Oversigt over indhold
Koldhævet brød i gryde med surdej
Ingredienser
- 350 g vand - koldt
- 100 g surdej
- 450 g hvedemel - helst manitoba
- 10 g salt
Få tilsendt opskriften på mail
Fremgangsmåde
- Koldt vand vejes af i en skål, og tilsæt surdej, der røres ud. Kom så Manitoba hvedemel og salt i.
- Brug nu hænderne til hurtigt at ælte dejen sammen i skålen, så den netop er samlet og melet er æltet ind i dejen.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet.
- Lad nu dejen stå ca. 12 timer på køl. Den kan sagtens stå længere tid, også op til 24 timer.
- En halvanden times tid før du skal bruge brødet stilles en gryde ind i ovnen, og varmes op til 250 grader varmluft. Vær sikker på at evt. håndtag på gryden kan tåle varmen i ovnen. Selv bruger jeg en støbejernsgryde.
- Når ovn og gryde er gennemvarm, tages gryden ud af ovnen.
- Drys bunden med en smule mel, og kom dejen ned i gryden. Den skal ikke æltes yderligere, og er meget nem at flytte. Læg låget på.
- Et koldhævet brød i gryde med surdej skal bages i 20 minutter.
- Derefter fjernes låget og varmen skrues ned til 200 grader, hvor grydebrødet bages færdigt i yderligere 25 minutter. Altså en samlet bagetid på 45 minutter.
Næringsindhold
Opskrift på brød i gryde med surdej
Du skal prøve dette lækre og nemme brød i gryde med surdej, der er et koldhævet brød.
Opskriften er uden gær, og det i stedet surdejen, der skaber den lækre krumme og sprøde skorpe. Her kan du se hvordan du nemt laver en god surdej.
Jeg lover dig, at dette er et madbrød, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.
Opskriften giver et lækkert brød, der er god til mad. Men skær også skiver og anvend til madpakken.
Se flere opskrifter:
- Grydebrød (nem opskrift på verdens bedste brød i gryde)
- Franskbrød i gryde - den nemme opskrift
- Græskarbrød i gryde - nemt no knead brød
- Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej
Tips
Det færdige grydebrød med surdej køles af på en rist inden udskæring.
Lad det gerne hvile mindst 15 minutter inden udskæring. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om brødet her.