• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter med kartoffelmos

Koteletter med kartoffelmos

billederesultat for koteletter med mos
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.2k
SHARES
FacebookMessenger3.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  2. februar 2021

Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.

Koteletter med kartoffelmos er faktisk ret smart, da hele retten samles ovenpå koteletten.

Her er både kartoffelmos og en dejlig champignonsovs, og retten er nem at tilberede i ovnen.

Se også mine opskrifter på:

Kromandens kotelet i ovn med kartoffelmos

Gammeldags koteletter i fad (opskrift med flødesovs)

Koteletter med tilbehør og velsmagende sauce

Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

Opskrift på koteletter med kartoffelmos

Opskriften er beregnet til fire personer.

billederesultat for koteletter med mos
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter med kartoffelmos

4.91 fra 10 stemmer
Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 546
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 svinekoteletter - på 200 gram stykket
Kartoffelmos
  • 600 g kartofler - skrællede, til mos
  • 40 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
Champignon a la creme
  • 1 lille rødløg
  • 150 g champignon
  • 1 dl hønsefond
  • 1 dl fløde
  • 0,5 rød peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave en luksus champignon a la creme. Hak rødløg fint, og svits det ved middel varme i en gryde.
  2. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter.
  3. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind.
  4. Tilsæt så fløden, og lad det creme ind, så saucen cremer tæt om champignonerne. Sovsen må nemlig ikke være for tynd. Smag til med salt og friskkværnet peber. OBS: Det kan sagtens tage 15-20 minutter før din champignon a la creme er helt klar.
  5. Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem flade mellem to fryseposer. Læg en kotelet på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over, og bank koteletten ud med en kødhammer eller kagerulle. Du skal ikke smadre kødet, men banke koteletterne ud til cirka en centimeters tykkelse.
  6. Brun koteletterne i lidt smør på en meget varm pande på begge sider, og krydr med salt.
  7. Læg koteletterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand, hvilket tager cirka 20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  9. Mos kartoflerne med smør, og rør derefter æggeblommerne ud i mosen lidt ad gangen. Æggeblommerne gør, at mosen ikke flyder ud under bagningen.
  10. Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose, og lav en flot rand på koteletterne. Se billedet.
  11. Læg en stor spiseskefuld champignon a la creme i midten, og nogle striber rød peberfrugt ovenpå.
  12. Bag nu dine koteletter med kartoffelmos i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Næringsindhold

Kalorier: 546kcalKulhydrater: 32gProtein: 42gFedt: 27gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.4gKolesterol: 343mgNatrium: 840mgKalium: 1462mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 1346IUVitamin C: 52mgCalcium: 78mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Grill

Du kan også tilberede koteletterne med kartoffelmos i grillen.

Her er det ved indirekte varme i cirka 20 minutter, hvorefter de er klar til servering.

Fremgangsmåden er ellers som ovenfor.

Tilbehør

Tag dem forsigtigt ud, og servér eventuelt med en lækker salat med spidskål og ølandshvedebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required