• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling Madras - krydret og stærk indisk curry

Kylling Madras - krydret og stærk indisk curry

Kylling Madras med naan
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. februar 2024 - Udgivet:  20. juni 2023

Indhold

  1. Kylling Madras er en aromatisk ret, der er inspireret af Sydindien. En skøn kyllingeret med tomater, chili og smæk på smagen.
  2. Opskrift på Kylling Madras
  3. Kylling Madras
  4. Noter

Kylling Madras er en aromatisk ret, der er inspireret af Sydindien. En skøn kyllingeret med tomater, chili og smæk på smagen.

Kylling Madras er en favorit på indiske restauranter i England og USA. En smukt krydret karryret, hvor krydringen kommer fra de krydderier, vi selv blander - ikke fra de blandingskrydderier, vi kender som karry.

Navnet er opstået på grund af byen Madras i Sydindien, hvor der er en tendens til at krydre maden mere end nordpå. I dag hedder den Chennai.

Men det gør nu ikke retten værre, for det er en skøn og stærk ret, som nydes med ris, naan og eventuelt raita til.

Opskrift på Kylling Madras

Kylling Madras med naan
Karen SenecaKaren Seneca

Kylling Madras

5 fra 1 stemme
Kylling Madras er en aromatisk ret, der er inspireret af Sydindien. En skøn kyllingeret med tomater, chili og smæk på smagen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Kalorier: 557
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1-2 spsk rapsolie
  • 500 g kyllingebryst - i tern
  • 1 stort løg - hakket fint
  • 3 fed hvidløg - hakket fint eller presset
  • 1 stk chilipeber - rød, fint hakket
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 2 tsk koriander - stødt eller frøene stødt i morter
  • 1 tsk spidskommen - stødt eller frøene stødt i morter
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse tomater
  • salt
  • korianderblade - drysses over før servering
  • 3 dl ris
  • 2 stk naan

Fremgangsmåde
 

  1. Hak rød chilipeber, hvidløg og riv ingefær. Hak løget i små tern.
  2. Varm olien op i en stegegryde eller på en pande. Steg løg m.m. på panden, til løgene bliver bløde - ikke brankede. Ca. 2 minutter.
  3. Tilsæt nu krydderierne og steg dem et minut, før du kommer kyllingetern i gryden. Steg nu, så kyllingekødet får farve hele vejen rundt. Hvis det ser ud til at brænde på, kommer du et par spiseskefulde vand i.
  4. Hæld de flåede tomater i retten, bring i kog. Skru ned, når det koger, og lad retten simre en halv time.
  5. Smag retten til med salt og eventuelt lidt citronsaft.
  6. Server Kylling Madras med naan og kogte ris. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 557kcalKulhydrater: 62gProtein: 26gFedt: 22gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 123mgNatrium: 102mgKalium: 348mgKostfibre: 2gSukker: 0.1gVitamin A: 153IUVitamin C: 2mgCalcium: 24mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan lynhurtigt lave dine egne indiske brød til Kylling Madras. Her er opskriften på hjemmelavede naan.

Desuden er alle slags chutneys og pickles gode til denne kyllingeret, for eksempel mangochutney og limepickles.

Se også vores opskriften på den populære butter chicken.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required