Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce

Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce

kylling med parmaskinke
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook157PinterestSMSEmailMessenger
157
DELINGER

Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.

Kylling med parmaskinke er en virkelig lækker aftensmad, der samtidig er både nem og hurtig at lave.

Kyllingestykkerne serveres med en dejlig citronsmørsauce, der virkelig klæder retten.

Du kan bruge den som en nem hverdagsmad, men retten er bestemt også velegnet som gæstemad.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med parmaskinke

Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst (deles i halve på langs)
  • 2 spsk hvedemel
  • 8 skiver parmaskinke
  • 2 spsk smør (og olie til stegning)
  • 4 fed hvidløg (pillet og knust)
  • 1 spsk rosmarin (hakkes groft)
  • salt og friskkværnet peber
Citronsmørsauce
  • 50 g smør
  • 1 citron (skal og saft)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst fileterne deles i halve på langs, så du får otte stykker kylling.
  2. Kom lidt hvedemel i en skål, og vend nu kyllingestykkerne i melet.
  3. Pak hvert stykke kylling ind i en skive parmaskinke, og luk til med en tandstikker. Se eventuelt i videoen hvordan du gør det.
  4. Varm en pande op og kom en god klat smør og olie i. Det er vigtigt, at der er rigeligt med fedtstof til stegning af kylling med parmaskinke.
  5. Læg kyllingstykkerne på panden og steg dem nu i ca. 9-10 minutter i alt, hvor du indimellem vender dem rundt, så du får sprød parmaskinke hele vejen rundt om kyllingekødet. Kom knuste hvidløgsfed og rosmarin ved. Det er selvfølgelig også vigtigt, at kyllingekødet er gennemstegt, men ikke tørt. Undervejs øses stegesky op over kyllingestykkerne.
  6. Læg derefter kyllingestykkerne til side på en tallerken. Fjern også de knuste hvidløgsfed, men lad resten blive.
  7. Kom ca. 50 gram smør i panden, og lad det bruse af. Riv skallen af en citron i, og pres også saften af en halv citron i. Lad det simre lidt.
  8. Kylling med parmaskinke krydres med salt og friskkværnet peber, og lægges forsigtigt i den lækre citronsmørsauce, og varmes med. Drys evt. lidt hakket persille over.

Næringsindhold

Kalorier315kcalKulhydrater4gProtein29gFedt20gMættet fedt10gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.5gKolesterol119mgNatrium917mgKalium515mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A397IUVitamin C8mgCalcium27mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Noter

Kylling med parmaskinke serveres straks. Tilbehør kan være kartoffelbåde og dampede ærter.

Se mere lækker aftensmad med kylling:

Kyllingeruller med spinat, ost og lækker skysauce

Kylling stroganoff

Alt i et fad med kylling, ris, karry og grøntsager

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Petersen skriver

    juli 21, 2024 at 9:09 pm

    Fantastiske inspirerende opskrifter og godt beskrevet 😉 Også meget glad for kogebogen 👏 👏

    Svar
  2. Sven Gladov skriver

    januar 04, 2023 at 3:54 pm

    Hvorfor er det somme tider, at "Print opskriften" ikke virker?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 04, 2023 at 4:51 pm

      Hej Sven
      På nogle af de ældre opskrifter, der ligger i et andet system, kan det fejle. Men jeg forsøger at rette så meget jeg kan, og problemet bliver mindre og mindre.
      Oplever du en konkret opskrift uden mulighed for at printe, så send mig meget gerne en mail på hej@madensverden.dk - så retter jeg den hurtigt til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Julie skriver

    november 11, 2022 at 5:00 pm

    Kan retten laves i ovnen ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 12, 2022 at 6:59 am

      Hej Julie
      Altså selve delen med kyllingestykkerne? Jo, det bør du sagtens kunne gøre. Giv dem ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft, så er skinken nok også sprød.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required