Nem opskrift med laks på grill, der laves med citron og krydderurter. Laksen er nem at grille, og tilberedningen tager blot 15 minutter ved indirekte varme.
Se her hvordan du laver laks på grill med citron og krydderurter, og det er altså nem og sund mad fra grillen.
Her har jeg anvendt et helt laksestykke - eller lakseside, men du kan også bruge laksebøffer.
Laksen grilles med skindet på, og den er nem at tilberede, men husk det sker ved en indirekte varme!
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.
Ingredienser til laks på grill
1 stk. laks på ca. 700 gram
Lidt olivenolie
1 økologisk citron
1 potte persille
1 potte purløg
Frisk timian
Flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tjek at laksestykket er fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er meget nemt.
- Pensl laksen med lidt olie.
- Skær fire skiver af citronen, og brug resten til at presse lidt citronsaft over laksen.
- Hak krydderurter fint, og her har jeg brugt lidt persille, purløg og timian. Dild er også godt.
- Krydr laksen med flagesalt og friskkværnet peber.
- Fordel de fire skiver citron og krydderurterne på laksen.
- Laks på grill skal have ca. 15 minutter ved indirekte varme, hvor laksen grilles ved indirekte varme. Hold gerne en temperatur på lidt over 200 grader i grillen.
Tips
Den tilberedte laks på grill serveres straks, og gerne sammen med en hvedekernesalat.
Du kan også lave den grillede laks uden krydderurter - eller blot med en af dem. Det er op til dig.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden