Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.
Kylling med parmaskinke er en virkelig lækker aftensmad, der samtidig er både nem og hurtig at lave.
Kyllingestykkerne serveres med en dejlig citronsmørsauce, der virkelig klæder retten.
Du kan bruge den som en nem hverdagsmad, men retten er bestemt også velegnet som gæstemad.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med parmaskinke
Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst - deles i halve på langs
- 2 spsk hvedemel
- 8 skiver parmaskinke
- 2 spsk smør - og olie til stegning
- 4 fed hvidløg - pillet og knust
- 1 spsk rosmarin - hakkes groft
- salt og friskkværnet peber
Citronsmørsauce
- 50 g smør
- 1 citron - skal og saft
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst fileterne deles i halve på langs, så du får otte stykker kylling.
- Kom lidt hvedemel i en skål, og vend nu kyllingestykkerne i melet.
- Pak hvert stykke kylling ind i en skive parmaskinke, og luk til med en tandstikker. Se eventuelt i videoen hvordan du gør det.
- Varm en pande op og kom en god klat smør og olie i. Det er vigtigt, at der er rigeligt med fedtstof til stegning af kylling med parmaskinke.
- Læg kyllingstykkerne på panden og steg dem nu i ca. 9-10 minutter i alt, hvor du indimellem vender dem rundt, så du får sprød parmaskinke hele vejen rundt om kyllingekødet. Kom knuste hvidløgsfed og rosmarin ved. Det er selvfølgelig også vigtigt, at kyllingekødet er gennemstegt, men ikke tørt. Undervejs øses stegesky op over kyllingestykkerne.
- Læg derefter kyllingestykkerne til side på en tallerken. Fjern også de knuste hvidløgsfed, men lad resten blive.
- Kom ca. 50 gram smør i panden, og lad det bruse af. Riv skallen af en citron i, og pres også saften af en halv citron i. Lad det simre lidt.
- Kylling med parmaskinke krydres med salt og friskkværnet peber, og lægges forsigtigt i den lækre citronsmørsauce, og varmes med. Drys evt. lidt hakket persille over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Kylling med parmaskinke serveres straks. Tilbehør kan være kartoffelbåde og dampede ærter.
Se mere lækker aftensmad med kylling:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karin Petersen
Fantastiske inspirerende opskrifter og godt beskrevet 😉 Også meget glad for kogebogen 👏 👏
Sven Gladov
Hvorfor er det somme tider, at "Print opskriften" ikke virker?
Holger Rørby Madsen
Hej Sven
På nogle af de ældre opskrifter, der ligger i et andet system, kan det fejle. Men jeg forsøger at rette så meget jeg kan, og problemet bliver mindre og mindre.
Oplever du en konkret opskrift uden mulighed for at printe, så send mig meget gerne en mail på hej@madensverden.dk - så retter jeg den hurtigt til.
Alt det bedste
Holger
Julie
Kan retten laves i ovnen ?
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Altså selve delen med kyllingestykkerne? Jo, det bør du sagtens kunne gøre. Giv dem ca. 10 minutter ved 180 grader varmluft, så er skinken nok også sprød.
Alt det bedste
Holger