Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kardemommesnurrer - lækre og snaskede

Kardemommesnurrer - lækre og snaskede

Kardemommesnurrer
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Kardemommesnurrer er rigtig hyggespise. Disse er lige, som de skal være: Perfekt snaskede med en intens smag af kardemomme og en skøn sødme.

Kardemommesnurrer er noget af det lækreste og hyggeligste at spise.

Det er et par dage siden, jeg bagte disse og nu, hvor jeg deler opskriften, kan jeg mærke, at min lækkersult vender tilbage, for de er virkelig skønne.

Snurrerne er relativt lette at lave, dog kan det godt kræve en smule øvelse at få formen helt i top, men efter et par forsøg så burde det gå fint.

Selv hvis de ikke bliver perfekt formet, smager de altså bare godt.

Se også disse opskrifter:

  • Kanelsnegle
  • Brunsviger
  • Frøsnappere
  • Kanelgifler

Opskrift på kardemommesnurrer

Opskrift på de lækreste kardemommesnurrer

Rakel Seneca
4.9 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 timer t 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 45 minutter min
Kardemommesnurrer er rigtig hyggespise. Disse er lige, som de skal være: Perfekt snaskede med en intens smag af kardemomme og en skøn sødme.
Antal: 20 Stykker
Ret: Kager
Køkken: Svensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 1 stk æg
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 10 g kardemommefrø
  • 600 g hvedemel
  • 200 g smør blødt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk vand kogende
  • 100 g brun farin

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage kardemommefrøene ud af deres skal og stød dem derefter i en morter.
  2. Lun mælken, så den er lillefingervarm og rør derefter gæren ud i den. I en røremaskine tilføjes mælken med gær i, samt æg, sukker og halvdelen af kardemommefrøene.
  3. Bland det godt sammen. Tilføj hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i 10 minutter, til at dejen er glat og smidig.
  4. Skær 100 gram blødt smør i små tern og ælt dem ind i dejen. Put nu et rent viskestykke over dejen og lad den hæve i 1,5 timer.
  5. Lav nu remoncen ved at blande resten af smørret sammen med 5 gram kardemommefrø, vaniljesukker og brun farin.
  6. Hæl dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en rektangel på 40 x 50 cm. Tilføj remoncen jævnt ud på dejen.
  7. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i tre lag.
  8. Skær strimler på tværs af dejen af cirka to centimeter bredde. Tag fat i hver ende af strimlen og roter den ene hånd, så dejen snos rundt, fastgør nu enderne under snurreren. Forsæt til alt dejen er blevet til snurrer.
  9. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.
  10. Bag dem nu ved varmluft ovn 225 grader i cirka 10 til 15 minutter eller indtil de er gyldne.
  11. Bland en spsk. kogende vand sammen med en spsk. honning og pensl denne glace på dine kardemommesnurrer lige så snart, de er kommet ud af ovnen.
  12. Så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier224kcalKulhydrater32gProtein4gFedt9gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol23mgNatrium71mgKalium65mgKostfibre1gSukker9gVitamin A274IUVitamin C0.01mgCalcium26mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave dem med kanel i stedet for kardemomme, så du får kanelsnurrer i stedet. Begge krydderier er lækre, men min favorit er selvfølgelig denne her opskrift på kardemommesnurrer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required