Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Langtidsstegt gris med porre og persillerod

Langtidsstegt gris med porre og persillerod

billede med langtidsstegt gris
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS
Opdateret: 3. marts 2020 - Udgivet: 27. april 2017

Sådan laver du langtidsstegt gris i ovnen. Store og marmorerede svinekoteletter, der bages med porre og persillerødder.

Her får du min lækre opskrift på langtidsstegt gris, der giver dig et meget mørt stykke kød.

Retten passer sig selv i ovnen, så det er altså ret nemt at lave.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til langtidsstegt gris

2 store svinekoteletter med ben (gerne 400 gram stykket)
2-3 porrer
3-4 persillerødder
4 deciliter kalvefond
2 teskefulde tørret rosmarin
1 håndfuld frisk timian
2 spiseskefulde balsamico
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. De store svinekoteletter sælges ofte med ben, og dem skal du skære fra. Del derefter hver kotelet i to stykker.
  2. Smelt lidt smør på en meget varm pande, og brun svinekoteletterne grundigt på alle fire sider. Krydr undervejs med salt, peber, rosmarin og balsamico, og tag koteletterne af panden.
  3. Porrerne skæres i mundrette og skrå skiver, og tilsvarende med persillerødderne.
  4. Fordel porrer og persillerødder i et ildfast fad, og kom kalvefond ved.
  5. Læg svinekoteletterne ovenpå grøntsagerne, og dryp lidt mere balsamico over kødet. Krydr også med lidt ekstra rosmarin, salt og peber, og læg lidt frisk timian på koteletterne.
  6. Læg et stykke sølvpapir over fadet, og luk det tæt til langs siderne.
  7. Stil nu fadet ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og her skal svinekødet nu steges i halvanden time. Efter de 90 minutter tages fadet ud af ovnen, og sølvpapiret fjernes.

Anret langtidsstegt gris ovenpå den bagte grøntsager, og servér med lidt friskbagt ciabatta brød til.

Det er vigtigt, at du køber nogle meget marmorerede svinekoteletter, da fedtet gør kødet meget mørt under turen i ovnen.

Hvis svinekødet er for magert risikerer du, at det langtidsstegte svinekød bliver mere tørt i det.

Det smager dog stadig godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.