• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Kinakål - fakta og de bedste opskrifter med kinesisk kål

Kinakål - fakta og de bedste opskrifter med kinesisk kål

Billede med kinakål.
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. maj 2025 - Udgivet:  4. maj 2025

Indhold

  1. Fakta
  2. Sæson
  3. Anvendelse
  4. Opbevaring
  5. Næringsindhold

Kinakål er en af de mest almindelige typer kål i de danske supermarkeder, hvor den stort set kan findes overalt.

Og den kinesiske kål kan da også anvendes til mange forskellige retter, hvilket netop gør den så populær.

Her kan du blive lidt klogere på kinakålen med fakta, sæson, anvendelse, opbevaring og næringsindholdet.

Fakta

Som navnet jo klart antyder, så stammer kinakål oprindeligt fra Kina.

Faktisk har man kendt til kinakålen i Kina i mere end 1.500 år, og formentlig endda meget længere tilbage i tiden. Faktisk har den i mange år været ret udbredt i det sydøstlige Asien.

Kinakål nåede til Europa fra flere hundrede år siden, men omkring 1850erne begyndte man også at dyrke kålen i Europa.

Den første dyrkning af den kinesiske kål i Europa skete blandt andet i Østrig, men herfra spredte den sig ret hurtigt til andre europæiske lande.

Kinakål er populær hos både børn og voksne, og faktisk er det de færreste, der ikke synes om kålen.

Den er nemlig blid og mild i smagen, og bladene er meget sprøde, men samtidig saftige.

Kendetegn er de flotte og nærmest lysegrønee blade og en hvid stok, og man spiser altså begge dele.

Sæson

Sæson for kinakål i Danmark strækker sig sommer og frem til december.

Den økologiske produktion herhjemme stopper dog et par måneder tidligere.

I resten af året kan du dog også købe kinakålen i supermarkedet, hvor den importeres fra andre dele af verden. Herunder Sydeuropa.

Anvendelse

Kinakål er en kål, og det er også sådan den skal spises.

Først og fremmest er den fremragende som salat, netop fordi den både er sprød og saftig. Her kan du blandt andet se min opskrift på salat med kinakål og edamame bønner.

Den rå og skyllede kinesiske kål kan også blot brækkes i grove stykker og vendes med en dressing. Det er en nem og meget lækker salat.

Kinakålen bruges også ofte i hurtige retter, hvor den snittes i mindre stykker og steges på en varm pande eller i en wok,

Klassisk er det at stege kålen i 15 sekunder i en varm wok, hvorefter der tilsættes lidt hvidløg og østerssauce. Det smager godt.

Kinakålen er god at komme i supper, hvor den giver en god fylde.

I det hele taget skal de sprøde kinakål kun tilberedes meget kort tid for at bevare sprødheden.

Jeg bruger ofte også kinakålen som salat i en burger, hvor den passer perfekt til.

Opbevaring

Kinakål opbevares i køleskabet, hvor det sagtens kan holde sig en uge.  Læg kålen i en plasticpose.

Jeg har endda haft den kinesiske kål liggende på køl i næsten to uger, og den var altså stadig frisk og fin.

Man kan friske kålbladene op ved, at lægge dem i iskoldt vand i 15 minutter inden brug.

Næringsindhold

Indhold pr. 100 gram

Kalorier: 12
Fedt: <1 gram
Kulhydrater: 2 gram
Protein: 1 gram

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her