Kammerjunkere skal der til i vores koldskål. Det er virkelig nemt at bage dem selv, så her er opskriften på de lækreste kammerjunkere.
Kammerjunkere er næsten lige så nemme at bage selv, som det er at tage ned i en butik og købe dem.
Og når vi laver koldskål, så skal vi altså have kammerjunkere i. Det giver konsistens i koldskålen - og ikke mindst en sødme i forhold til den syrlige sommerret.
Når du bager dem, må du hellere give for meget end for lidt, da de skal være sprøde og give det rette knas i koldskålen.
Her er opskriften på tre plader med kammerjunker, som rækker til mange portioner koldskål.
Opskrift på kammerjunkere
Kammerjunkere
Ingredienser
- 125 g smør
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronskal - fintrevet
- 1 æg
- 50 g mælk
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
- Pisk smør, vaniljesukker, salt og sukker godt sammen.
- Tilsæt ægget og den fintrevne citronskal, pisk videre.
- Tilsæt nu mælken og rør rundt.
- Bland bagepulver og mel og rør det - ikke piske - i dejen.
- Tril dejen til pølser med en diameter på 1,5 cm. Skær pølserne ud i 1 cm. stykker og tril dem til kugler. Placer kuglerne på bagepapirsklædte bageplader.
- Hver plade skal bages for 180 grader over- og undervarme i 15 minutter.
- Når dine kammerjunkere er kølet af, er de klar til at blive serveret med en god koldskål.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og opskrifter
Opbevar dine kammerjunkere i en kagedåse akkurat som alle andre småkager, så de holder sig nemlig sprøde længe.
Du kan tilsætte kardemomme i dem, da smagen passer perfekt til citronskal og vanilje.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette Bæk Andersen
Hej Holger🙂 Skal kammerjunkerne ikke være hårdsprøde,når de er kølet af? Mine er bløde i midten og de fik de 15 min v.180 g over/under.
Men jeg fik nok lavet dem lidt for store,selv om de kun var på str med en 2 kr,da jeg kun fik 78 stk ud af det..
Kan jeg sætte dem ind igen på samme temp og i evt 5 min mere?
Og tusind tak for de lækreste og bedste opskrifter🤤😋
Vh.Mette
Pia
Super gode og nemme ☺️ Vi putter altid lidt ekstra sukker i, men det er en smagssag ☺️
Tina Sørensen
Hej Tror du man kan bruge sødemiddel, i stedet for sukker ? Har diabetes og det er svært OG dyrt, at købe dem sukkerfri. Med venlig hilsen og tak for de gode opskrifter - Tina