En god opskrift på koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål, som du laver i et fad i ovnen. En nem middagsret til hele familien.
Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål er en dejlig ret til aftensmad, som især gør sig godt om sommeren, når vi har gulerødder og spidskål i sæson.
Men du kan lave middagsretten året rundt, og den er rimelig nem at gå til.
Her laver du både koteletter og gulerødder i ovnen, hvor de passer sig selv, mens du kan tilberede såvel dampet spidskål som den lækre estragonsauce.
Jeg har her anvendt skaftkoteletter, altså koteletter med ben, men du kan bruge hvad du synes. Bemærk, at skaftkoteletter typisk er noget større end de traditionelle koteletter, og derfor kan en kotelet måske være for meget til hver person. Men det kan du selv vurdere.
Se også mine opskrifter på:
Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
Koteletter med spidskål i fad uden fløde
Nemme koteletter i fad med grøntsager
Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
Opskrift på koteletter med estragon
Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
Ingredienser
Koteletter
- 4 koteletter - med ben, skaftkoteletter
- smør - til bruning
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
- 1 potte timian
Gulerødder
- 500 g gulerødder - med eller uden top
- smør
Dampet spidskål
- 1 spidskål - delt i mindre både
- smør
Estragonsauce
- 1 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 3 dl hønsebouillon - evt. lavet af 3 dl vand og en terning
- 1 tsk sennep
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte estragon
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
- Koteletter: Brun koteletter i lidt smør på en meget varm pande, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg koteletterne i et ildfast fad, og klem lidt citronsaft over koteletterne. Hæld også ca. 1 deciliter vand i fadet, skær citronen i mindre stykker og læg den ved kødet sammen med hakket timian. Luk til med sølvpapir. Lad fadet stå på køkkenbordet.
- Gulerødder: Vask gulerødderne og nip spidsen af. Er der top på gulerødderne kan du med fordel lade et par centimeter blive siddende. Læg gulerødderne i et ildfast fad, og kom skiver af smør på. Krydr også med salt og læg lidt timian ved. Luk til med sølvpapir, og bag gulerødderne i ca. 45 minutter i ovnen - eller indtil gulerødderne er næsten møre. De må gerne have lidt bid.
- Efter 15 minutter sættes fadet med koteletterne ind i ovnen, og bages med de sidste 30 minutter.
- Estragonsauce: Smelt smør i en lille gryde, og pisk derefter hvedemel i. Pisk derefter gradvist bouillon i indtil du har en passende konsistens. Saucen skal ikke være for tyk. Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes friske estragonblade i.
- Dampet spidskål: Kom lidt vand og salt i en stor gryde og kog det op. Spidskål skæres i mindre både, der kommes i det bulderkogende vand sammen med et par klatter smør. Damp spidskålen i cirka 30-45 sekunder, så kålen blot lige skifter farve.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål serveres straks, og du kan evt. anrette retten pænt på flotte tallerkner.
Det er en skøn og rimelig nem ret til aftensmad hele året.
Her finder du alle de populære opskrifter på aftensmad på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: