Se hvordan du laver en hjemmelavet karrysandwich med kylling, der er grillet og skåret i skiver. Sandwichen er desuden med hjemmelavet karrydressing.
Her er opskriften på hjemmelavet karrysandwich med kylling, hvor du får opskriften på både hjemmebagte sandwichbrød, hjemmelavet karrydressing (eller karrymayo) og grillet kylling.
Til karrysandwich med kylling skal du bruge:
Hjemmebagte sandwichbrød
4,5 deciliter lunkent vand
50 gram gær
300 gram almindeligt hvedemel
300 gram Manitoba hvedemel
2 teskefulde salt
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spiseskefulde mælk
Til fyld i karrysandwich
3 kyllingebrystfileter
12 skiver bacon
12 blade salat - du kan bruge Iceberg eller hvad du synes
Tomatskiver til 12 sandwiches
1 rødløg i tynde skiver
Hjemmelavet karrydressing
Tre spiseskefulde hjemmelavet mayonnaise
2 teskefulde karry
Sådan laver du karrysandwich med kylling og hjemmelavet karrydressing:
Start med at bage sandwichbrød. Rør gæren ud i den lunkne vand, og tilsæt derefter melet lidt ad gangen. Brug gerne halvt Manitoba hvedemel, men du kan også bare nøjes med almindeligt hvedemel. Tilsæt saltet til sidst, og ælt dejen godt igennem. Gerne i en røremaskine. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Slå dejen ud, og ælt den kort igennem. Del i tre stykker, og form tre flutes, som du stiller på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Overdæk med viskestykke og lad brødene hæve i yderligere 30 minutter.
Pensl så med æggeblommer rørt sammen med mælk, og bag brødene cirka 20 minutter i ovnen ved 225 grader varmluft. Efter fem minutter pensles sandwichbrødene med varmt vand - og igen efter 10 minutter. Det giver en sprødere skorpe. Tag brødene ud når de flotte og gyldne - og lad dem køle af på en rist.
Tør kyllingebrystfileterne af med et stykke køkkenrulle, og krydr med lidt salt og peber. Du kan også tilføje andre krydderier efter egen smag. Grill dem fem minutter på hver side ved direkte varme (du kan også stege dem på panden), køl dem lidt af - og skær dem i skiver.
Til karrydressingen laver du en portion hjemmelavet mayonnaise - opskriften er i linket længere oppe. Tag tre spiseskefulde fra, tilsæt to teskefulde karry, og rør det ud.
Steg baconkiverne sprøde i ovnen, skær tomaterne i skiver - og tilsvarende med løget. Skyld salatbladene, og så er du klar til at samle dine hjemmelavede karrysandwiches med grillet kylling.
Del hvert flute på midten, og del igen hver halve i to stykker på skrå. Ialt har du så nu 12 stykker sandwich. Flæk dem på midten, og smør underdelen med lidt karrydressing. Læg et salatblad på, derefter kylling i skiver, tomater, løg og til sidst en baconskive.
Har du en sandwich i overskud, ja så gør den lykke til frokosten dagen derpå 🙂
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: