• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål

Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål

Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. maj 2024 - Udgivet: 2. august 2023

En god opskrift på koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål, som du laver i et fad i ovnen. En nem middagsret til hele familien.

Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål er en dejlig ret til aftensmad, som især gør sig godt om sommeren, når vi har gulerødder og spidskål i sæson.

Men du kan lave middagsretten året rundt, og den er rimelig nem at gå til.

Her laver du både koteletter og gulerødder i ovnen, hvor de passer sig selv, mens du kan tilberede såvel dampet spidskål som den lækre estragonsauce.

Jeg har her anvendt skaftkoteletter, altså koteletter med ben, men du kan bruge hvad du synes. Bemærk, at skaftkoteletter typisk er noget større end de traditionelle koteletter, og derfor kan en kotelet måske være for meget til hver person. Men det kan du selv vurdere.

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags koteletter i fad med flødesovs

Koteletter med spidskål i fad uden fløde

Nemme koteletter i fad med grøntsager

Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager

Opskrift på koteletter med estragon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 391
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Koteletter
  • 4 koteletter - med ben, skaftkoteletter
  • smør - til bruning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron
  • 1 potte timian
Gulerødder
  • 500 g gulerødder - med eller uden top
  • smør
Dampet spidskål
  • 1 spidskål - delt i mindre både
  • smør
Estragonsauce
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl hønsebouillon - evt. lavet af 3 dl vand og en terning
  • 1 tsk sennep
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte estragon

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
  2. Koteletter: Brun koteletter i lidt smør på en meget varm pande, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg koteletterne i et ildfast fad, og klem lidt citronsaft over koteletterne. Hæld også ca. 1 deciliter vand i fadet, skær citronen i mindre stykker og læg den ved kødet sammen med hakket timian. Luk til med sølvpapir. Lad fadet stå på køkkenbordet.
  3. Gulerødder: Vask gulerødderne og nip spidsen af. Er der top på gulerødderne kan du med fordel lade et par centimeter blive siddende. Læg gulerødderne i et ildfast fad, og kom skiver af smør på. Krydr også med salt og læg lidt timian ved. Luk til med sølvpapir, og bag gulerødderne i ca. 45 minutter i ovnen - eller indtil gulerødderne er næsten møre. De må gerne have lidt bid.
  4. Efter 15 minutter sættes fadet med koteletterne ind i ovnen, og bages med de sidste 30 minutter.
  5. Estragonsauce: Smelt smør i en lille gryde, og pisk derefter hvedemel i. Pisk derefter gradvist bouillon i indtil du har en passende konsistens. Saucen skal ikke være for tyk. Smag til med sennep, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes friske estragonblade i.
  6. Dampet spidskål: Kom lidt vand og salt i en stor gryde og kog det op. Spidskål skæres i mindre både, der kommes i det bulderkogende vand sammen med et par klatter smør. Damp spidskålen i cirka 30-45 sekunder, så kålen blot lige skifter farve.

Næringsindhold

Kalorier: 391kcalKulhydrater: 31gProtein: 37gFedt: 14gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 108mgNatrium: 407mgKalium: 1606mgKostfibre: 10gSukker: 7gVitamin A: 21297IUVitamin C: 132mgCalcium: 178mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål serveres straks, og du kan evt. anrette retten pænt på flotte tallerkner.

Det er en skøn og rimelig nem ret til aftensmad hele året.

Her finder du alle de populære opskrifter på aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required