Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Key lime pie

Key lime pie

billede med Key lime pie
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
95
DELINGER
Facebook95PinterestSMSEmailMessenger

Opskrift på en lækker key lime pie: En let, frisk, sød og syrlig tærte med limecreme og kiksebund. En klassiker i USA og favorit hos mange.

Key lime pie er den autentiske opskrift på hele USA's yndlingsdessert. Denne lækre limetærte med marengs har den bedste balance mellem det søde, det sure og den sprøde bund af digestive-kiks.

Det gør key lime tærten virkelig let og frisk, så man kan sagtens spise mange stykker - det kan jeg i hvert fald. 

Jeg foretrækker at spise den, efter den er helt nedkølet, men man kan også godt spise tærten varm. Dog vil bunden smuldre en smule, når man skære stykker ud. Det sker ikke, hvis kagen har været på køl først.

Det fede ved denne key lime pie opskrift er også, at selvom den ser kompliceret og smuk ud, så er den faktisk super nem at lave.

Se også de populære opskrifter på:

  • Banoffee pie
  • Baked Alaska
  • Apple pie

Opskrift på nem key lime pie

Key lime pie

Rakel Seneca
4.9 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Opskrift på en lækker key lime pie: En let, frisk, sød og syrlig tærte med limecreme og kiksebund. En klassiker i USA og favorit hos mange.
Antal: 10 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g digestive kiks
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 6 lime (saft og skal)
  • 400 g kondenseret mælk
  • 150 g sukker

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Star med at tænde ovnen på 180 grader normal ovn. Tag en foodprocessor og kom alle kiksene i den. Blend, til kiksene er blevet til krummer.
  2. I en gryde smeltes smørret, når det er helt smeltet, tager du gryden af varmen og tilføjer kiksekrummerne. Bland det godt sammen og hæld det i en tærteform. Brug fingrene til presse dejen helt op af kanterne og brug eventuelt en kop til at presse bunden helt flad.
  3. Bag nu bunden i 10 minutter. I mens den bager, kan vi tilberede limecremen.
  4. Start med at dele æggeblomme fra æggehviderne. Tilføj æggeblommerne i foodprocessor sammen med skal fra lime.
  5. Blend det sammen i et par minutter, indtil farven er lys gul, tilføj nu kondenseret mælk og blend yderligere, indtil den tykner en smule.
  6. Tilføj nu saften fra lime lidt ad gangen i mens du blender det godt sammen. Konsistensen skal være som blødt smør.
  7. Tag nu bunden ud af ovnen og fordel limecremen i bunden. Skru ovnen ned på 170 grader og bag nu kagen i yderligere 15 minutter.
  8. Tag nu æggehviderne i en ren skål og pisk dem stive med en elpisker. Når de er blevet stive, tilføjer du en spiseske sukker af gangen, i mens du forsat pisker.
  9. Tag tærten ud af ovnen og tilføj marengs på toppen. Skru ovnen op på grill og bag nu tærten i knap tre minutter, så marengsen bliver gylden.
  10. Stil nu tærten på køl og server din key lime pie, når den er kold.

Næringsindhold

Kalorier276kcalKulhydrater37gProtein3gFedt14gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol42mgNatrium132mgKalium153mgKostfibre0.02gSukker37gVitamin A421IUVitamin C1mgCalcium117mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip til key lime tærte opskriften

Jeg anbefaler at sætte den færdige key lime tærte på køl og servere den, når den er kold. Men du kan også servere den lun.

Her skal du dog være opmærksom på, at bunden nok vil smuldre en smule - det gør den ikke, når den er kold. 

Bunden består af digestive kiks. Du kan både bruge dem, man kan købe i supermarkedet, men du kan også sagtens lave dem selv fra bunden.

Her er opskriften på hjemmelavede digestive-kiks - det er næsten lige så nemt. Hvis du er i tvivl om, hvordan man pisker en ordentlig marengsmasse, kan du læse min guide til at piske en marengs.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Tjørnlund skriver

    august 19, 2025 at 9:44 am

    Originale Key Limes gør en stor forskel, både på smag og udseende af cremen, den bliver mere gullig. Men kan man finde Key Lime i danske butikker? Key Limes er en del mindre end limes. Et tip for at opnå en luftig merenge er at komme lidt vinsyre i merenge massen.

    Svar
  2. Githa skriver

    juli 08, 2024 at 12:01 pm

    Jeg leder med lys og lygte efter en rigtig Key lime pie, problemet er at det er svært at finde rigtig Key lime herhjemme. Så derfor undre det mig at alle kalder deres lime pie for Key lime pie når det ikke er det.
    Opskriften er sikkert den samme men det er smagen ikke da der er forskel på smagen af Key lime og helt almindelig lime.

    Svar
  3. Jolanda skriver

    august 24, 2022 at 3:57 pm

    Den kunne jeg godt tænke mig at lave, men er der et forslag om, hvad jeg kunne bruge i stedet for den kondenserende mælk? På forhånd tak.
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required