Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Koteletter med kartoffelmos

Koteletter med kartoffelmos (og champignon a la creme)

billederesultat for koteletter med mos
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.3k
SHARES
FacebookMessenger3.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Koteletter med kartoffelmos
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på koteletter med kartoffelmos
  • Grill
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Koteletter med kartoffelmos

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter på 200 gram stykket
Kartoffelmos
  • 600 g kartofler skrællede, til mos
  • 40 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
Champignon a la creme
  • 1 lille rødløg
  • 150 g champignon
  • 1 dl hønsefond
  • 1 dl fløde
  • 0,5 rød peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en luksus champignon a la creme. Hak rødløg fint, og svits det ved middel varme i en gryde.
  2. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter.
  3. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind.
  4. Tilsæt så fløden, og lad det creme ind, så saucen cremer tæt om champignonerne. Sovsen må nemlig ikke være for tynd. Smag til med salt og friskkværnet peber. OBS: Det kan sagtens tage 15-20 minutter før din champignon a la creme er helt klar.
  5. Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem flade mellem to fryseposer. Læg en kotelet på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over, og bank koteletten ud med en kødhammer eller kagerulle. Du skal ikke smadre kødet, men banke koteletterne ud til cirka en centimeters tykkelse.
  6. Brun koteletterne i lidt smør på en meget varm pande på begge sider, og krydr med salt.
  7. Læg koteletterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i usaltet vand, hvilket tager cirka 20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  9. Mos kartoflerne med smør, og rør derefter æggeblommerne ud i mosen lidt ad gangen. Æggeblommerne gør, at mosen ikke flyder ud under bagningen.
  10. Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose, og lav en flot rand på koteletterne. Se billedet.
  11. Læg en stor spiseskefuld champignon a la creme i midten, og nogle striber rød peberfrugt ovenpå.
  12. Bag nu dine koteletter med kartoffelmos i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Næringsindhold

Kalorier546kcalKulhydrater32gProtein42gFedt27gMættet fedt15gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.4gKolesterol343mgNatrium840mgKalium1462mgKostfibre4gSukker5gVitamin A1346IUVitamin C52mgCalcium78mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på koteletter med kartoffelmos

Koteletter med kartoffelmos er faktisk ret smart, da hele retten samles ovenpå koteletten.

Her er både kartoffelmos og en dejlig champignonsovs, og retten er nem at tilberede i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags koteletter i fad (opskrift med flødesovs)
  • Koteletter med tilbehør og velsmagende sauce
  • Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

Grill

Du kan også tilberede koteletterne med kartoffelmos i grillen.

Her er det ved indirekte varme i cirka 20 minutter, hvorefter de er klar til servering.

Fremgangsmåden er ellers som ovenfor.

Tilbehør

Tag dem forsigtigt ud, og servér eventuelt med en lækker salat med spidskål og ølandshvedebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required