Her får du en god opskrift på kyllingeruller med spinat og ost, som nemt laves i ovnen. Inkl. en lækker skysauce. God hverdagsmad til alle.
Kyllingeruller er en lækker ret, hvor du banker kyllingebryst fileter lidt flade, og derefter ruller dem sammen som en roulade.
Fyldet er i denne opskrift blandt andet spinat og ost (emmentaler), men også lidt parmaskinke.
Kyllingerullerne er nemme at lave, og derfor er det god hverdagsmad, som dog sagtens også kan bruges som gæstemad.
Opskrift på kyllingeruller
Kyllingeruller med spinat, ost og lækker skysauce
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 4 skiver parmaskinke
- emmentaler - ost, i skiver
- spinat - friske blade, skyllede og tørret
- salt og friskkværnet peber
- smør - og olie til stegning
- Evt. hvedemel
Skysauce
- 2 dl hønsebouillon - jeg brugte vand og flydende bouillon
- 1 dl tør hvidvin
- 1 citron - saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber - friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær næsten kyllingebrystfileterne helt igennem, men de skal hænge lidt sammen. Fold dem ud og bank dem så flade som mulig.
- Krydr dem med salt og friskkværnet peber peber og læg så en skive parmaskinke, en skive emmentaler og lidt frisk spinat på hver.
- Rul dem godt sammen som en roulade til kyllingeruller, og luk med kødnål, tandstikkere eller bind dem med bomulds madsnor (jeg brugte det sidste).
- Brun dem på en pande i en blanding af smør og olivenolie, til de har fået farve/stegeskorpe på alle sider og krydr dem også udenpå med salt og friskkværnet peber.
- Læg dine kyllingeruller i et fad. Kog panden af med bouillon, evt. hvidvin og citronsaft. Smag det til med salt og friskkværnet peber (husk at du jo har krydret rullerne, så det er ikke sikkert det er nødvendigt at tilsætte mere!!).
- Hvis skysaucen ønskes lidt tykkere, så vend kyllingerullerne i mel inden de brunes af, det giver lidt "fylde" til saucen. Du an også jævne med en smule Maizena udrørt i koldt vand.
- Lad saucen koge lidt ind og hæld den så ved kyllingerullerne.
- Sæt kyllingerullerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, så rullerne er gennemstegte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige kyllingeruller med spinat og ost serveres med en form for kartofler, salat og med skysaucen til.
Som sagt en lækker ret til både hverdag og gæster.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: