Koldhævede boller med juicepulp og valnødder er en af de lækreste metoder at mindske madsspild. Og så er de både lette og hurtige at lave.
Koldhævede boller med juicepulp er en af min yndlingsopskrifter på boller. De smager nemlig super godt, og så er de virkelig hurtige at lave.
De kræver næsten ingen indsats overhovedet. Bare lige fem minutter om aftenen og fem minutter om morgenen (sådan cirka).
Det er nemlig det smarte ved koldhævede boller - at man laver dejen, før man går i seng, og når man så vågner, er de klar til at blive smidt i ovnen.
Jeg er selv stor fan af hjemmelavet juice, og er begyndt at lave dem oftere og oftere. De smager dejligt, og så er det en let måde at indtage sine vitaminer på.
Dog er jeg ikke så begejstret for alt den pulp, som bare går til spilde. Derfor researchede jeg efter metoder til at bruge juicepulpen på. Og jeg synes, at disse boller er det perfekte resultat.
Brug de juicerester du bedst kan lide
Man kan bruge alle former for pulp fra en juice. Jeg kan godt lide gulerodsjuice, så derfor er disse boller lavet af pulpen fra gulerødder.
Men jeg kan klart også anbefale at bruge rødbede, da dette giver fine, lyserøde boller.
Når jeg bager boller, prøver jeg altid at gøre dem så spændende som muligt ved at putte forskellige kerner og nødder i.
I denne opskrift har jeg puttet valnødder i, da det smager rigtig godt sammen med gulerødder. Så har jeg altid hørfrø og chiafrø stående i mit køkken, så de blev selvfølgelig også tilføjet til dejen.
Opskrift på koldhævede boller med juicepulp
Koldhævede boller med juicepulp og valnødder
Ingredienser
- 5 g tørgær
- 3 dl vand
- 1 dl kærnemælk
- 1 spsk honning
- 100 g juicepulp
- 1 spsk chiafrø
- 1 spsk hørfrø
- 1,5 tsk salt
- 200 g hvedemel
- 150 g fuldkornsmel
- 30 g valnødder
Fremgangsmåde
- I en skål opløses tørgær i vandet. Tilføj derefter honning, kærnemælk og juicepulp og rør det godt sammen.
- Tilsæt chiafrø, hørfrø, valnødder og salt. Bland det hele sammen.
- Tilføj nu melet lidt ad gangen og rør det godt sammen. Konsistensen skal minde om en tyk grød.
- Dæk skålen til med film og sæt den på køl natten over.
- Morgenen efter varmes ovnen op på 225 grader varmluft.
- Placer bollerne på en bageplade og drys en smule hvedemel udover dem.
- Bag dem i 15 minutter eller indtil de har fået en gylden og sprød skorpe.
- Nu er de lækreste hjemmebagte boller klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre opskrifter på lækkert bagværk:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne Thuesen
Skal tørgær ikke blandes med melet først, det skriver du da omkring brug af tørgær?
Pia
Blev virkelig gode, fin sprød skorpe og blød, luftig krumme. Laver dem nu for fjerde gang!