• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Airfryer › Koldhævede speltboller i airfryer

Koldhævede speltboller i airfryer

Koldhævede speltboller i airfryer
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  24. februar 2024

Her er opskriften på koldhævede speltboller i airfryer, hvor dejen hæver på køl natten over, og du får de lækreste boller om morgenen.

Koldhævede speltboller i airfryer er geniale, fordi du hurtigt kan røre dejen sammen om aftenen, stille den i køleskabet natten over, og så bage dem om morgenen.

Og du skal ikke ælte eller røre ved dejen, blot forme bollerne med to spiseskeer. Så det er så nemt som det kan blive.

Du får seks boller ud af opskriften.

Du kan finde opskriften her, hvis du hellere vil bage koldhævede speltboller i din ovn.

Opskrift på koldhævede speltboller i airfryer

Koldhævede speltboller i airfryer
KatrineKatrine Rørby Madsen

Koldhævede speltboller i airfryer

5 fra 2 stemmer
Du får de lækreste koldhævede speltboller i airfryer med denne opskrift. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 10 timer t 30 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 168
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g vand - koldt
  • 7 g gær
  • 250 g speltmel
  • 25 g havregryn - grovvalsede
  • 3 g salt

Fremgangsmåde
 

  1. Når du skal i gang med dine koldhævede speltboller i airfryeren, starter du med at veje det kolde vand af i en røreskål og tilsætte gæren.
  2. Rør gæren ud med en grydeske, så det er helt opløst i vandet.
  3. Vej speltmel, havregryn og salt af i en skål og vend det lidt rundt.
  4. Hæld det ned i gærvandet og rør dejen sammen med grydeskeen til den har en ensartet konsistens. Det tager max et minut.
  5. Beklæd nu skålen med et stykke husholdningsfilm. Gør skålen våd med lidt koldt vand rundt i kanten, så hænger husholdningsfilmen bedre fast.
  6. Læg et viskestykke over husholdningsfilmen og stil dejen i køleskabet natten over, cirka 10-12 timer.
  7. Når timerne er gået, tager du dejen ud af køleskabet. Klip et stykke bagepapir, der passer ned i kurven på din airfryer.
  8. Tag to spiseskeer og en lille skål med koldt vand. Dyp nu spiseskeerne i det kolde vand og tag derefter en klump dej med skeerne og placer den på bagepapiret i airfryeren.
  9. Du skal lave seks boller i alt.
  10. Pensl bollerne med mælk og bag dem nu i 17 minutter ved 200 grader i airfryeren.
  11. Vend dem om, så de har bunden i vejret - nu kan du godt fjerne bagepapiret - og giv dem yderligere 3 minutter ved 200 grader.
  12. Stil dine koldhævede speltboller i airfryer på en rist, så de kan køle af.

Næringsindhold

Kalorier: 168kcalKulhydrater: 35gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.05gNatrium: 197mgKalium: 63mgKostfibre: 2gSukker: 0.1gVitamin C: 0.002mgCalcium: 10mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De lækre speltboller er gode både til morgenbordet og til madpakken.

Og du kan også sagtens fryse de koldhævede speltboller i airfryer ned.

Se andre opskrifter på boller i airfryer

Ciabattaboller i airfryer

5 fra 2 stemmer
Her får du opskriften på lækre ciabattaboller i airfryer. Rør dejen sammen om morgenen og bag de italienske boller om aftenen.
Gå til opskrift
ciabattaboller i airfryer

Nemme boller i airfryer

4.7 fra 25 stemmer
Her får du min opskrift på nemme boller i airfryer. Bollerne er lette at forme, da dejen er nem at arbejde med. Opskriften giver 6 stk.
Gå til opskrift
billede med boller i airfryer

Skyrboller i airfryer

4.9 fra 8 stemmer
Opskrift på proteinholdige skyrboller bagt i airfryer med skyr, havregryn og æg - og uden fedtstof. Hurtige, nemme og sunde boller.
Gå til opskrift
Skyrboller i airfryer
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Petersen

    oktober 14, 2024 at 9:16 am

    Meget lækre boller MEN de hænger meget fast i bagepapiret, så bunden på bollerne bliver ødelagt når papiret tages af. Øv.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required