• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kartoffelquiche med porre og gorgonzola

Kartoffelquiche med porre og gorgonzola

Kartoffelquiche med porre og gorgonzola
4 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. februar 2021 - Udgivet:  13. april 2020

En god opskrift på kartoffelquiche med porre og gorgonzola, der er en lækker tærte til aftensmad. I tærten er der også sprødstegt bacon.

Opskriften på kartoffelquiche med porre og gorgonzola er beregnet som en hovedret til fire personer.

Quiche er en klassisk, fransk tærte, der er åben og med fyld. Her er det altså blandt andet kartofler, bacon, gorgonzola og porre.

Opskrift på kartoffelquiche med gorgonzola

Kartoffelquiche med porre og gorgonzola
Newyorkerbyheart

Kartoffelquiche med porre og gorgonzola

4 fra 4 stemmer
En god opskrift på kartoffelquiche med porre og gorgonzola, der er en lækker tærte til aftensmad. I tærten er der også bacon. Spises med en grøn salat til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Køl dej 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 120 g hvedemel
  • 60 g fuldkornsspelt
  • ½ tsk. salt
  • 100 g smør - i små stykker
  • 2 spsk vand
Fyld
  • 2 porrer - skåret i ringe
  • 150 g bacon i tern - stegt sprødt
  • 75 g gorgonzola - skåret i tern
  • 250 g kartofler - kogte, afkølet og skåret i skiver
  • 4 æg
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bland de 2 slags mel og salt. Tilsæt smørret og gnid det ud i melet, så det bliver grynet. Saml hurtigt dejen med vandet og form til en kugle.
  2. Læg på køl i mindst ½ time, men det kan sagtens forberedes længere tid før og så bare tages ud ½ time inden det skal bruges.
  3. Skyl og rens porrerne godt og skær dem i ringe. Bring letsaltet vand i kog og kog dem i 2 minutter. Hæld vandet fra og skyld dem straks med koldt vand, lad dem dryppe godt af.
  4. Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle, inden det skal bruges.
  5. Rul dejen ud til en cirkel der passer i tærteformen, som smøres - jeg foretrækker at trykke den ud i tærteformen lidt ad gangen, det er nemmere synes jeg. Prik dejen.
  6. Læg bagepapir over og læg tørrede bønner/kikærter i og bag ved 200 grader (ikke varmluft) i 15 minutter. Fjern bagepapir og tørrede bønner.
  7. Fordel porrer, kartofler, bacon og gorgonzola i den forbagte tærte. Pisk æg med creme fraiche, salt og friskkværnet peber - og hæld det over.
  8. Sæt i ovnen og bag i ca. 20 minutter, til den bliver gylden.
  9. Lad den stå og trække i 5 minutter, inden den serveres.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Den færdige quiche kan eventuelt serveres med en grøn salat til, for eksempel denne her.

Grøn salat til alt - opskrift på lækker salat til al mad

4.9 fra 7 stemmer
Her får du en god opskrift på en grøn salat til alt. Det er altså en lækker og sund allround salat, der passer til de fleste retter mad.
Gå til opskrift
billederesultat for grøn salat til alt
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required