Laksespyd laves med lækre stykker laks, der trækkes på træpinde sammen med grøntsager. Her er opskriften på flotte og farverige spyd.
Se her hvordan du nemt laver lækre laksespyd med grøntsager. De er både en fryd for øjet og for ganen.
Du får det bedste resultat, hvis du beder fiskehandleren om et stykke laks fra den brede ende af fisken. Halestykket er ikke velegnet til spyd.
Husk at tjekke laksen efter for ben, som nemt fjernes med en pincet.
Skindet skal selvfølgelig også skæres fra, og det kan du eventuelt bede fiskehandleren om at gøre.
Varmen i grillen skal ikke være for høj, så grill gerne laksespydene ved en middel varme, og læg låget på.
Vend forsigtigt spydene, så de ikke falder fra hinanden.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på lækre laksespyd med grøntsager
Laksespyd med peberfrugt og tomater til grillen
Ingredienser
- 450 g laks
- 16 San Marzano tomater
- 2 gule peberfrugter
- 8 træspyd
- citronsaft
- olivenolie
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Spydene lægges i koldt vand i god i forvejen, så de ikke futter af under turen i grillen.
- Laksen skæres ud i mindre stykker på gerne omkring tre centimeter på hver led.
- Tomaterne skylles grundigt.
- Peberfrugterne skæres i mindre firkanter på ligeledes cirka tre centimeter.
- Træk laks, tomater og peberfrugter på spyd i den ønskede rækkefølge, men fordel det på de otte spyd.
- Dryp dem med citronsaft og olivenolie, og krydr med flagesalt.
- Varm grillen op ved direkte varme, og smør grillristen med olie.
- Grill nu laksespydene i cirka 8-10 minutter , hvor de vendes nogle gange undervejs.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips og opskrifter på tilbehør
Tilbehør til disse spyd kan være grillet spidskål med persillesmør og en foliepakke med kartofler. Se opskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: