Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Koldhævede boller med juicepulp og valnødder

Koldhævede boller med juicepulp og valnødder

boller med juicepulp
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS
Opdateret: 30. oktober 2020 - Udgivet: 30. oktober 2020

Koldhævede boller med juicepulp og valnødder er en af de lækreste metoder at mindske madsspild. Og så er de både lette og hurtige at lave.

Koldhævede boller med juicepulp er en af min yndlingsopskrifter på boller. De smager nemlig super godt, og så er de virkelig hurtige at lave.

De kræver næsten ingen indsats overhovedet. Bare lige fem minutter om aftenen og fem minutter om morgenen (sådan cirka).

Det er nemlig det smarte ved koldhævede boller - at man laver dejen, før man går i seng, og når man så vågner, er de klar til at blive smidt i ovnen.

Jeg er selv stor fan af hjemmelavet juice, og er begyndt at lave dem oftere og oftere. De smager dejligt, og så er det en let måde at indtage sine vitaminer på.

Dog er jeg ikke så begejstret for alt den pulp, som bare går til spilde. Derfor researchede jeg efter metoder til at bruge juicepulpen på. Og jeg synes, at disse boller er det perfekte resultat.

Brug de juicerester du bedst kan lide

Man kan bruge alle former for pulp fra en juice. Jeg kan godt lide gulerodsjuice, så derfor er disse boller lavet af pulpen fra gulerødder.

Men jeg kan klart også anbefale at bruge rødbede, da dette giver fine, lyserøde boller.

Når jeg bager boller, prøver jeg altid at gøre dem så spændende som muligt ved at putte forskellige kerner og nødder i.

I denne opskrift har jeg puttet valnødder i, da det smager rigtig godt sammen med gulerødder. Så har jeg altid hørfrø og chiafrø stående i mit køkken, så de blev selvfølgelig også tilføjet til dejen.

Se flere opskrifter:

  • Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)
  • Gulerodsboller - bløde, lette og luftige boller med gulerod
  • Fødselsdagsboller - den klassiske og nemme opskrift

Opskrift på koldhævede boller med juicepulp

Rakel Seneca

Koldhævede boller med juicepulp og valnødder

5 fra 9 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 25 minutter min
Antal: 8 boller
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 5 g tørgær
  • 3 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk honning
  • 100 g juicepulp
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk hørfrø
  • 1,5 tsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 30 g valnødder
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. I en skål opløses tørgær i vandet. Tilføj derefter honning, kærnemælk og juicepulp og rør det godt sammen.
  2. Tilsæt chiafrø, hørfrø, valnødder og salt. Bland det hele sammen.
  3. Tilføj nu melet lidt ad gangen og rør det godt sammen. Konsistensen skal minde om en tyk grød.
  4. Dæk skålen til med film og sæt den på køl natten over.
  5. Morgenen efter varmes ovnen op på 225 grader varmluft.
  6. Placer bollerne på en bageplade og drys en smule hvedemel udover dem.
  7. Bag dem i 15 minutter eller indtil de har fået en gylden og sprød skorpe.
  8. Nu er de lækreste hjemmebagte boller klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Bollerne kan sagtens fryses ned.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød
  • Hurtige boller uden hævning - klar på 30 min.
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Thuesen skriver

    januar 29, 2023 at 4:12 pm

    Skal tørgær ikke blandes med melet først, det skriver du da omkring brug af tørgær?

    Svar
  2. Pia skriver

    september 04, 2022 at 3:10 pm

    Blev virkelig gode, fin sprød skorpe og blød, luftig krumme. Laver dem nu for fjerde gang!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required