Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hjemmelavet kebab

Hjemmelavet kebab (af hakket oksekød til grill eller pande)

billederesultat for kebab
4.5 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.7k
SHARES
FacebookMessenger2.7kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Hjemmelavet kebab
  • Opskrift på hjemmelavet kebab
  • Pandestegt oksekødskebab
  • Fakta om kebab
  • Tilbehør til kebab
  • Kommentarer

Hjemmelavet kebab

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 22 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Nem opskrift på hjemmelavet kebab, der laves af hakket oksekød. Den krydrede fars sættes på spyd, og grilles eller steges på en pande.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød med ca. 10 procent fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 lille løg evt. skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 4-6 spsk vand
  • friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 8 bambusspyd

Fremgangsmåde

  1. Mindst en time før du skal lave kebabspydene kommes bambusspydene i koldt vand, så de ikke brænder så nemt på grillen.
  2. Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med salt, finthakket løg (kan også rives hvis du helt vil undgå løgstykker) og presset hvidløgsfed.
  3. Kom også spidskommen i sammen med finthakket persille, kartoffelmel, lidt vand og friskkværnet peber.
  4. Ælt farsen godt sammen, og det nemmeste er blot at bruge hænderne. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, men pas på kebabkødet ikke bliver for tynd. Det skal kunne hænge fast på et spyd.
  5. Del farsen i otte lige store klumper - cirka en lille håndfuld til hver.
  6. Tril hver klump til en aflang pølse, hvorefter du trækker et spyd igennem hver pølse. Som du kan se på billedet.
  7. Pensl kebabspydene med olivenolie, og lad dem hvile 10 minutter.
  8. Varm grillen op og du skal grille kebabspydene ved direkte varme. Men ved laveste blus, så kebabkødet ikke bliver brændt før det er nok.
  9. Selv tilberedningen af kebabben er nem. De skal have cirka fire minutter på hver side (to sider). Læg spydene på risten, grill i fire minutter og vend dem, hvorefter de får fire minutter på den anden side. Så er de klar.

Næringsindhold

Kalorier390kcalKulhydrater2gProtein22gFedt32gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt16gTransfedt2gKolesterol89mgNatrium183mgKalium379mgKostfibre0.4gSukker1gVitamin A28IUVitamin C2mgCalcium33mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hjemmelavet kebab

Se her hvordan du nemt laver kebab på spyd. Helt simpelt og lækkert.

Kebab er blot en krydret fars, der både kan grilles eller stages på panden.

Oprindeligt kommer kebabben fra Persien, men er jo i dag kendt verden rundt, hvor den laves i mange forskellige udgaver.

Her er dog min nemme grundopskrift på lækker kebabfars, som altid hurtigt kan lave.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede finder du forslag til tilbehør.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hjemmelavet kebab krydderi på 2 minutter
  • Kofta på spyd
  • Tyrkisk kyllingekebab til pitabrød
  • Hjemmelavet shawarma

Pandestegt oksekødskebab

Du kan også lave kebabben på panden.

De steges på en middelvarm pande med lidt olie på, og stegetiden er også her fire minutter på hver side.

Altså i alt otte minutter.

Fakta om kebab

Begrebet kebab stammer som sagt oprindeligt fra Persien, og det betyder slet og ret grillet kød.

Tradionelt laves kebabben af lammekød, men i denne opskrift har jeg altså blot anvendt oksekød. Du kan også blande lam og okse til kebabben.

Der findes et utal af varianter, og kødet kan krydres som man synes.

Kebabben laves selvfølgelig ofte også som hele stykker kød, der går under navnet Döner kebab.

Den laves på et roterende spyd, og er også virkelig lækker.

Tilbehør til kebab

Disse kebabspyd kan nydes med en skøn bulgur og en salat med peberfrugt.

Eller prøv denne lækre tabbouleh.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente skriver

    oktober 01, 2022 at 3:16 pm

    Kartoffelmel, eller kartoffelmos ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2022 at 6:20 am

      Hej Bente
      Det er dejligt du er opmærksom, den var desværre smuttet 🙂
      Det er selvfølgelig kartoffelmel, og jeg har rettet den til. Mange tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Heidi skriver

    august 04, 2022 at 6:48 pm

    De er virkeligt lækre, både voksne og børn roste dem.

    Svar
  3. Anne-Marie skriver

    juni 27, 2021 at 12:44 pm

    De smager godt. Vi havde en rest chorizo som vi hakkede og kom i farsen.
    Du har skrevet kartoffelmel i ingredienslisten, men kartoffelmos i beskrivelsen…
    Går ud fra det er en fejl?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required