Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)

Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)

Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS
Indhold
  • Koldhævet brød i gryde med surdej
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på brød i gryde med surdej
  • Tips
  • Kommentarer

Koldhævet brød i gryde med surdej

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Hævetid min.: 12 timer t
Samlet tid: 13 timer t
Her er en nem opskrift på koldhævet brød i gryde med surdej. Grydebrødet er let at lave, og dejen er uden gær. Hæver i køleskab, og gerne natten over.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g vand koldt
  • 100 g surdej
  • 450 g hvedemel helst manitoba
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  1. Koldt vand vejes af i en skål, og tilsæt surdej, der røres ud. Kom så Manitoba hvedemel og salt i.
  2. Brug nu hænderne til hurtigt at ælte dejen sammen i skålen, så den netop er samlet og melet er æltet ind i dejen.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet.
  4. Lad nu dejen stå ca. 12 timer på køl. Den kan sagtens stå længere tid, også op til 24 timer.
  5. En halvanden times tid før du skal bruge brødet stilles en gryde ind i ovnen, og varmes op til 250 grader varmluft. Vær sikker på at evt. håndtag på gryden kan tåle varmen i ovnen. Selv bruger jeg en støbejernsgryde.
  6. Når ovn og gryde er gennemvarm, tages gryden ud af ovnen.
  7. Drys bunden med en smule mel, og kom dejen ned i gryden. Den skal ikke æltes yderligere, og er meget nem at flytte. Læg låget på.
  8. Et koldhævet brød i gryde med surdej skal bages i 20 minutter.
  9. Derefter fjernes låget og varmen skrues ned til 200 grader, hvor grydebrødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Altså en samlet bagetid på 45 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1729kcalKulhydrater362gProtein49gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt0.4gNatrium3904mgKalium482mgKostfibre13gSukker1gCalcium80mgJern21mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på brød i gryde med surdej

Du skal prøve dette lækre og nemme brød i gryde med surdej, der er et koldhævet brød.

Opskriften er uden gær, og det i stedet surdejen, der skaber den lækre krumme og sprøde skorpe. Her kan du se hvordan du nemt laver en god surdej.

Jeg lover dig, at dette er et madbrød, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.

Opskriften giver et lækkert brød, der er god til mad. Men skær også skiver og anvend til madpakken.

Se flere opskrifter:

  • Grydebrød (nem opskrift på verdens bedste brød i gryde)
  • Franskbrød i gryde - den nemme opskrift
  • Græskarbrød i gryde - nemt no knead brød
  • Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej

Tips

Det færdige grydebrød med surdej køles af på en rist inden udskæring.

Lad det gerne hvile mindst 15 minutter inden udskæring. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 08, 2025 at 8:33 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om brødet her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required