Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Kammerjunkere

Kammerjunkere

billede med kammerjunkere
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 7. juni 2021

Kammerjunkere skal der til i vores koldskål. Det er virkelig nemt at bage dem selv, så her er opskriften på de lækreste kammerjunkere.

Kammerjunkere er næsten lige så nemme at bage selv, som det er at tage ned i en butik og købe dem.

Og når vi laver koldskål, så skal vi altså have kammerjunkere i. Det giver konsistens i koldskålen - og ikke mindst en sødme i forhold til den syrlige sommerret.

Når du bager dem, må du hellere give for meget end for lidt, da de skal være sprøde og give det rette knas i koldskålen.

Her er opskriften på tre plader med kammerjunker, som rækker til mange portioner koldskål.

Opskrift på kammerjunkere

Karen SenecaKaren Seneca

Kammerjunkere

5 fra 7 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 100 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 21
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk citronskal - fintrevet
  • 1 æg
  • 50 g mælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk smør, vaniljesukker, salt og sukker godt sammen.
  2. Tilsæt ægget og den fintrevne citronskal, pisk videre.
  3. Tilsæt nu mælken og rør rundt.
  4. Bland bagepulver og mel og rør det - ikke piske - i dejen.
  5. Tril dejen til pølser med en diameter på 1,5 cm. Skær pølserne ud i 1 cm. stykker og tril dem til kugler. Placer kuglerne på bagepapirsklædte bageplader.
  6. Hver plade skal bages for 180 grader over- og undervarme i 15 minutter.
  7. Når dine kammerjunkere er kølet af, er de klar til at blive serveret med en god koldskål.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 21kcalKulhydrater: 2gProtein: 0.3gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 4mgNatrium: 31mgKalium: 5mgKostfibre: 0.1gSukker: 1gVitamin A: 34IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 2mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Opbevar dine kammerjunkere i en kagedåse akkurat som alle andre småkager, så de holder sig nemlig sprøde længe.

Du kan tilsætte kardemomme i dem, da smagen passer perfekt til citronskal og vanilje.

Se også: Hjemmebagte tvebakker med kærnemælk opskrift

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Bæk Andersen skriver

    april 09, 2025 at 1:49 pm

    Hej Holger🙂 Skal kammerjunkerne ikke være hårdsprøde,når de er kølet af? Mine er bløde i midten og de fik de 15 min v.180 g over/under.
    Men jeg fik nok lavet dem lidt for store,selv om de kun var på str med en 2 kr,da jeg kun fik 78 stk ud af det..
    Kan jeg sætte dem ind igen på samme temp og i evt 5 min mere?
    Og tusind tak for de lækreste og bedste opskrifter🤤😋
    Vh.Mette

    Svar
  2. Pia skriver

    september 15, 2024 at 3:38 pm

    Super gode og nemme ☺️ Vi putter altid lidt ekstra sukker i, men det er en smagssag ☺️

    Svar
  3. Tina Sørensen skriver

    marts 08, 2023 at 9:40 pm

    Hej Tror du man kan bruge sødemiddel, i stedet for sukker ? Har diabetes og det er svært OG dyrt, at købe dem sukkerfri. Med venlig hilsen og tak for de gode opskrifter - Tina

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required