Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Brunch, morgenmad og frokost › Hjemmelavet karrysandwich med kylling og bacon

Hjemmelavet karrysandwich med kylling og bacon

Hjemmelavet karrysandwich med kylling, der er grillet og skåret i skiver. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMS

Se hvordan du laver en hjemmelavet karrysandwich med kylling, der er grillet og skåret i skiver. Sandwichen er desuden med hjemmelavet karrydressing.

Her er opskriften på hjemmelavet karrysandwich med kylling, hvor du får opskriften på både hjemmebagte sandwichbrød, hjemmelavet karrydressing (eller karrymayo) og grillet kylling.

Til karrysandwich med kylling skal du bruge:

Hjemmebagte sandwichbrød

4,5 deciliter lunkent vand
50 gram gær
300 gram almindeligt hvedemel
300 gram Manitoba hvedemel
2 teskefulde salt
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spiseskefulde mælk

Til fyld i karrysandwich

3 kyllingebrystfileter
12 skiver bacon
12 blade salat - du kan bruge Iceberg eller hvad du synes
Tomatskiver til 12 sandwiches
1 rødløg i tynde skiver

Hjemmelavet karrydressing

Tre spiseskefulde hjemmelavet mayonnaise
2 teskefulde karry

Sådan laver du karrysandwich med kylling og hjemmelavet karrydressing:

Start med at bage sandwichbrød. Rør gæren ud i den lunkne vand, og tilsæt derefter melet lidt ad gangen. Brug gerne halvt Manitoba hvedemel, men du kan også bare nøjes med almindeligt hvedemel. Tilsæt saltet til sidst, og ælt dejen godt igennem. Gerne i en røremaskine. Lad dejen hæve i 30 minutter.

Slå dejen ud, og ælt den kort igennem. Del i tre stykker, og form tre flutes, som du stiller på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Overdæk med viskestykke og lad brødene hæve i yderligere 30 minutter.

Pensl så med æggeblommer rørt sammen med mælk, og bag brødene cirka 20 minutter i ovnen ved 225 grader varmluft. Efter fem minutter pensles sandwichbrødene med varmt vand - og igen efter 10 minutter. Det giver en sprødere skorpe. Tag brødene ud når de flotte og gyldne - og lad dem køle af på en rist.

Tør kyllingebrystfileterne af med et stykke køkkenrulle, og krydr med lidt salt og peber. Du kan også tilføje andre krydderier efter egen smag. Grill dem fem minutter på hver side ved direkte varme (du kan også stege dem på panden), køl dem lidt af - og skær dem i skiver.

Til karrydressingen laver du en portion hjemmelavet mayonnaise - opskriften er i linket længere oppe. Tag tre spiseskefulde fra, tilsæt to teskefulde karry, og rør det ud.

Steg baconkiverne sprøde i ovnen, skær tomaterne i skiver - og tilsvarende med løget. Skyld salatbladene, og så er du klar til at samle dine hjemmelavede karrysandwiches med grillet kylling.

Del hvert flute på midten, og del igen hver halve i to stykker på skrå. Ialt har du så nu 12 stykker sandwich. Flæk dem på midten, og smør underdelen med lidt karrydressing. Læg et salatblad på, derefter kylling i skiver, tomater, løg og til sidst en baconskive.

Har du en sandwich i overskud, ja så gør den lykke til frokosten dagen derpå 🙂

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.