Kalvebrisler er en delikatesse, men de er meget nemme at lave. Her kogt i en saltlage, og derefter er brislerne stegt i hvidvin.
Til stegte kalvebrisler til fire personer skal du bruge:
Ca. 600 gram kalvebrisler
2 liter koldt vand
3 laurbærblade
2 spiseskefulde æbleeddike
1 teskefuld salt
2 spiseskefulde hvedemel
30 gram smør
2 spiseskefulde rapsolie
1,5 deciliter god hvidvin
1 dusk persille
Salt
Sådan laver du brisler med hvidvin:
Kom koldt vand i en gryde, og tilsæt laurbærblade, æbleeddike og salt. Læg så også kalvebrislerne i.
Kog op, og skum eventuelt af. Skru lidt for varmen, og lad nu brislerne småkoge i fem minutter.
Stil til side, og lad kalvebrislerne stå i saltlagen i 10 minutter, hvor de køler af.
Med en skarp kniv fjerner du hinderne, og deler brislerne i mindre stykker.
Vend brislerne i hvedemel.
Varm smør og olie på en pande, og brun brislerne på alle sider.
Når de er brunet af, kommes hvidvin på panden, og koges næsten væk.
Steg brislerne i cirka 8-10 minutter, og krydr med lidt salt.
Ved anretningen drysses kalvebrislerne med friskhakket persille.
Server kalvebrisler med ærter og ovnbagte kartofler.
Og eventuelt med brunet persillesmør. Smelt 50 gram smør i en kasserolle, og kom en stor buket friskhakket persille ved. Lad det koge 20 sekunder og servér straks til brislerne.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: