Kandiserede æbler med kokos ligesom dem fra Tivoli er en af de desserter, som bringer så mange minder og gode stunder frem.
Kandiserede æbler med kokos er både en delikatesse ved juletid og om sommeren, hvor jeg ofte har spist de lækre æbler ind i mellem de mange forlystelser i Tivoli.
De er super nemme at lave, så selv børn kan være med. De kræver kun simple ingredienser, som mange allerede har liggende i køkkenet.
Man skal også bruge en pind til at stikke i æblerne, jeg bruger bare spisepinde eller træspyd.
Jeg dyppede æblerne i kokos, men man kan også dyppe i krymmel eller bare lade dem være neutrale kun med sukkerlaget. Smagskontrasten mellem det sure æble og det søde sukker er virkelig lækker.
Opskrift på kandiserede æbler med kokos
Kandiserede æbler med kokos
Ingredienser
- 2 stk æbler
- 125 g sukker
- 1 spsk glukosesirup
- 0,5 dl vand
- 1 knivspids rød pastafarve
- 0,5 tsk eddike
- 2 stk spisepinde
- 2 spsk kokosmel
Fremgangsmåde
- Start med at vaske æblerne og tør dem grundigt. Spid dem nu med spisepindene eller træspyd.
- I en gryde tilføjer du sukker, vand, glukosesirup, eddike og den røde pastafarve.
- Lad det koge sammen i et par minutter, så massen tykner en smule.
- Dyp nu æblerne i sukkermassen og vend dem straks i kokosmel.
- Lad dem køle lidt af, og så er de klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan bruge forskellige pastafarver til at farve sukkermassen, og du kan også vælge at dyppe æblerne to gange i sukkeret for at få en tykkere skal.
Se også vores andre opskrifter på konfekt såsom hjemmelavet marcipan med kun tre ingredienser eller sunde havregrynskugler.
Eller hvad med at lave hjemmelavede karameller med lakrids?
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: