
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Zalokar

    august 31, 2020 at 3:18 pm

    Hej, jeg vil meget gerne lave dit lavendelsukker, men i opskriften er der vist en fejl... Der står ½ dl. rørsukker - og nedenunder står der ½ sukker? Hvad mener du med ½ sukker? Takt for dit svar og hilsen fra Schweiz.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 31, 2020 at 8:45 pm

      Hej Lene
      Tak for det - og den er hermed rettet til, så det giver mening 🙂
      Rigtig god fornøjelse - og gode hilsner til dig i Schweiz.
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her