Kardemommesnurrer er rigtig hyggespise. Disse er lige, som de skal være: Perfekt snaskede med en intens smag af kardemomme og en skøn sødme.
Kardemommesnurrer er noget af det lækreste og hyggeligste at spise.
Det er et par dage siden, jeg bagte disse og nu, hvor jeg deler opskriften, kan jeg mærke, at min lækkersult vender tilbage, for de er virkelig skønne.
Snurrerne er relativt lette at lave, dog kan det godt kræve en smule øvelse at få formen helt i top, men efter et par forsøg så burde det gå fint.
Selv hvis de ikke bliver perfekt formet, smager de altså bare godt.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på kardemommesnurrer
Opskrift på de lækreste kardemommesnurrer
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 1 stk æg
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 10 g kardemommefrø
- 600 g hvedemel
- 200 g smør - blødt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk honning
- 1 spsk vand - kogende
- 100 g brun farin
Fremgangsmåde
- Start med at tage kardemommefrøene ud af deres skal og stød dem derefter i en morter.
- Lun mælken, så den er lillefingervarm og rør derefter gæren ud i den. I en røremaskine tilføjes mælken med gær i, samt æg, sukker og halvdelen af kardemommefrøene.
- Bland det godt sammen. Tilføj hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i 10 minutter, til at dejen er glat og smidig.
- Skær 100 gram blødt smør i små tern og ælt dem ind i dejen. Put nu et rent viskestykke over dejen og lad den hæve i 1,5 timer.
- Lav nu remoncen ved at blande resten af smørret sammen med 5 gram kardemommefrø, vaniljesukker og brun farin.
- Hæl dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en rektangel på 40 x 50 cm. Tilføj remoncen jævnt ud på dejen.
- Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i tre lag.
- Skær strimler på tværs af dejen af cirka to centimeter bredde. Tag fat i hver ende af strimlen og roter den ene hånd, så dejen snos rundt, fastgør nu enderne under snurreren. Forsæt til alt dejen er blevet til snurrer.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.
- Bag dem nu ved varmluft ovn 225 grader i cirka 10 til 15 minutter eller indtil de er gyldne.
- Bland en spsk. kogende vand sammen med en spsk. honning og pensl denne glace på dine kardemommesnurrer lige så snart, de er kommet ud af ovnen.
- Så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens lave dem med kanel i stedet for kardemomme, så du får kanelsnurrer i stedet. Begge krydderier er lækre, men min favorit er selvfølgelig denne her opskrift på kardemommesnurrer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: