Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling Madras - krydret og stærk indisk curry

Kylling Madras - krydret og stærk indisk curry

Kylling Madras med naan
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Kylling Madras er en aromatisk ret, der er inspireret af Sydindien. En skøn kyllingeret med tomater, chili og smæk på smagen.

Kylling Madras er en favorit på indiske restauranter i England og USA. En smukt krydret karryret, hvor krydringen kommer fra de krydderier, vi selv blander - ikke fra de blandingskrydderier, vi kender som karry.

Navnet er opstået på grund af byen Madras i Sydindien, hvor der er en tendens til at krydre maden mere end nordpå. I dag hedder den Chennai.

Men det gør nu ikke retten værre, for det er en skøn og stærk ret, som nydes med ris, naan og eventuelt raita til.

Opskrift på Kylling Madras

Kylling Madras

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Kylling Madras er en aromatisk ret, der er inspireret af Sydindien. En skøn kyllingeret med tomater, chili og smæk på smagen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1-2 spsk rapsolie
  • 500 g kyllingebryst i tern
  • 1 stort løg hakket fint
  • 3 fed hvidløg hakket fint eller presset
  • 1 stk chilipeber rød, fint hakket
  • 1 spsk ingefær revet
  • 2 tsk koriander stødt eller frøene stødt i morter
  • 1 tsk spidskommen stødt eller frøene stødt i morter
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse tomater
  • salt
  • korianderblade drysses over før servering
  • 3 dl ris
  • 2 stk naan

Fremgangsmåde

  1. Hak rød chilipeber, hvidløg og riv ingefær. Hak løget i små tern.
  2. Varm olien op i en stegegryde eller på en pande. Steg løg m.m. på panden, til løgene bliver bløde - ikke brankede. Ca. 2 minutter.
  3. Tilsæt nu krydderierne og steg dem et minut, før du kommer kyllingetern i gryden. Steg nu, så kyllingekødet får farve hele vejen rundt. Hvis det ser ud til at brænde på, kommer du et par spiseskefulde vand i.
  4. Hæld de flåede tomater i retten, bring i kog. Skru ned, når det koger, og lad retten simre en halv time.
  5. Smag retten til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
  6. Server Kylling Madras med naan og kogte ris. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier557kcalKulhydrater62gProtein26gFedt22gMættet fedt6gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.1gKolesterol123mgNatrium102mgKalium348mgKostfibre2gSukker0.1gVitamin A153IUVitamin C2mgCalcium24mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Du kan lynhurtigt lave dine egne indiske brød til Kylling Madras. Her er opskriften på hjemmelavede naan.

Desuden er alle slags chutneys og pickles gode til denne kyllingeret, for eksempel mangochutney og limepickles.

Se også vores opskriften på den populære butter chicken.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required