Her får du min opskrift på risotto med kylling. Den lækre italienske ret laves i samme gryde, så det er nem aftensmad uden for meget opvask.
Risotto med kylling er en virkelig lækker ret, og det smarte er, at du laver hele retten i samme gryde.
Her kommes nemlig både hakket kylling, grøntsager og risotto ris i gryden, som derefter blot simrer færdig. Husk dog at røre lidt gryden undervejs.
Opskriften er beregnet til fire personer, men det er en stor portion, og rester kan sagtens fryses ned. Se også fremgangsmåde i min video.
Se også disse opskrifter:
Pasta med fennikel og rester af kylling
Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter
Svamperisotto - risotto med svampe og parmesan
Opskrift på risotto med kylling
Risotto med kylling
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- olivenolie
- 2 tsk paprika
- 150 g gulerødder - i små tern
- 100 g bladselleri - i små tern
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 rødløg - finthakket
- 300 g risottoris
- 7 dl hønsebouillon - laves af 7 dl. vand og 2 terninger bouillon
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hakket kylling brunes af i i lidt olivenolie, hvorefter paprika kommes ved.
- Tilsæt gulerødder, bladselleri, peberfrugt og rødløg, og vend det godt rundt. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- Kom risotto ris ved, og vend rundt igen.
- Tilsæt 7 deciliter hønsebouillon, som du med fordel kan koge op lige inden brug. Laves af 7 deciliter kogende vand og to terninger hønsebouillon. Anden bouillon kan også anvendes.
- Kom også to dåser hakkede tomater ved sammen med oregano. Pres lidt citronsaft i din risotto med kylling.
- Lad nu gryderetten simre under låg i ca. 20-25 minutter, så risene er næsten møre. Undervejs skal du indimellem lige røre rundt i gryden,. så retten ikke brænder på.
- Din risotto med kylling smages til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere citronsaft og sukker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Risotto med kylling serveres straks - og gerne sammen med hjemmebagt focaccia. Det italiensk brød er super nemt at lave.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Erik Frandsen
Holger - hvor lang tid vil du gætte på at risottoen skulle stå i en slow cooker ved henholdsvis lav og høj styrke. Jeg mener høj svarer til ca 90 grader.