• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager

Kardemommesnurrer - lækre og snaskede

Kardemommesnurrer
Kardemommesnurrer er søde og lækre. Bløde indeni og sprøde udenpå - en rigtig hyggespise. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  29. august 2022

Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Kardemommesnurrer er rigtig hyggespise. Disse er lige, som de skal være: Perfekt snaskede med en intens smag af kardemomme og en skøn sødme.
  2. Opskrift på kardemommesnurrer
  3. Opskrift på de lækreste kardemommesnurrer
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Kardemommesnurrer er rigtig hyggespise. Disse er lige, som de skal være: Perfekt snaskede med en intens smag af kardemomme og en skøn sødme.

Kardemommesnurrer er noget af det lækreste og hyggeligste at spise.

Det er et par dage siden, jeg bagte disse og nu, hvor jeg deler opskriften, kan jeg mærke, at min lækkersult vender tilbage, for de er virkelig skønne.

Snurrerne er relativt lette at lave, dog kan det godt kræve en smule øvelse at få formen helt i top, men efter et par forsøg så burde det gå fint.

Selv hvis de ikke bliver perfekt formet, smager de altså bare godt.

Se også disse opskrifter:

  • Kanelsnegle
  • Brunsviger
  • Frøsnappere
  • Kanelgifler

Opskrift på kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

Opskrift på de lækreste kardemommesnurrer

Bedømmelse
4.9 fra 10 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 45 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca
Antal 20 Stykker
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 1 stk æg
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 10 g kardemommefrø
  • 600 g hvedemel
  • 200 g smør - blødt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk vand - kogende
  • 100 g brun farin

Fremgangsmåde

  • Start med at tage kardemommefrøene ud af deres skal og stød dem derefter i en morter.
  • Lun mælken, så den er lillefingervarm og rør derefter gæren ud i den. I en røremaskine tilføjes mælken med gær i, samt æg, sukker og halvdelen af kardemommefrøene.
  • Bland det godt sammen. Tilføj hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i 10 minutter, til at dejen er glat og smidig.
  • Skær 100 gram blødt smør i små tern og ælt dem ind i dejen. Put nu et rent viskestykke over dejen og lad den hæve i 1,5 timer.
  • Lav nu remoncen ved at blande resten af smørret sammen med 5 gram kardemommefrø, vaniljesukker og brun farin.
  • Hæl dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en rektangel på 40 x 50 cm. Tilføj remoncen jævnt ud på dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i tre lag.
  • Skær strimler på tværs af dejen af cirka to centimeter bredde. Tag fat i hver ende af strimlen og roter den ene hånd, så dejen snos rundt, fastgør nu enderne under snurreren. Forsæt til alt dejen er blevet til snurrer.
  • Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.
  • Bag dem nu ved varmluft ovn 225 grader i cirka 10 til 15 minutter eller indtil de er gyldne.
  • Bland en spsk. kogende vand sammen med en spsk. honning og pensl denne glace på dine kardemommesnurrer lige så snart, de er kommet ud af ovnen.
  • Så er de klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
224
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
23
mg
8
%
Natrium
 
71
mg
3
%
Kalium
 
65
mg
2
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
274
IU
5
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave dem med kanel i stedet for kardemomme, så du får kanelsnurrer i stedet. Begge krydderier er lækre, men min favorit er selvfølgelig denne her opskrift på kardemommesnurrer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required